Gå til innhold

KM Dimage Z3 - firmware 1.02


Anbefalte innlegg

I går kveld norsk tid ble firmware 1.02j sluppet i japan.

Ser ut til at en del feil er blitt fikset, til eksempel bandings og unormalt mye støy på ISO 200 og 400, og internal clock delay. Snakket med KM Support Europe i sted og firmware versjon 1.02e vil i løpet av dagen bli tilgjengelig på konica minolta sin support side.

 

Får håpe at kameraet blir en del bedre med denne oppgraderingen, men jeg tror ikke en kan forvente at det vil være feilfritt bare ved å oppgradere litt software... :whistle:

 

Konica Minolta Talk Forum

 

 

*Ny Link - Konica Minolta Europe*

 

Download firmware 1.02e

Endret av zany
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja det er helt klart at det er forskjell på kameraene. Det som har kommet frem er at KM rushet dette kameraet litt for tidlig ut på markedet og fikk ikke testet det tilstrekkelig godt nok. Dette er den andre firmwareversjonen på kort tid, noe som sier sitt. Men heldigvis prøver de så godt de kan å rette på de feil som blir påpekt. Og jeg er godt fornøyd med mitt kamera på tross av dette :D

 

- Autoexec - hvis kameraet ditt har firmwareversjon 1.0 eller 1.01 bør du oppgradere det ASAP :thumbup:

Endret av zany
Lenke til kommentar
Jeg har hatt et z3 kamera i snart en uke nå og må vel si meg tilfreds med det. Bortsett fra problemer med de svarte stripene og at kameraet låser seg, noe jeg tror har forsvunnet med oppdateringen, har det gitt bra bilder i de fleste situasjoner.

Dette er mitt første digitalkamera, og jeg er veldig imponert over makrofunksjonen og zoomen. Dette kameraet har så mye muligheter, noe som gjør det skikkelig gøy å fotografere og jeg tar det med nesten overalt (krever at jeg har med sekk da, orker ikke kamerabag). Har tatt over 1500 bilder allerede, batteriladeren går kontinuerlig.

Jeg tror opplegget for oss eiere av dette kameraet er at vi får et semi-proft kamera til en rimelig penge; det klarer mye, men ikke alt. Vi ønsker for mye for pengene.

Tross problemene planlegger jeg å beholde kameraet, det gir meg masse moro og muligheter for en pris litt over det amatører som meg vanligvis kjøper. Et 3x zoom kompaktkamera med litt halvfancy muligheter. Jeg tror ikke jeg angrer på kjøpet :cool:

Og hva med disse grafiske tabellene på akams testsider?
[url="http://akam.no/art.php?artikkelid=10095&side=2"]http://akam.no/art.php?artikkelid=10095&side=2[/url]

Der virker det jo som om z3 kommer fint ut av det. Kikk også på hastigheter osv på forrige side.

De to siste makrobildene på siden her tok jeg med kameraet første dagen:
[url="http://galleriet.akam.no/album280?page=2"]http://galleriet.akam.no/album280?page=2[/url]

Bortsett fra stripene på røret i fluebildet synes jeg nå bildekvaliteten er fin.

Lover å laste opp flere bilder snart, det tar bare så sinnsykt lang tid :mad:

mvh Truls
Lenke til kommentar

kan bidra litt jeg etter hvert jeg :)

sitter på linje med 8,5mbps opplasting, så bare det ikke er serveren som er treig så burde det gå fint.. må bare få tatt meg tid til noen foto sessions..

 

de linjene på røret i fluebildet var rimelig påfallende.. har du tatt noen lignende bilder etter firmware oppdateringa som kan indikere om dette har bedret seg?

Lenke til kommentar

Hei Sanpedro!

 

Ser at bildet ditt er tatt med firmwareversjon 1.00. Disse horisontale stripene skal være fikset i den siste versjonen. Jeg hadde små antydniger til disse linjene på mitt kamera med 1.01 versjonen. Nå har ikke jeg fått testet den siste firmwareoppdateringen da kameraet mitt er på en liten service angående skifting av ccd og nettopp denne firmwareoppdateringen. Men etter det jeg har lest av erfaringer så langt ser det ut til at 1.02 har fjernet dette problemet helt.

Så rådet mitt er at du oppdaterer til v1.02 ASAP

 

 

Hilsen P. :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg har oppdatert til 1.02 på z3'en min.

 

Tok akkurat 10-12 testbilder av samme stedet som fluen satt, men problemet er at det er overskyet idag og ikke de samme kontrastene som forrige gang. Uansett så virker det som problemet er fikset. Kun på ett av bildene så jeg antydninger til vertikale linjer, og det var ikke akkurat lett å få øye på.

 

Skal få lastet opp senere, men nå må jeg løpe til bussen.

 

mvh Truls

Lenke til kommentar

Nei det er ekstrautstyr. Anbefaler deg å kjøpe en skikkelig lader fra Hähnel med 8 stk. 2350mAh Ni-MH batterier. Da går du nok aldri tom :thumbup: og du vil spare en masse på det. Kameraet i seg selv er jo svært batterisparende i forhold til mange andre merker/modeller. Har lest at de fleste klarer å ta opp mot 1400 bilder (da uten blitz og i dagslys) på de batteriene jeg nevner. Men sjekk denne linken til dagbladets batteritest:

 

Batteritest Dagbladet

 

Kjenner flere som har Vanson lader og batterier, de er definitivt et godt kjøp, er Clas Ohlson som selger dem.

 

Men du/dere har kanskje merket at det suges en del batteri når en overfører bilder til PC'en, den orginale strømforsyningen (det er ikke en lader, den lader ikke batterier som måtte stå i kameraet) er nok verdt å skaffe seg. Men vil tro at bare en finner en helt lik strømforsyning/adapter skulle det funke like fint. For den orginale er temmelig dyr. Tror den vil koste 500-600,- her i Norge.

 

Besøker dere www.cyberphoto.se finner dere alt ekstrautstyr som finnes til Z3.

Endret av zany
Lenke til kommentar

jeg er ihvertfall nå på den fjerde pakka med batterier siden tirsdag.. og har absolutt ikke tatt opimot 1400 bilder.. veit ikke akurat hvor mange, men tror ikke jeg er over 100. Riktignok er det ganske mørkt for tiden så jeg bruker en del blits, men likevel. Ikke har jeg overført så mange bilder til PC'en heller...

Får komme meg en tur på clas :)

Lenke til kommentar

Beklager, blir nok ingen bilder fra meg på over en uke. Kameraet er på tur til Skottland.

 

Uansett, det jeg ville skrive var at man kan forvente en ca 250-350 bilder på bra oppladbare batterier. Selv bruker jeg noe clas ohlson drit og får vel 200 bilder med blanda bruk på ett sett. Vanlige batterier slukte den som bare det, tror det er håpløst å bruke penger på det, med mindre man virkelig trenger det eller er i Bolivia hvor det koster 2,50 for 4 batterier.

 

God kveld, Truls.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...