Gå til innhold

Den ferdige videon min hakker


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har kjøpt meg videokamera - Sony DCR PC350E - og er kjempefornøyd!

 

MEN - den ferdigredigerte vidoen hakker når jeg spiller den av på pc'en...

 

Jeg låner en bærbar pc av faren min - en ny ACER med Centrino osv, så jeg regner med at den ikke er problemet.

 

Når jeg bruker Capture-funksjonen i Adobe Premiere Pro 1.5 så kjører de ulike avi-filene uten problem i redigeringsvinduet i Premiere - likeså når jeg setter de sammen med overgang osv.

Men når jeg eksporterer prosjektet til en ferdig video, så hakker vidoen når jeg spiller den av i Windows Media Player. Den hakker mere og mere jo lenger ut i filmen jeg kommer - og siste 5 min blir hele sekvenser borte.

 

Den ferdige avi-filen er på 2.9 Gig, og jeg har tenkt til å lage DVD av den.

 

Noen som kan gi meg noen tips angående dette? Jeg var så imponert over kvaliteten på bildene og resultatet av redigeringen, men ble skikkelig skuffa når jeg spilte av den ferdige filmen...

 

Maria

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kanskje skivebom fra meg - men etter å ha redigert noen små videosnutter fra *kremt* webkameraet :blush: og lagret de, hakket de som grisen - fordi jeg hadde lagret de i et format med for høy bitrate til at det kunne spilles av uten problemer. (De ble også ganske store)

 

Så mitt tips er å sjekke bitraten.

2.9GB med film. Hvor mange minutter har du dyttet inn der?

Bør ikke være mindre enn 30 min.

Endret av Freeload
Lenke til kommentar

Som nevnt over, filene som du kjører ut for å brenne til DVD er i en ALT for høy kvalitet til at en vanlig PC kan spille de av. Det er derfor behovet for komprimerings metoder har dukket opp.

 

For å brenne til DVD så bør du ha så høy kvalitet som mulig, så dette har du gjort riktig, men aldri forvent å spill av disse særlig bra direkte på en PC. Dette er fordi DVDen du brenner, og så feks spiller av etterpå blir hjulpet av skjermkorte og spesial software for å spilles av.

 

Hvis du skal lage noen video klipp som du vil ha på PC, så anbefaler jeg deg å rendre de ut som feks QuickTime filer med Sorensen codec. Eller AVI med DivX codec, eller en Mpeg 2 codec. Det finnes en million forskjellige å velge mellom. Her kan du også gå litt ned i størrelse. TV er 720x575. For avspilling på PC vil du lenge være happy med 320x240, eller litt større 480x360.

 

Lykke til, og still gjerne flere spm når du har teste litt av dette og lurer på ting. Å kode filmer er nesten en liten vitenskap i seg selv og innbærer mange små detaljer.

 

AKIRA

Endret av AKIRAx24
Lenke til kommentar

Å spille av DV kvalitet film rett på PC'n er bare tull at ikke skal gå. Hvordan skulle man ellers kunne spille film tilbake til kameraet!

 

Bare for å sjekke (å ha mine ord i fullstendig behold!) la jeg en lang DV råfilm på (den overfyllte) harddisken på min bærbare. Ikke noe problem å spille av.

 

Jeg ville prøvd som jeg foreslo over, hvis det ikke hjelper må du prøve noe nytt.

 

Hvis du har andre programmer som er oppe når du spiller av må du lukke disse. Det kan også være andre programmer som går i bakgrunnen som akseserer harddisken (i mangel av et bedre ord) mens du spiller av. Det kan føre til at den hakker.

Lenke til kommentar

Jeg prøvde den store avi-filen på en rå stasjonær pc - og der gikk det som en drøm :w00t:

 

Men jeg skjønner jo at det ikke er vanlig å spille av en avi-fil på 2.6 Gb på en pc. Jeg prøvde og eksportere filen til wmv-fil - og da gikk det fint på den bærbare også..

 

På den bærbare var det mye defragmenterte filer - så det var nok en av årsakene :blush:

 

Tusen takk for alle tips! Skal en tur til Tyrkia snart og da regner jeg med at jeg skal redigere mer når jeg kommer hjem.

 

Maria

Lenke til kommentar

Godt du fikk løst problemet. Jeg defragmenterer alltid før jeg skal ta inn video fra mitt video kamera, slik unngår jeg at det blir droppet frames og at alt flyter bedre under avspilling.

 

Bare så du vet så er det ingenting unormalt med en AVI fil på 2,6GB. En hel DV tape tar ca 13GB, og jeg har en hel hardisk full av slike. Går fint å spille av.

 

Hvis du har tenkt å redigere mye på den bærbare PC'en så hadde det kanskje vært lurt å kjøpe en ekstern hardisk som både er raskere og større enn hva du har i den bærbare PC'en.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...