Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløs nett - Telenor ADSL


Anbefalte innlegg

Hei folkens!

 

Har nettopp kjøpt meg bærbar pc og funderer nå på å anskaffe trådløs nett hjemme.. har telenor adsl 1024/256? er det vel..

 

Har en stasjonær pc hjemme i tillegg og vil muligens anskaffe en bærbar til i løpet av kort tid. Jeg har lest mye på forumet her og skjønner at det er mye problemer og krøll med telenor og oppsettet av modem/router/switch og trådløst accesspunkt..

 

Er rimelig grønn på nettverk :blush: og lurer derfor på om noen enkelt kan forklare meg hvordan oppsettet/rekkefølgen skal/må være og hva som må til av utstyr: router, trådløs accesspunkt osv. for å få dette opp så enkelt og rimelig som mulig?

 

Har hatt adsl i 2 år (hjemmepcordning) og har et Zyxel (600 series) adslmodem levert med abbonnementet fra telenor hjemme.. kan og skal modemet brukes forresten?

 

Hvis dette er vrient og tungvint å få satt opp lurer jeg rett og slett på å bytte leverandør i samme slengen da hjemmepcordningen utløper i januar og jeg lenge har fundert på å kutte ut fasttelefonen pga lite bruk..

 

Tips mottas med stor takk!!! :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei !

 

Jeg har samme ADSL-abbonnementet fra Telenor som du har, og utvidet nylig med trådløst nettverk hjemme, da jeg har en leieboer i 1 etasje som skulle koble seg på dette.

 

Det var faktisk veldig enkelt.

 

Først oppgraderte jeg linja til 2048/256, og da fikk jeg med en trådløs router fra Telenor for en billig penge.

 

Modemet mitt (samme som ditt) ble stående slik det gjorde.

Alt jeg måtte gjøre, var å plugge nettverkskabelen fra modemet inn i den trådløse routeren, og så brukte jeg en tilsvarende kabel mellom den stasjonære PCen min og routeren. Litt konfigurering i XP, og vips så hadde jeg trådløst nettverk. :D

 

Leieboeren har innstallert trådløst nettverkskort i PCen sin nede hos seg, og vi deler således på linja både med båndbredde og økonomisk. ;)

Lenke til kommentar

Hei!

 

Takk for svar!! ;)

 

Har konferert med en kompis som mente at konfigurering av en trådløs router var noe herk.. men det virker jo som en smal sak slik du beskriver det???

Han anbefalte isteden en switch og et trådløst accesspunkt i steden.. er det noen som har synspunkter på dette??

 

Vil sistnevnte fungere med telenor adsl, med 2 bærbare tilkoblet trådløst og en stasjonær med nettverksledning (i allefall til å begynne med)???

 

Vil det isåfall bli seende slik ut: internett-adslmodem-switch-trådløs access-pcer?

 

prøver så godt jeg kan å danne meg et bilde av om dette blir et helvete å sette opp eller ikke med telenor adsl...

 

derfor tanken om å skifte leverandør..

 

Finnes det forresten trådløse accesspunkt med innebygd switch?

og i såfall har dere noen anbefalinger?

Lenke til kommentar

Den trådløse routeren jeg bruker fungerer jo som et trådløst accesspunkt som du sier.

 

I tillegg til at jeg har den stasjonære PCen min koblet i LAN til routeren og leieboeren surfer trådløst, kan jeg samtidig også surfe fritt på PDAen min (som har WiFi innebygd). Altså burde det heller ikke være noe problem for deg med den bruken du beskriver.

 

en kompis som mente at konfigurering av en trådløs router var noe herk

 

Konfigureringen av routeren er ikke så ille som kameraten din skal ha det til. ;)

Du legger bare inn ip-adressen direkte i adressefeltet på browseren din , og da får du tilgang til det som evt trengs å forandres på.

Lenke til kommentar

hmmm.. takker for tipsene sålangt :yes:

 

Mao det vil si at jeg kan bruke begge deler? dvs. både en trådløs router eller trådløst accesspunkt med innebygd switch uten at jeg vil få problemer med telenor adsl abbonnementet (pppoe, ipadresse osv)?? Er det ikke noe forskjell på en trådløs router og et trådløst accesspunkt hva bruk angår?

 

hva vil dere anbefale meg å bruke av disse 2 prodiktene for å få nettet mest mulig stabilt og funksjonelt (når man er grønn og usikker)??

Lenke til kommentar

Kjøp en trådløs router med innebygd switch som støtter PPPOE. Har installert selv de her på Telenor sin linje. SMC, ASUS og Linksys. Eller Denne?. Den siste og ASUS sin er veldig greie om du skal koble på en printer som flere PC kan bruke. Slipper da og ha en PC stående på for å printe fra de andre. Har selv den første fra SMC. Har brukt den i ca 1 år uten noen problemer. Har hatt litt problemer med den fra ASUS, men den har virket stabil etter opdatering. Linksys er veldig enkel å sette opp. Måtte bare inn og sette MTU manuelt. Har siden det virket stabil. Er ikke noe problem å sette dem opp. trenger du hjelp så er det bare å sende en PM.

 

Ståle

Lenke til kommentar

Hvis man skal koble flere maskiner til samme linja (Og har bare en IP-adresse), må man vel uansett ha en router. Og da blir vel det beste å kjøpe en kombiløsning med både router switch og et trådløst aksesspunkt. Jeg har det, og det er ikke noe problem mot Telenor.

Jeg har http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=199 , og den fungerer kjempebra. Men jeg har ikke erfaring med andre, så jeg kan ikke uttale meg om den er best eller ei. Men jeg vet den fungerer. :thumbup:

Lenke til kommentar

Takker og bukker igjen for supre svar og tips!!! :yes:

 

Har kommet meg hjem fra jobb nå og har sjekket modemet jeg har fått fra telenor og det er en "zyxel 650R-13 adsl over isdn router"..

 

Trenger jeg da en ny router eller er et trådløst accesspunkt nok? og hvis ikke, kan adslmodemet komme til å lage problemer for meg ved kjøp av en ny router??

 

Søkte nemlig på zyxel 650 på forumet og fant mange problemtråder... tydelig at det er mange som har slitt m oppsett osv.. :hmm: ikke noe særlig..

 

Er dette helt tilfeldige problemer og totalt uproblematisk??

 

Og er forresten modemet identisk med det du har Onslow??

 

Modemet mitt (samme som ditt) ble stående slik det gjorde.

 

Hadde vært greit å visst hva jeg kan vente meg av eventuelle problemer ved konfigurering av trådløst nett med dette modemet.. tar svært gjerne imot flere tips!!!

Endret av Lifeforms
Lenke til kommentar

Kan noen fortelle meg om dette er en router eller bare et adsl modem:

 

har sjekket modemet jeg har fått fra telenor og det er en "zyxel 650R-13 adsl over isdn router"..

 

Vil det holde å kjøpe et trådløst accesspunkt m switch eller må jeg ha en router i tillegg for å få trådløst nettverk med telenor adsl? Skal somsagt ha 3 maskiner på nett..

 

Alle svar mottas med stor takk!!! ;)

Lenke til kommentar
Og er forresten modemet identisk med det du har Onslow??

 

Det er det samme modemet jeg har, ja. ;)

Men dette gjorde jeg som sagt ingen endringer på.

 

Alt du trenger å gå til anskaffelse av er en trådløs router (se f.eks. noen av linkene i innleggene over), som da blir stående etter modemet ditt.

Lenke til kommentar

Oi, nå husker jeg ikke i farta hva det heter - sitter på jobben nå.

Skal sjekke når jeg kommer hjem og legge det ut til deg. :yes:

 

EDIT: Gjorde litt research på Telenor sine sider, og fant navnet.

Her er en link til det.

 

Imidlertid tror jeg faktisk ikke at jeg hadde valgt det samme en gang til. Funker helt greit og var lett å sette opp, men det finnes routere i markedet som nok er bedre og som støtter flere funksjoner. Ikke minst 802.11g-standarden som bl.a. har større båndbredde. Routeren jeg har støtter kun 802.11b (en "tidligere" variant). Men som sagt - til mitt bruk er den helt ok. ;)

Endret av Onslow
Lenke til kommentar

Onslow, hvordan fungerer routeren din? Har du bra rekkevidde?

 

Jeg installerte min igår og fikk en helt håpløst dårlig signalstyrke. Med 3 meter og fri sikt mellom PC og router hadde jeg kanskje 50-60% signal og hvis jeg lukket en ynkelig tredør mellom enhetene så forsvant nettet helt! Hadde ingen kryptering eller sikring av nettverket. Prøvde å bytte kanaler uten at det hjalp nevneverdig, men jeg sjekket ikke dette så grundig. Finnes det typiske innstillinger man kan gjøre i en router som vil bedre signalstyrken?

 

Håper noen har tips for dette var elendig.

Lenke til kommentar

:yes:

 

Hei igjen folkens!

 

Da er routeren jeg fikk anbefalt av Staal3 (Linksys WRT54G) koblet opp, og jeg brukte "hele" 1 og en halv time på jobben og da var den bærbare satt opp i tillegg.. hehe.. utrolig tilfreds her jeg sitter!!! Første gang jeg gjør noe på egenhånd av installering osv, men må jo innrømme at jeg fikk god hjelp på forhånd av dere!!! Takker furumet ærbødig :blush:

 

Bestilte routeren fra Netshop med levering som pakke på døra, med stor suksess! Fikk den levert dagen etter med en sjokolade i esken som extraservice.. uten at det var nødvendig ;) Storfornød med den handelen!!

 

Eneste problemet jeg har nå er at jeg ikke finner ut hvordan jeg skal få mails på gamlemåten, med outlook express.. får ikke koblet til merkelig nok, har samme problem med Norton Internet security/liveupdate.. Detaljert beskrivelse av hvordan dette løses hadde vært topp.. regner med det har noe med åpning av porter i routeroppsettet å gjøre, men er såpass grønn at jeg må melde pass her..

 

Håper på raske og svært detaljerte svar snarest!!! :thumbup:

Lenke til kommentar

Takk for svar Onslow!! ;)

 

Her er løsningen for meg:

 

QUOTE

Outlook Express er sikker satt opp til og ringe opp med en bestemt tilkobling, du finner dette under verktøy > kontoer > tilkobling.

Sjekk oppsettet til liveupdate i kontrollpanel, der finner du nok samme problem.

 

 

Bedre tips enn det blir det ikke!!!!!!!!!!

Takker og bukker agvg

 

Fikset begge problemene i løpet av ett minutt.. utrolig!!!!!!!!!!

 

Puuuhhhhhhhhh I dag har jeg fått ordnet utrolig mye jeg har grublet og gruet meg lenge til.. og all ære til forumet og de hyggelige medlemmene, svarene og supre tipsene jeg har fått!!!

 

Her er løsningene på problemene (hvis noen skulle trenge dem og er like nybegynnere som meg på dette området)

 

Outlook express problem/Verktøy/kontoer/egenskaper/tilkobling - sett haken i "alltid koble til med lokalnett (LAN)".....

 

Norton internet security problem: start/instillinger/kontrollpanel/symantec liveupdate/ISP - sett hake i "do not manage my idal-up...

Endret av Lifeforms
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...