Gå til innhold

Stort problem, får ikke skjermbilde...


fflex

Anbefalte innlegg

Jeg har et stort problem :cry: ....

Specs: MSI K8N NEO PLATINUM, Twinmx1024 3200 ddr, a643000+. Antec Truepower 430 W

 

Min pc får et lite hvitt bilde uansett hva jeg gjør. Jeg mistenker at det er noe med rammen, for da jeg koblet ut begge brikkene så ble det ingen forskjell. Ingen lyder eller noe uten ram altså....hmm. Har prøvd å resette CMOS flere ganger, og alt spinner og går av vifter o.l men altså inget skjermbilde..Har prøv med èn ram brikke i samtlige spor, også en ram brikke fra en annen pc --> samme resultat.

Klarte å boote opp en gang, da fikk jeg oppgitt at jeg hadde 512 ram. Så skrudde jeg pcn av og satt inn den andre brikken og da ble det trash igjen. Så tok jeg ut den andre, men ingen boot, ikke noe bilde....

Når jeg skrur på pcn så går det et par sek så skrur den seg av..

 

Noen som har gode råd? jeg er desperat...Kan det virke som HK har tatt kvelden?

Endret av fflex
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du en diagnostic-bracket med 4 slike lys med i hovedkort-pakken? Mange nyere hovedkort har dette, og det vil hjelpe vanvittig med å finne ut akkurat hva som er problemet.

 

Om du HAR klart å boote før, så høres det jo ut som rammen kan være problemet ja, men da skulle du fått noen error-beeps av noe slag. Du hører ingenting altså?

 

-Stigma

Lenke til kommentar

jeg får ingen lyder i det hele tatt. Det eneste som fulgte med var en sånn usb2.0 bracket, kanskje du mener det? Var ialfall 4 små lys på den, alle var røde...

Det rareste med dette er at jeg faktisk ikke gjorde noe spes, jeg tok ut ram brikkene og satt de inn igjen (lang historie) så skjedde dette....

Lenke til kommentar

Ok, da har du sånn diagnostikk-bracket.

 

Ta ut alle kort som ikke er helt nødvendige. Koble fra HELT alle enheter som ikke er nødvendige (alle utenom primær HD da altså). Så kobler du til den diagnostikk-bracket'en, og starter maskinen.

 

Se hvilke lamper som lyser, og med hvilket lys. Hva de forskjellige lyd-kominasjonene betyr ka du lese i manualen din. Lysene vil forandre seg etterhvert som den går gjennom de forskjellige fasene i oppstarts-prosedyren. problemet er jo naturligvis det steget der maskinen låser seg, så det lar deg i klartekst i manualen (ved å tolke lysene) lese om det er f. eks. minnet som er problemet, CPU osv. osv.

 

Veldig nyttig ting å ha. La oss få høre hva du finner ut etter du gjør dette.

-Stigma

Lenke til kommentar

Etter min diagnostikk bracket så er det "system power on - The D-LED will hang here if the processor is damaged or not installed properly"

Men dette er jo fra et annet hovedkort, men trur MSI har samme diagnostikk på de fleste hk. Så da vil eg si det er Prossesoren. men test deg litt frem så finner du det fort ut!

 

-OxBoW-

Lenke til kommentar
ok, skjønner ikke helt hvor jeg skal se etter dette...har sjekket i manualen. Vel, hvis jeg står rett bak pcn, så lyser det lyset nede til venstre grønt, mens de andre er røde...

 

:hmm:

Det er ganske enkelt. Du har 4 lys. Disse kan lyse grønnt og rødt. Da har den 16 forskjellige kombinasjoner den kan vise. For hvert stadium i boot-prosessen viser den en spesiell kode. Om den krasjer når den f. eks. aktiverer RAM, så vil lampene stå stille på koden for akkurat det stadiet. Dette lar deg jo naturligvis enkelt finen ut hva som faktisk er feilkilden.

 

Så står det nesten garantert i manualen et enkelt skjema som lar deg oversette de fire lampene til en årsak. Det står sikkert på nett også, men jeg har ikke tid til å lete det opp for deg i dag.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Hold an et øyeblikk så skal jeg gi deg et digi-foto at manualen på et annet MSI kort jeg har. Sansynligvis er det de samme error-kodene de bruker fremdeles, men det garanterer jeg altså ikke.

 

I følge denne manualen betyr:

RØD-----RØD

GRØNN--RØD

"Initializing keyboard kontroller"

 

RØD-RØD

RØD-RØD

"System power-on. The D-LED will hang here is CPU is damamged or not properly installed"

 

Så lenge du ikke har satt den opp-ned da... Men hvilken at disse to får du? Først sa du alle var røde, og så sa du en var grønn...

 

BRB med bilder.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

www.capoeiranachuva.com/DLED.JPG

 

Håper dette hjelper.

Hvorfor prøver du å boote uten keyboard? Kanskje det er hele problemet. Du ville jo uansett ikke kommet lengre enn til POST. Hva hadde du tenkt å gjøre med maskinen uten keyboard? =)

 

Sjekk forresten at du ikke leser fra bracket'en opp-ned. Da vil jo selvfølgelig også meldingene bli feil.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

ok, jeg er helt sikker på at det er det nede til venstre...

Jeg synes det virker litt rart at det skal handle om keyboardet her...

har prøvd å koble det i USB og ps2..

Men er du ikke enig at det er mystisk at HK ikke piper i det hele tatt når jeg ikke har i RAM?

 

Tror jeg ringer komplett og spør meg fram der... :hrm:

Uansett, takk for hjelpen....jeg skal poste hva "resultatet" ble..

 

EDIT: Nå funker det igjen, har slitet i flere timer og plutselig funker det igjen, hvor er logikken? :!:

Endret av fflex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...