Gå til innhold

Blitz til 300D


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Enten så kan du bruke en innretning fra Hama som du setter i blitzskoen på kameraet. Der plugger du til syncledningen fra studioblitzen.

Selv bruker jeg som regel en blitz på kameraet for å løse ut studioblitzene, da jeg benytter både etpar nye lamper som ikke "koker" et dslr om man plugger dem i, men bruker også etpar eldre studioblitzer som jeg for alt i verden ikke vil kjøre gjennom kameraet, da risikoen er et godt stekt/kokt kamera :innocent:

 

Blitzen jeg kjører på kameraet (Sigma EF-500 DG Super) må kunne kjøres helmanuelt, da forblinket til ETTL løser ut studioblitzene for tidlig.

Sigmaen har som nevnt denne muligheten, mens Canon's 420 og 550EX ikke kan kjøres helmanuelt. (mulig 550EX kan, men det har jeg ikke funnet ut av enda).

Lenke til kommentar
Koker kameraet? Ikke om man har den 2-3 meter unna, vel? Eller har det med strøm og spenning å gjøre?

Det har nok det ja. På min gamle Oly C730 gikk det ikke an å bruke blitz med "trigger voltage" over 7V, fordi det kan skade kameraet, og noen gamle eksterne blitzer ligger nærmere 80V. Derfor fantes det (og det finnes fortsatt) en liste på internett over hvor stor "trigger voltage" ulike eksterne blitzer har. Husker ikke hvor den ligger.

Regner med noe liknende gjelder for 300D - bruk en kompatibel blitz eller bruk den gamle blitzen som slave..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...