Gå til innhold

Vil printe fotos selv


Anbefalte innlegg

Canon CP-330, Olympus P-10, Epson PictureMate eller Sony DPP EX5?

 

Utvalget av små, kjekke, bra og morsomme skrivere til 10x15cm utskriftsformat mangler det ikke på. Kunne godt tenke meg en sånn en, men hvilken er best med mest holdbare utskrifter? Hvilken gir best valutta for pengene og gjør meg mest fornøyd? "dye-sub-, pigment-based- eller silver-halide prints-"?

Hvilke falmer minst, har sterkest overflate og tåler fukt?

Hva er forskjellen egentlig -eller er det noen praktiskforskjell over hodet?

Tilbakemeldinger søkes......

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Leste en test av Canon CP330 og Epson PictureMate i Digital World nr 1 2004.

Konklusjonen ble at Epson hadde flest tilkoblingsmuligheter og leverte billigste bildene med best holdbarhet. Canon sin skriver derimot var raskere til å skrive ut bildene, hadde vesentlig mindre størrelse og med batteri slik at du kan skrive ut bildene hvis du ikke har strøm muligheter.

 

På canon sin printer ble prisen per bilde 3 kroner og elleve øre, mens det ble 20 øre mindre på Epson sin printer. Epson sin printer brukte 1 time på å printe ut 24 bilder, mens Canon brukte 36 minutter.

Canon sin printer koster ca 500 mer enn Epson sin.

 

Håper dette hjelper deg noe

Lenke til kommentar

Du ba om tilbakemelding, her får du en kjedelig en:

Tenk deg om før du kjøper spesialskrivere for å skrive ut 10x15 fotos. For all del: Skal du likevel ha en skriver så kjøp gjerne en fotoskriver som kan takle billedutskrift bra. Men etter at den første entusiasmen har lagt seg: Hvor mange bilder kommer du egentlig til å skrive ut på fotopapir for varig oppbevaring??

 

Selv har jeg en Canon 865ix (eller noe lignende) fotoskriver. Veldig godt fornøyd. Men det vil ta laaaaaaang tid før blekkpatronene mine går tomme. Jeg foretrekker å sende mine bevaringsverdige digitalbilder til et fotolaboratorium. Billig og meget bra. Fotoskriveren bruker jeg bare ved spesielle og sjeldne anledninger, sannheten er at 90% av utskriftene på den er alminnelig svart/hvitt tekstbehandling eller kopier av en eller annen webside.

 

Vel - dette er min erfaring og mitt bruk. Andre kan jo kanskje bidra med lykken over å skrive ut 10x15 bildene sine i heimen, så blir det litt mer nyansert. Lykke til uansett! :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Skal du bare skrive ut bilder i 10x15-formatet er det IMHO ingen grunn til å kjøpe en dedikert fotoskriver. Det er faktisk billigere da å få de trykket i en lokal fotobutikk/laboratorium, også om du ser bort ifra innkjøpskostnaden for fotoskriveren... Bilder i A4-format derimot, er myyye billigere å skrive ut selv, men da må en jo også ha en skriver som støtter dette formatet!

 

HP hevder imidlertid dette:

 

...sammen med HP Premium Plus fotopapir for utskrifter som motstår falming dobbelt så lenge som de fleste tradisjonelt fremkalte fotografier.

 

Det er jo svært praktisk å kunne skrive ut noen bilder hjemme (svært private bilder f.eks.! ;)) - selv jeg har en multifunksjonsskriver fra HP som kan skrive ut i A4.

 

Ellers "fremkaller" jeg bildene mine hos Foto-Olsen på Gjøvik, og de hevder at bildene skal holde i ca. 60 år i vanlig rombelysning! Det burde vel holde for de fleste av oss...

Lenke til kommentar

Jeg har nettopp kjøpt meg en Canon i9950, denne kostet 5200 kr i innkjøp hos itbutikken.dk.

Jeg er veldig fornøyd med de utskriftene jeg har tatt ( a4 glossy og a3 semi-gloss ), og kan anbefale denne på det varmeste.

Utskrift av 13x19" koster vell en del på fotolab, så det skal ikke mye til før det er spart inn igjen.

Lenke til kommentar

:thumbup: Hei igjen.

Hvorfor kjøpe fotokortskriver? Vel. Det er vel noe med at foto er gøy;

-Hele prosessen fra man trykker på utløseren til man sitter med det endelige resultatet i hånden. Selvgjort er velgjort tenker jeg. Prisen ikke fult så viktig...

 

Har i dag en HP skriver som brukes til bilder i A4, men kvaliteten av denne er ikke på topp. Blekket falmer nemlig etter en stund, og vann, spytt el. ødelegger bildene.

Det jeg vurderer nå er altså en bra skriver for bilder i albumformat, som i tillegg skal tåle en del røff behandling.

 

Både Epson PictureMate (pigmentblekk), Olympus P-10 og Canon CP-330 (termo-sublimering) legger jo en "vannfast-coating" og UV-filter på utskriftene, men funker dette i praksis med mere holdbare bilder?

Er det videre noen kvalitetsforskjell sammenlignet med en god skriver til Canon eller Epson for A4/valgfritt format?

:hmm:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei,

 

følger denne diskusjonen med argusøyne...

 

Dette med holdbarhet er et vanskelig felt å bevege seg inn på...

 

Her finnes det offisielle tall fra Wilhelm Imaging Research, som er de produsentene baserer seg på. Men det er vanskelig å navigere seg fram der, og når man finner noe kan det gjelde en annen skriver, og ikke den man har.

 

Så er det den viktigere del av historien: Hvordan man oppbevarer og behandler bildene...

 

Det er 3 viktige faktorer som spiller inn:

 

- Lysforhold: Er det en eller flere typer lys i rommet? De tre typene er sollys, lampelys (lyspære) og lysstoffrør. Jo flere av disse som er tilstede, jo kortere varighet får utskriftene. I tillegg kommer UV-stråler.

- Temperatur: Dersom temperaturen varierer, varer også utskriftene kortere... Dette gjør noe med de kjemiske prosessene i utskriftene, som forkorter levetid.

- Luftfuktighet: Luftfuktighet har også en del å si. Dersom denne varierer mye, eller er konstant høy, vil utskriftene vare kortere.

 

Så det verste stedet man kan henge en utskrift eller et bilde er utildekket på et bad som får lys fra solen (gjennom vindu), fra lysstoffrør over speilet + fra lampe i taket, som og som har sterkt varierende temperatur og luftfuktighet.

 

Det beste, dersom man skal ha lang varighet, er å oppbevare i glass (med UV-filter) eller i album.

 

=:)

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

:!: Takk for gode svar og stort engasjement. Til slutt endte jeg opp med en Canon PIXMA IP8500 som jeg hittil er veldig godt fornøyd med. investerte også i en skjermkalibrator; Spyder 2+, så nå går alt så meget bedre.

Forutsigbare farger og full farge- og kreativkontroll. :tease:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...