Gå til innhold

Noen som har Acer Travelmate 8000 serien?


tavarish

Anbefalte innlegg

Acer Travelmate 8005 er den mest aktuelle bærbare PC'en for meg nå. Men klarer ikke å finne noen butikker i Oslo som fører denne og da må jeg kjøpe den i en nettbutikk uten å ha "tatt" på varen.

 

Håper derfor noen som har 8003, 8005 eller 8006 i denne serien kan hjelpe meg med korte svar på noen spørsmål:

 

* Hvordan er det med varmeutvikling på denne?

* Går vifta ofte eller er PC'en veldig lydløs?

* Er skjermen så ræva som noen påstår eller er den mer enn grei nok (like god som de fleste andre that is ... for eksempel som IBM, Fujitsu Siemens osv)

* Liker dere tastaturet eller er det dårligere enn andre (forstår at det er ergonomisk tastatur som jeg er litt usikker på)?

 

Håper at noen kan hjelpe meg med disse spørsmålene. Er rimelig klar for en PC nå :-).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmmmz, er det virkelig ingen som har en Acer Travelmate 8000 serien eller en annen Acer med samme konstruksjon og skjerm? Jeg synes PC'en virker veldig grei ut jeg, men savner bare svar på spørsmålene mine slik at jeg vet at jeg ikke kaster så mye penger bort i en lite tilfredstillende maskin om jeg kjøper den.

 

Så ... please ... hjelp meg med noen svar slik at jeg blir fast bestemt på å kjøpe denne og bestiller omgående :-).

Lenke til kommentar

Hvis du venter 20 timer så kan jeg si noen ord om den, skal ha utstilling av den på jobb i morgen.

 

Skal se hvordan skjermen er, tastaturet og støy.

 

Hvis den ser eksakt ut som travelmate 4000/4500 serien, så kan jeg si at de er ganske pene, men har litt for mye opprom på hver side av tastaturet, skulle likt å sett et litt større tastatur, skjermen er helt grei, har ikke sett den i bruk på spill, men til multimedia er den helt grei.

Støy er nesten ikke hørbart på 4500, men kan hende at man hører 8000, ettersom den har en kraftigere prosessor.

 

Men som sagt, mere info i morgen...

Lenke til kommentar

Hei!

 

Har selv en Acer 8006LMI.

Dette er en kjempe maskin. Den har kjempebra skjerm og er omtrent helt lydløs og . har også et meget behagligt tastatur. Veldig bra batterilevetid er det også. Og som du selv antydet så er maskinen slettes ikke så verst å se på heller.

Denne maskinen har vel det meste en trenger vil eg tru!!! :-)

Kan på det varmeste annbefale deg denne maskinen.

 

:thumbup::dribble:

 

mvh

 

Fetter`n

Lenke til kommentar

Fantastisk at både du BrAtTeRn og du fetter`n tok dere tid på å svare på denne meldingen :-) Tusen takk skal dere ha!.

 

Venter med å bestille den til etter at BrAtTeRn har fått sett på den. Dersom det blir et godt inntrykk der også så føler jeg meg trygg på å bestille den.

 

Har lest en del om denne serien og det virker ut til at det er en svært god maskin. Det er kun punktene jeg nevnte i første innlegg som testene har kommentert og ment ikke var så bra.

 

Noen tester har sagt at maskinen blir ganske varm etter lengre tids bruk, at virfa slår inn hvert 45 sekund og ikke minst at skjermen er veldig dårlig dersom man ikke ser rett på den. Men har lurt på om det er skikkelige guruer som har skrevet de testene og derfor har noen sinnsyke krav. Så derfor tenkte jeg at ved å spørre vanlige brukere her får man sikkert mer korrekte svar i forhold til meg som bruker :-)

 

Kan du si noen om du synes den blir veldig varm på en av sidene etter lengre tids bruk fetter`n? Og synes du skjermen er veldig bra både når du ser rett på den og fra sidene? Ellers har du en dyrere enn den jeg har råd til *misunne* ... men tror Acer 8005LMI er OK den også.

 

Ser frem til en liten rapport fra deg BrAtTeRn etterhvert.

 

Igjen, tusen takk skal dere ha :-)

Lenke til kommentar

Hei!

 

Det med varmeutvikling så er den etter min mening ikke så gale. Grunnen til det er at min forrige hp 7010 laget mye mer varme. Når eg ligger i sengen og surfer med maskinen opp på dynen da stenger jo dynen en del for luftinntaket, men fortsatt er det ikke så mye varmeutvikling, det er heller ikke ofte viften starter og om den gjør så går den berre en liten stund, ikke bråken den så fælt at det gjør noe heller. :yes:

 

Acer 8005 som du tenker på å kjøpe er etter min mening et veldig godt kjøp. Vet ikke ka du skal gi for den, men eg annbefaler deg å sjekke her på barbara.no.

Kjøpte min maskin der hos en som solgte 8006lmi til en veldig fornuftig pris.(Har vel ikke lov å nevne navn her på forumet, så sjekk selv). Helt nye... :cool:

 

Så ikke stuss på kjøpet av denne maskinen, eg er rimlig sikker på at du ikke vil angre på dette kjøpet etter at du har mottatt maskinen. Det er vel heller ikke uten grunn at denne maskine gikk til topp på testen hos TV2 Hjelper deg. :)

 

ps!!! Sjekk prisen, mye å spare.

 

 

Lykke til med valget! :dribble:

 

 

mvh

 

Fetter`n

Lenke til kommentar

Har ikke prøvet en 8000 ennå, men sitter daglig med forgjengeren, en 803 med Centrino oppsett og Pentium M 1,6 Ghz. Kjører XP med SP2, og det fungerer greit.

 

Jeg må si at jeg har aldri hatt en bedre bærbar. (EDIT: Dette er vel min 10. så langt i livet.)

 

Den er igang hele dagen, og natten for den saks skyld. (Jeg lukker bare lokket, stenger som regel ikke ned.) Viften slår ikke inn hvert 45. sekund hos meg, eller 45. minutt for den saks skyld, kanskje hver 45. time(!), i hvertfall sjelden nok til at jeg legger merke til det. Nå har de nye kraftigere skjermkort, 9700 mot min 9200, det medfører kanskje mer varmeutvikling. Også hvis du kjører DVD brenner mye kan det bli varmere, muligens.

 

Skjermen er helt grei, den. Bedre enn på min noen år gamle Dell Inspiron. Jeg kjører 1400 oppløsning som de nye, og det fungerer bra. Jeg kan neppe tenke meg at de nye modellene har en dårligere skjerm.

 

Tastaturet på disse er svakt krummet i fasongen. Ikke ekstremt, så det burde ikke være noe problem. Uvant til å begynne med, men ellers helt greit. Jeg er ingen touch-type spesialist, dog.

 

Mitt eneste problem med maskinen er at den ikke alltid vil våkne etter dvale. Omstart neste. Så jeg har lært meg å save i alle program (gjerne stenge dem) før jeg lukker lokket. Noen ganger går den ikke i dvale heller, jeg åpner lokket igjen og skjermen er fortsatt på.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar

Sitter selv med en 8005LMi og er kjempefornøyd.

 

For å svare på spørsmålene dine.

Varmeutvikling er ikke et problem, men etter langvarig skriving til/fra harddisken blir denne varm, dette varmer opp plastikken på venstre side av touchpaden. Har ikke målt dette nøyaktig, men jeg vil tro temp. ligger litt under 40 grader.

Skjermen er god. Men som på alle SXGA+ skjermer er innsynsvinklene begrenset, spesielt vertikalt. Maskinen har i alle tilfeller både VGA og DVI utgang, så tilkobling av en ekstern CRT skerm skulle ikke by på problem.

Tastaturet er svært behagelig, og den buede utformingen er ergonomisk korrekt, men på ingen måte like ekstrem som microsofts natural keyboard.

 

Trenger du en kraftig bærbar med stor skjærm og relativt lav vekt vil jeg anbefale denne på det varmeste. :thumbup:

Lenke til kommentar
Sitter selv med en 8005LMi og er kjempefornøyd.

 

Varmeutvikling er ikke et problem, men etter langvarig skriving til/fra harddisken blir denne varm, dette varmer opp plastikken på venstre side av touchpaden. Har ikke målt dette nøyaktig, men jeg vil tro temp. ligger litt under 40 grader.

 

Skjermen er god. Men som på alle SXGA+ skjermer er innsynsvinklene begrenset, spesielt vertikalt. Maskinen har i alle tilfeller både VGA og DVI utgang, så tilkobling av en ekstern CRT skerm skulle ikke by på problem.

Godt å høre at også du er kjempefornøyd, det blir nok en bestilling fra meg på denne PC'en i løpet av dagen vil jeg tro. For den har jo fått svært mye skryt bare i denne tråden.

 

Men bare ett par spørsmål til i forhold til dette, eller presiseringer heter det kanskje:

 

Når du sier at den blir litt varm på venstre side av touchpad'en ... mener du da at det er ubehagelig å benytte maskinen etter en stund (når harddisken har fått jobbet litt)?

 

Føler du at skjermen gjengir fargene korrekt (også svart/hvitt i forhold til bilder), er ivrig amatørfotograf og produserer noen websider innimellom så greit at skjermen er riktig uten noe særlig fargestikk.

 

Synes du dette er en veldig stille maskin?

 

Og til slutt ... har du foretatt noen oppgraderinger (mer RAM eller byttet ut harddisken med en raskere en)? Eller kjører du standard og synes maskinen er mer enn kraftig nok?

 

Igjen, tusen takk for all hjelp fra dere som hjelper meg :-).

Lenke til kommentar

Nei, den blir ikke ubehagelig varm. Under normal bruk er ikke forskjellen så stor at du legger merke til den.

Etter flere timer med kontinuerlig skriving/lesing fra harddisken er den merkbart varmere på venstre side, emn på ingen måte ubehagelig.

 

Personlig synest jeg fargegjenngivelsen er ok, mens kontrasten varierer fra topp til bunn på skjermen.

Akkurat når det gjelder dette skal jeg være forsiktig med å uttale meg, så jeg vil anbefale deg å finne en pc med SXGA+ skerm og bedømme selv.

 

Ja, jeg synest den er stille, det er skjælden viften slår inn under normal bruk. Og til dags dato har jeg kun hørt det andre vifte-trinnet en gang. (testet doom3)

Dette til tross for at innslagstemp. er ganske aggresivt sett. (40*c)

 

Jeg kjører standard, men jeg har planer om å bytte ut harddisken med en reskere disk. Det er lbare itt over en måned siden jeg fikk den, så vi for se.

 

Har du flere spørsmål er det bare å fyre løst :thumbup:

Lenke til kommentar
Varmeutvikling er ikke et problem, men etter langvarig skriving til/fra harddisken blir denne varm, dette varmer opp plastikken på venstre side av touchpaden. Har ikke målt dette nøyaktig, men jeg vil tro temp. ligger litt under 40 grader.

Den blir varm, ja. Det merker jeg på min også. Ikke egentlig ubehagelig, men så du merker det. Men som welle sier, det er disken som går varm etter spesielt mye aktivitet. Som regel ikke noe problem.

 

Jeg synes fargene er greie på skjermen, i hvertfall på de bildene jeg tar. Men vinkelavhengig som på de fleste LCD. Sitter du rett foran med skjermen i riktig vinkel er det bra nok. Jeg har en Trinitron CRT her som referanse, den er opplagt bedre, men jeg bryr meg ikke lenger om å koble den til. Skjermen på den bærbare gjør jobben. Men billedbehandling er bare en hobby for meg. Hadde jeg hatt det som jobb hadde jeg kanskje stilt større krav.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Hmmmz, er det virkelig ingen som har en Acer Travelmate 8000 serien eller en annen Acer med samme konstruksjon og skjerm?

Jeg har Acer Ferrari 3200 som har samme konstruksjon og skjerm. Maskinen er relativt kjølig, bortsett fra harddisken som kan bli rundt 50 grader celcius ved langvarig bruk siden den bare er passivt kjølt. Viften går skjelden og er støyer lite når den først går en gang i blant, så i praksis er maskinen omtrent lydløs. Jeg er fornøyd med skjermen, og synes den er mye bedre enn forventet. Jeg foretrekker 4:3 skjermer med 1400x1050 oppløsning, så for meg er denne skjermen perfekt. Tastaturet er meget bra og veldig lett å skrive på, og ikke minst solid og ganske lydløst i bruk :)

Lenke til kommentar

Da kan jeg si at 8000 ikke bråker (veldig svakt om du setter øret til).

Ellers er maskinen RASK og responsiv.

Tastaturet synes jeg er en forbedring fra 290 serien, designet er også helt greit.

Men jeg har mere tro på Ferrari 3200, ikke pga design men innmat og batteritid (som er satt til 5t)

 

Ta den du føler for, du vil sannsynligvis ikke angre før den går ned i pris :p

Lenke til kommentar

Kan forøvrig fortelle at ACER TM 8003LMi var testens Beste PC i siste utgave av PCworld norge ( Nr. 11 2004 ) Hadde blant annet levetid på batteriet på 3t35m, Har God Sikkerhet pga. Smart Kort Leser slik at du kan sette PC'en til at det kreves Smart Kort som du stikker å PC'en for at den kjem inn i windows. Har DVI kontakt noko som er eit stort pluss oppløysning på heile 1400x1050 på eit ATI Mobilty Raedon 9700 etc. +++ les meir i siste utgave av PCworld Norge ... å ein anna ting hold deg langt unna merker som HP, og Dell, dei tar STIVE priser berre for å oppgradere ein CD-brenner til ein DVD brenner .... gjerne 2500,- berre for denne lille oppgraderinga som går pitte litt uten om standar oppsettet. Dette gjelder faktisk også Desktop pcer

Lenke til kommentar
Grunnen til det er at min forrige hp 7010 laget mye mer varme. Når eg ligger i sengen og surfer med maskinen opp på dynen da stenger jo dynen en del for luftinntaket, men fortsatt er det ikke så mye varmeutvikling, det er heller ikke ofte viften starter og om den gjør så går den berre en liten stund, ikke bråken den så fælt at det gjør noe heller. :yes:

Var det en HP nx7010 du hadde før? Hva synes du om Acer 8005 i forhold til nx7010?

Endret av Kamera__
Lenke til kommentar

Takk for mange gode svar alle sammen. Dommen ser ut til å være entydig her, jeg gjør ikke noe helt galt ved å anskaffe meg en 8005 :-). Synes det er litt ... rart å bruke 20.000 kroner på en bærbar som er så utrolig vanskelig å få sett på og tatt i. Derfor var jeg også veldig usikker.

 

Bare noen få ekstra spørsmål til dere som har 8000 serien om dere har tid til å svare:

 

- Hva synes dere det mest negative er med denne serien?

- Har dere sett en PC i det siste dere heller hadde hatt lyst på, og nå angrer? Eller ville dere fortsatt valgt den dere har?

- Forsvarer PC'en prisen sin (i forhold til langt rimeligere alternativer)?

 

Vel, selv om noen ikke skulle ha tid til å svare på disse ekstra spørsmålene så går jeg for en 8005 jeg. Har fått en pris på 19,995 kroner som rimeligste for standard oppsett. Høres det ut som en grei pris? Vurderte 8006 også, men den kostet nesten 3000 kroner mer og det er mye når eneste forskjell er 0,2Ghz bedre prosessor.

Lenke til kommentar
å ein anna ting hold deg langt unna merker som HP, og Dell, dei tar STIVE priser berre for å oppgradere ein CD-brenner til ein DVD brenner .... gjerne 2500,- berre for denne lille oppgraderinga som går pitte litt uten om standar oppsettet. Dette gjelder faktisk også Desktop pcer

Hvis man ser bort fra pris; er ikke HP sinnsykt gode maskiner? Har en kompis som overtaler meg mot HP.

 

Er selv på jakt etter en skikkelig bra maskin til rundt 18-20.000. Jeg har ikke planer om å bytte denne de første årene så det burde være en fremtidsrettet og kvalitetsmaskin!

 

Håper jeg ikke rapper denne tråden for mye :innocent:

Lenke til kommentar
Noen som vet hva harddisk-hastigheten er?

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1589805,00.asp

står det at det er 7200 rpm, men senere står det 4200.

Jon

Mener jeg har lest at man i Europa iallefall leverer alle Acer maskiner av denne typen med 4200 rpm som standard. Mens man i deler av Asia iallefall leverer den med noe raskere harddisk.

 

Men som sagt, bare lest meg til dette så ikke siter meg på det :-).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...