Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hjelp til valg av trådløst nettverks-utstyr


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har gått med planer om å invistere i et trådløst nettverk, som kan nås over hele huset. Vi har allerede tre datamaskiner nå, og trenger derfor ett nettverkskort på hver av disse. Routeren vil stå i andre etage, der også to andre maskiner stå, og den siste datamaskinen vil stå i etagen under.

 

Kriterier:

- God hastighet mellom datamaskinene

- Stabilitet

- Rekkevidde

- Pris totalt ikke så langt over 3000 kr.

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sier ikke hvilken ISP du har, men hvis denne har levert router fra før (f.eks. NGT) så bør du se på et Access Point i stedet for. Router på router kompliserer ting unødvendig, bare for å avklare dette.

 

I et vanlig bolighus i tre over to etasjer, så burde de fleste produkter dekke behovet. Liker dog utstyr med to eksterne antenner, eventuelt mulighet til tilkobling av ekstern antenne, slik at det er mulighet til å optimalisere dekningsområdet.

 

Når det gjelder merker, så så virker det som at hvertfall ASUS og 3Com leverer utstyr som få har problemer med. Personlig bruker jeg en 3Com-router. Hvis du går inn på Komplett, så finner du noen prisgunstige pakker med router og et kort fra 3Com til ca. 1000 kroner. Vil du helgardere med hensyn til kompabilitet, så velger du utstyr fra samme leverandør over hele linja. Når det er sagt, så virker det som det er mindre problem med kompabilitet mellom 802.11g-utstyr enn eldre standarder.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...