Gå til innhold

GC og Xbox salg


Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle skrive litt om salget av konsollene i Jap og USA.

 

Jap,

 

Xbox solgte 4000 konsoller forrige uke i Japan. GC solgte 35.000. I tillegg solgte GBA 60.000. Salget av GC gikk dårlig i starten i Japan. Men nå har det virkelig tatt seg opp. Xbox og Bill Gates svetter nok litt nå, de selger rett og slett mindre enn PSX i Japan...

 

USA,

 

I starten solgte Xbox bedre men nå har GC gått bra, vet ikke eksakte tall, men de siste ukene har GC solgt en god del bedre enn Xbox der også. Tilsammen har GC solt 100.000 mer enn Xbox.

 

Jeg har nå hatt GC og Xbox siden NTSC utgavene kom ut, med andre ord lenge. Jeg liker Xbox, men forstår at den ikke selger så bra, den står ihvertfall å støver ned på rommet mitt. Det kommer mange bra spill til Xbox nå, men GC har så mange sikre kort at jeg tror det ikke vil gå så bra...

 

Japanske markedet er det klart viktigste markedet, og så lenge den ikke selger bra der så... Japanerne hater amerikanske produkter..

 

Personlig vil jeg si jeg synes Microsoft fortjener det, de prøvde å kjøpe opp Nintendo som dere vet, og de har betalt masse til Sega for at de skulle gi ut spill til Xbox. Bare synd at det Sega spillet som har solgt bedt er Sega Monkey Ball til GC og Virtua Figher 4 til PS2..

 

Gamecube fortjener å selge bra, de har rettet opp menge av feilene om gjorde N64 til en mindre attraktiv maskin.

 

Vi får se hvordan det går, men sånn jeg ser det er det ingen tvil, PS2 selger over 100.000 konsoller i uka i Jap, så PS2 er sikret, selv om jeg må si de begynner å bli litt late med spill nå, typisk i alle bransjer hvis det går for bra.. GC har solgt bra, og det blir bare bedre... Xbox er en fin maskin, men den var nok litt for mye hypet, og virker ikke som folk flest er så opptatt med nettverkskort og harddisk.. Spillene som teller, og der har Nintendo så mange orginale spill...

 

 

Håper alle konsollene klarer seg så det kommer spill til alle, som er bra...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen av tallene dine er litt feil. I USA har nok Xbox solgt noen hundre tusen mer enn Gamecube, ikke omvendt. Det er sant at Gamecube selger bedre for øyeblikket, men slikt forandrer seg fort.

 

I Japan kan slaget allerede være tapt for Gates og Fries, men det behøver ikke bety noe for forbrukeren da Microsoft kan kjøpe seg støtte derfra. Så det er egentlig ingen grunn til bekymring for alle Xbox eiere.

 

I Europa ser det ut til at Gamecube og Xbox vil selge like godt, etter at prissenkningene trådde i kraft. Det er bare sunt med litt konkurranse, og vi har allerede sett følgene av det her.

 

Selv om Gamecube kanskje leder over Xbox med et par millioner solgte enheter, betyr ikke det at Xbox ikke vil nå igjen. E3 vil bli spennende, kanskje Xbox har kjøpt Rare?

 

Hvis det er tilfelle, betyr det at Starfox Adventures og Donkey Kong Racing ikke vil bli utgitt. Men, Xbox fans kan glede seg til Kameo og Perfect Dark Zero.

 

Et mer realistisk alternativ er kanskje at Rare går multiplattform, og at Gamecube får Donkey Kong Racing og Starfox, mens PS2 får Kameo og Xbox får Perfect Dark. På denne måten får alle konsoll eiere nyte av Rare's magi. Nintendo har lært opp Rare godt.

 

Nå er det slik at Nintendo eier 49% av aksjene i Rare, men det spørs hvordan forholdet mellom selskapene egentlig er. Det virker som om flere og flere tror på at Rare går multiplattform.

 

Selv om harddisken og nettverkskortet til Xbox har vært nærmest nytteløse til nå, tror jeg Microsoft vil komme med noen store overraskelser på E3. Kanskje Final Fantasy XI vil bli med på Live! tjenesten? Halo 2 vil antageligvis fokusere på internett spilling.

 

Playstation 2 har ligget litt i bakgrunnen i det siste, men tro ikke at Sony ikke har noen triks på lur. Her vil det nok komme konkrete planer om online spilling i tillegg til en rekke spennende, eksklusive titler. Ikke det at Sony behøver noen triks, de gjør det godt uansett.

 

I dag skal jeg gå til anskaffelse av en Gamecube, men jeg regner med at alle de tre konsollene finner veien til mitt hus innen året er omme. Får man mer i stipend/lån, så må man jo finne noe å bruke det på. Gleder meg vanvittig til Super Mario Sunshine(GC), Shinobi(PS2) og Project Ego(XBox).

 

Sånn som situasjonen er nå, går det egentlig på ett ut hvilken konsoll man kjøper. Det finnes rekker med kvalitetspill for alle tre, og alle sammen har mange interessante titler i vente. Det er heller ingen fare for at noen av konsollene vil få særlig kort levetid.

 

Lykke til med ditt kjøp!

Lenke til kommentar

Der har du litt feil.

 

For det første, Nintendo eier 24% aksjer i Rare. Først kunne jeg ikke tro det, men det kan faktisk virke som at den går multi. At MS kjøper Rare har jeg liten tro på. Men at de kan gå multi er det nok nå store sjangser for.

 

Hvis MS hadde kjøpt opp nintendo hadde jeg gjort noe veldig farlig, hoppet rundt og bannet høyt. Begtnner å lukte monopol her.. De betalte masse penger til sega, som satte spikeren i kista for DC*snufs* og nå lager jo Sega flest spill til boxen, spørs hvor lenge det varer med salget til Xbox da...

 

Perfect Dark Zero, rettighetenepå navnet eies av Nintendo, at dette spillet kommer til PS2 og Xbox kan være mulig, men da må de skifte navn og gjøre om spillet (selv om det virker som de ikke har kommet langt med spillet)

 

Sorry, leste igjennom den linken igjen, Xbox har solt i overkant av 100.000 mer konsoller enn GC i Nord Amerika. MEN hør her, forrige uke solgte GC 30% mer i USA enn uken før.... Noe å tenke på...

 

Du virker som du har litt peil, så da skjønner du sikkert at hvilke spill som kommer påvirker de kjøperne som er litt mer hardcore gamere enn vanlig folk. Der tror jeg MS har gjort en tabbe ved å gjøre Xbox så lik en PC. Vanlig folk skremmes også over det stygge looket. Håndkontrollen, selv om jeg vet det er de som sier den er digg, er helt elendig. Passer for noen, men det er ikke poenget, den skal jo passe til alle... Eneste jeg hører klager på PS2 og GC kontrollen er folk som bare eier boxen.

 

Men GC kontrollen er ikke perfekt den heller. D-paden er jo verre enn på boxen sin, helt uforstålig at de lagde den sånn, virker som om de har gått tilbake til NES D-paden, alle husker vel sårene :wink:

 

Ps2 kontrollen er jo dødsdigg på slåsspill hvor man bruker D-pad, men analogene siter helt feil og er litt rare, synes jeg da..

 

At PS2 kommer med noe kult åp E3, hmm, jeg tror det, men har et lite snev av fortvilelse pga dårlige spill (NTSC) i det siste. Online gaming blir det ikke mye av for meg da jeg skal flytte fra norge om en uke til varmere strøk, uten internett...

 

Nå (i går) kjøpte Gamecube opp alle aksjene i Retro som lager matroid Prime, ikke rart hvis du har sett mpegs fra dette spillet, ser DØDSBRA UT!! Dette kan jo være bra for typiske europeske og amerikanske gamere som liker sånne type spill..

 

Jeg gleder meg KJEMPEMYE til mange spill på Xbox, men nå spiller jeg ingenting på den. Rallisport er fett, DOA3 er helt sugent, Halo er dritbra men utenom det er det kke mer nå. Morrowind skal jeg ike kjøpe før jeg har lest tester på http://www.gamerankings.com for jeg er så superusikker på bugs..

 

Vi får se, jeg gleder meg vel mest i verden til Mario Sunshine, har ikke ord for hvordan videon varmet hjerte mitt.. Ellers digget jeg house of dead 2 på DC, så 3'ern blir bra.

 

Det jeg tror Xbox mangler i spill er en killer app. Halo er ok, håper bare Halo 2 vil kjøre i 60 FPS. Nintendo har vel ikke flere killer app en SSBM. Star Wars er ingen killer app, klart for amerikanerne som digger spillet, men de ligger vel å nappern til SW filmene oxo :sad:

 

Rare fortjener å selge flerre spill enn de gjorde i N64 perioden, de er jo bra på å lage spill. Så multi er ok, jeg har alle konsollene uansett :smile:

 

Skal kjøpe 2 S kontroller til Xbox nå, kanskje det blir mer spilling. Liker ikke D-paden til S kontrollen, men shit..

 

Game on people..

Lenke til kommentar

"The Janitor" er IGN's måte å vise rykter på. Altså ingenting håndfast. Hvis det er noen trøst, så står det at Rare skal gå multiplattform, ikke bli Xbox eksklusiv.

 

Det stemmer kanskje at Nintendo bare eier 24% av Rare, forresten. Hvis du skal kjøpe deg Morrowind, tror jeg det kan være lurt å kjøpe det til PC. Du får bedre grafikk, muligheten til å laste ned mods og muligens bedre spillbarhet med mus og taster.

Lenke til kommentar

Quote:



Japanske markedet er det klart viktigste markedet, og så lenge den ikke selger bra der så... Japanerne hater amerikanske produkter..


 

Dette er helt feil, salgsmessig er ikke det Japanske markedet viktigst. Og du må ikke være velykket i alle tre reginoene. En region kan misslykes, og konsollen kan fortsatt bli en suksess.. Jeg tviler på at XBOX mislykkes i Japan i det lange løp. På E3 vil det være flere store japanske tittler som MS har "kjøpt" seg.

 

Ang. Rare, Nintendo eier 49%. De eide 24% for noen år siden eller noe i den duren, men de har kjøpt seg opp. En ting som Rare sliter litt med er at mange av utviklerne forlater firmaet. Noen har begynt og jobbe for MS faktiskt.. Er visst også ganske mange uoverstemmligheter mellom Nintendo og Rare! Om MS har kjøpt de opp eller ikke, det vet jeg ikke, men i så fall blir det annonsert på E3. Det som er litt underlig er at Rare avsier ikke at det har blitt kjøpt opp at MS eller Activision, de sier "No, comment". Så det er ikke usannsynlig at de blir kjøpt opp. Men hvis de blir kjøpt opp så er det heller ikke usannsynelig at MS slipper Star Fox Adventure på GameCube. Siden det er så langt i utvikling, og de vil jo tjene penger på det. Men det kan hende de utsetter det. Som med Halo!

Lenke til kommentar

Vær så snill da, det japanske markedet er KLART viktigst. En maskin som selger bra i Japan selger alltid bra i USA. Men ikke motsatt, godt exempel, dreamcast *sukk* den er ikke med oss lenger, men den solgte bra i USA. De fleste toppspill blir laget av japanske utviklere også.

 

Det er en grunn til at omtrent ALLE toppspill er ute først i Japan.

 

Dette er ikke feil, dette er noe jeg vet. Enten så vet du ikke bedre, ellers er det nok en "ønsketenkings" fra din side. Tror MS kan kjøpe opp hvem som helst, hvis de kjøper opp mange spilleprodusenter er det UTROLIG dårlig for markedet, da viser MS seg fra sin sanne side, monopol er ikke særlig hyggelig.

 

Vet ikke om jeg skal tro på at flere folk fra rare har gått til MS siden du etterpå sier at kan hende MS gir ut Star Fox til GC fordi det er langt på vei i utvikling. Det hadde jo ikke vært smart da, med tanke på at Star Fox ville solgt masse GC konsoller også.

 

Vi får se, jeg begynner å miste troen på MS nå...

 

Jeg VET vi får se masse på E3 fra de, det er jo tross alt MS, de kommer til å kjøpe seg det største showet der, men husk, nin er gamle travere, de har none triks. Og Mario Sunshine...

Lenke til kommentar

Quote:



Det er en grunn til at omtrent ALLE toppspill er ute først i Japan.



 

Haha, don't make me laugh. Alle toppspill ute i Japan først? Alle de Japanske toppspillene er det. Men spill som lages i Europa slippes ikke først i Japan.

 

Det er ikke riktig, salgsmessig er ikke Japansk viktigst. Hvis du ser det på det fra standpunktet at "hvis en konsoll selger bra i Japan, så selger den bra i USA, men ikke omvendt", så er det nok riktig. Men salgsmessig er det ikke det! Hvis du velger en region maskinen skal gå godt i, så tror jeg de fleste velger Nord Amerika. GameCube og XBOX har solgt klart best der..

 

Ang. Star Fox. Det kan f.eks. hende at det er en av betingelsene Rare setter for at MS kan kjøpe de. Det er ikke utenkelig! Jeg tror egentlig ikke MS kjøper opp Rare, men det kan skje...

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-05-03 21:04, Fro skrev:

Quote:



Det er en grunn til at omtrent ALLE toppspill er ute først i Japan.



 

Haha, don't make me laugh. Alle toppspill ute i Japan først? Alle de Japanske toppspillene er det. Men spill som lages i Europa slippes ikke først i Japan.

 

Det er ikke riktig, salgsmessig er ikke Japansk viktigst. Hvis du ser det på det fra standpunktet at "hvis en konsoll selger bra i Japan, så selger den bra i USA, men ikke omvendt", så er det nok riktig. Men salgsmessig er det ikke det! Hvis du velger en region maskinen skal gå godt i, så tror jeg de fleste velger Nord Amerika. GameCube og XBOX har solgt klart best der..

 

Ang. Star Fox. Det kan f.eks. hende at det er en av betingelsene Rare setter for at MS kan kjøpe de. Det er ikke utenkelig! Jeg tror egentlig ikke MS kjøper opp Rare, men det kan skje...

 

Sorry, trodde du bare ikke viste bedre, men du er jo en fanboy, jaja..

 

Du får tro hva du vil, orkr ikke krangle om dette, men jeg kan si deg 100% sikkert at det japanske markedet er det viktigste.

 

Spill som lages i Europa? Rare er vel den europeske utvikleren som er best, Perfect Dark, kom det til Europa først? Eller Golden Eye? Nei...

 

Sony spillene som er verdt å eie kommer alle til Jap først utenom typiske amerikasnke spill, som Xbox har mye av, som FPS'ers.

 

En god nyhet er at det selges MYE mer Xbox i Norge nå, etter prisnedsettelse, men GC starten var jo super, se på http://www.spiderman.no ...

 

Å være nøytral er en fin ting...

Lenke til kommentar

Jeg prøver og være objektiv. Det jeg sier er ikke basert på at jeg liker XBOX. Det er basert på ting jeg har lest eller tror. Men ikke snakk om og være nøytral, du er jo ikke helt nøytral selv. :smile:

 

Det er tross alt ikke bare jeg som sier at det Nord Amerikanske markede er viktigst når det gjelder salg. IGN sier så, for å nevne en annkjent side...

 

Jeg liker GameCubve også veldig godt, og har ikke noe imot PS2. Men er ikke noe spes for det heller, bortsett fra at de har klart flest bra spill.

 

Jeg mener ikke å krangle, men vi har en diskusjon. Dette er jo et diskusjons forum, er det ikke? :smile:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...