Gå til innhold

Hvilken distro bør en koder velge?


Anbefalte innlegg

Jeg har planer om å starte med Linux igjen etter en lang pause. Har brukt litt Red Hat (versjon 5 eller 6) tidligere.

 

Jeg trenger en distro jeg har 100% kontroll over. Jeg foretrekker å endre på instillinger i tekst filer, og ikke ved hjelp av disse hjelpe programmene.

 

Har lest mye fint om slackware, så jeg lurer på om det er det jeg bør velge...

 

Her er en liste over ting jeg kommer til å bruke Linux til:

IRC

Programmering (C++ med Trolltech Qt, PHP)

Kanskje litt spill (Quake III)

Apache - for å prøve ut kode lokalt som jeg har skrevet i PHP

MP3

DivX :wink:

HTML og design (GIMP)

 

Hvilken distro tror dere passer meg best? Det meste av det jeg trenger av editorer etc. kan jo lastes ned, så jeg lurer på om jeg kanskje kan trenge den mest reine distroen. Trenger Gnome og KDE.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Generellt sett er alle linux distro'er bra til å kode i, hvis du virkelig ønsker å sette ALLE instillinger i tekstfilene selv er nok slack bra.

 

Selv sverger jeg til debian da jeg er fan av å kunne oppdatere hele systemet med et par kommandoer. Problemet med deb er jo at den ikke forandres, og dermed baserer seg på "gamle" pakker hvis du ikke velger å innstallere testing eller unstable (anbefalles IKKE før du vet hva du driver med :wink:)

 

Summa summarum vil jeg nok si at for å komme igang med linux igjen og venne deg til hvordan alt fungerer er mandrake/rh et greit sted og starte og deretter teste litt rundt for å finne *din* distro. Skal du derimot sette opp en server for å ha den oppe til du ikke gidder å ha den på mer sier jeg bare: apt-get update, apt-get dist-upgrade ... :grin:

Lenke til kommentar

Til ditt behov har det så og si ingenting å si hvilken distribusjon du bruker. De "funksjonene" du nevner er ting alle distribusjoner er like gode til. De mest populære distribusjonene idag er vel Debian, Slackware, Redhat og Mandrake. Debian har jo apt-get (som veldig mange er glad i), men bortsett fra det, så er det samme pokker hva du velger (til ditt bruk, that is). Selv kjører jeg Slackware 8.0, og er kjempefornøyd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...