Gå til innhold

Videokamera og videooverføring via USB?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har panasonic NV-GS120 .

 

kjøpte for noen dager siden en firewire-kabel IEEE1394 for å kunne overføre video fra kamera til pc.

 

Personen i butikken sa at jeg kunne koble denne kabelen inn i usb-porten i pc'en. men til min overraskelse så passer ikke ledningshodet inn i usb-porten. hodet er vel litt tykkere og passer ikke inn i usb-porten. Trenger jeg et eget firewire kort i pc'en for en firewire-kabel ?

 

Om ikke det var nok så passer ikke det lille ledningshodet til dv-kameraet mitt heller, trodde det var standard-kabel for alle dv-kamera ?

Endret av Afseth
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

" VIDEOKAMERA OG PC, trengerrrrrrr hjelllllllp" er en totalt unødvendig topic på grunn av caps, og overdreven bruk av bokstaver. Den er i tillegg veldig lite beskrivende.

 

Ettersom du er ny, forandrer jeg topic for deg og beordrer deg til å lese retningslinjene :-) Det er noe alle nye brukere forplikter seg til å gjøre. Neste gang blir det nemlig ikke noe "Mr. Nice Guy".

Lenke til kommentar

Jeg kan jo svare deg samtidig.

 

Du MÅ ha firewire port på PC'n for å overføre video. USB er alt for tregt, så USB porten brukes kun til overføring av stillbilder og dårlig lavkvalitets MPEG4 video. Hvis du ikke har firewire port på PC'n fra før, må du kjøpe firewire kort til en 2-3-400 kroner.

 

Du kan heller ikke koble firewire kabelen til USB utgangen på kameraet ditt. Du må finne firewire/I-link/DV/IEEE1396 porten på kameraet ditt.

 

Det kan også være at du faktisk har firewire inngang på PC'n, men at kabelen ikke passer der. De finnes nemlig i to typer, 4 og 6 pins. Utgangen på videokameraet ditt er alltid 4 pins. Inngangen på PC'n er mest sannsynlig 6 pins, men er den like stor som på videokameraet er den 4 pins. Derfor trenger du enten 4-4 pins firewire kabel eller 4-6 pins firewire kabel, avhengig av om din PCs firewireport er 4 eller 6 pins.

 

Hvor kjøpte du den firewire kabelen? De kan ikke ha mye greie på videokamera der, og burde følgelig ikke selge slikt utstyr.

Lenke til kommentar

Nei: For ease of transfering data both in and out - the camera has terminals in both the AV mini format and DV format (IEEE1394).

 

Du får vel bare lete litt ekstra. Men det finnes to typer firewire, en liten port, og en som er litt større enn en USB port... Er vel den minste du kan forvente å finne på ditt kamera.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
faktisk så kan jeg ikke se at det er firewire/I-link/DV/IEEE1396 port på kamera. ser bare usb-porten.

 

er det mulig at et dette kameraet ikke har en firewire-port?

Ligger ikke nødvendigvis under samme luken. Faktisk er de under forskjellige luker, langt fra hverandre, på de fleste kamera. Står sikkert i bruksanvisningen hvor du finner den.

Lenke til kommentar

dette er merkelig, det står også på flere nettsider at dette kamera skal ha firewire port, som f.eks. http://www.norstyle.no/customer/product.ph...30&cat=5&page=1

 

men jeg har finkjemmet kamera uten å finne denne porten, finner bare usb-porten.

 

i tillegg så har jeg lasta ned instruksjonsboken for dette kamera, uten at det står noe som helst om firewire eller IEEE1394 :(((

 

Her er instruksjonsboken:

Del 1: http://www.support.panasonic.co.uk/sys/tti...S120_200_P1.pdf

Del 2:

http://www.support.panasonic.co.uk/sys/tti...S120_200_P2.pdf

Lenke til kommentar
Det finnes videokameraer med USB2 istedenfor FireWire.

 

Det høres totalt urealistisk ut. Synes det er en dårlig løsning i såfall, ettersom USB2.0 i praksis er tregere enn Firewire, og ikke like stabilt i overføringshastighet. I tillegg støttes ikke USB2.0 av noen videoredigeringsprogram, så da er man jo like langt.

 

Kamera uten firewire er altså fullstendig ubrukelige om man har tanker om å redigere... og ingen produsenter vil derfor lage kamera der de fjerner firewire for å bytte ut med USB2.0 som er en dårlige løsning OG inkompatibelt med alle redigeringsprogrammer. Hvorfor skal de ønske å gjøre det?

 

Tror du bør sjekke kildene dine litt nærmere.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar
men jeg har finkjemmet kamera uten å finne denne porten, finner bare usb-porten.

Den har Firewire ja. Selger dette kameraet der jeg jobber, og har sett den selv. Men den ligger under en luke, og kan være vanskelig å finne. Husker ikke helt hvordan den ser ut, men enkelte kamera har av designmessige årsaker luker som går helt i ett med kameraet, bare en liten grop du kan sette neglen i for å åpne luken.

Lenke til kommentar
Det finnes videokameraer med USB2 istedenfor FireWire.

... og ingen produsenter vil derfor lage kamera der de fjerner firewire for å bytte ut med USB2.0 som er en dårlige løsning OG inkompatibelt med alle redigeringsprogrammer. Hvorfor skal de ønske å gjøre det?

 

Tror du bør sjekke kildene dine litt nærmere.

Kilden min er Sonys hjemmesider. Deres nye videokameraer basert på DVD-plater istedenfor DV-kassetter har ikke Firewire, men USB2. At et slikt konsept er inkompatibelt med ALLE redigeringsprogrammer, tviler jeg på, siden Sony som kjent står bak det populære Vegas 5 og neppe lager kameraer deres eget program ikke takler.

Personlig har jeg ikke hatt problemer med å overføre via USB2 til Ulead Videostudio 8, riktignok ikke fra et kamera, men fra en analog-til-digital-boks, men capture-prinsippet er det samme.

Mulig det er flere som trenger å sjekke kildene sine.

Endret av Beatnik
Lenke til kommentar
Kilden min er Sonys hjemmesider. Deres nye videokameraer basert på DVD-plater istedenfor DV-kassetter har ikke Firewire, men USB2.

Personlig har jeg ikke hatt problemer med å overføre via USB2 til Ulead Videostudio 8, riktignok ikke fra et kamera, men fra en analog-til-digital-boks, men capture-prinsippet er det samme.

Mulig det er flere som trenger å sjekke kildene sine.

DVD kamera er en litt annen teknologi (vi snakker om mini-dv her), og ettersom videoen er dårligere (mer komprimert) på en DVD plate, vil heller ikke overføringshastigheten til USB2.0 være for treg, noe den kan være om du prøver å overføre DV-video. (DV video er 13GB pr. time, DVD video er maks 4,5GB pr. time). Men nå har jo Sony alltid vært kjent for å lage nye "glupe" løsninger på alt, og det skulle ikke forundre meg om de prøver å gå egne veier også her. Lærer de aldri? Hvorfor ikke bare bruke en allerede godt utviklet standard? Micro MV? En gedigen flopp. Memorystick? Dyrt som f..., noe som resulterer i at mange velger andre typer kamera. Skal jeg fortsette? Kamera med opptak på DVD er jo også ganske håpløst på mange måter.

 

Analoge bokser bruker USB2.0, ja, fordi kvaliteten heller ikke der er DV kvalitet. Du må vel også installere en del ekstra drivere for å kunne overføre fra slike bokser til USB2.0. Uansett er teknologien en annen, og capture prinsippet er nok ikke helt det samme nei. Ingen redigeringsprogrammer aksepterer video direkte fra ett kamera via USB2.0.

 

Har sjekket de vanligste videoredigeringsprogrammenes hjemmesider, og der står det alltid noe lignende :

 

Capture from DV, Digital8 and MicroMV camcorders or VCRs (requires DV/FireWire® port on your PC)
og ingen nevner noe om at kameraet kan kobles til direkte via USB2.0.

 

Ulead som du nevner, støtter "USB capture devices and PC Cameras", så altså heller ikke her har man støtte for USB direkte fra videokamera. Hvis nå ikke DVD kameraer fungerer som en capture device da. Uansett er det håpløst, fordi man da ikke kan styre kameraet fra PC'n, som man kan med "ordentlige" videokamera med mini-dv teknologi. Man mister da en rekke med funksjoner, som batch capture, logging og så videre.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

På et DVD kamera vil det vel ikke være snakk om noe capture i det hele tatt. Filmfila ligger jo allerede på DVDen og det vil ikke være noe snakk om at det trengs en kontinuerlig datastrøm til PCn slik som det er med DV overføring. Vet ikke hvordan dette fungerer jeg, men du kan sikkert stappe DVDn inn i spillern på PCn for å overføre til harddisken også.

 

Vil tro du kan bruke de fleste redigeringsprogrammer til å redigere med. De fleste kan jo importere mpg2 filer.

 

dette ble både synsing og offtopic, ikke bra.. :no:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...