Gå til innhold

Word, exel etc...


Cera

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ikke umiddelbart enig i at Word f.eks. er helt identisk for OSX og Windows. Riktignok er alle funksjoner mer eller mindre identiske og filen 100% kompatible, men OSX versjonen har da sine særegenheter.

 

F.eks. er mange flere formateringsvalg lettere tilgjengelig enn i Windowsversjonen fordi MS (ros skal de ha) har laget OSX versjonen mer macaktig med flytende paletter etc...

Lenke til kommentar
Er ikke umiddelbart enig i at Word f.eks. er helt identisk for OSX og Windows. Riktignok er alle funksjoner mer eller mindre identiske og filen 100% kompatible, men OSX versjonen har da sine særegenheter.

Jepp, derfor jeg svarte at det stort sett var likt. Noen særegenheter er det, som du sier, men man kommer fort inn i det hvis man er vandt til å bruke Office. Jeg hadde ihvertfall ingen problemer med det. :-)

Lenke til kommentar

;)

Vi er nok ganske enige. Jeg mener jo, som en god del andre, at macversjonen faktisk er bedre og enklere i bruk nettopp av de nevnte grunner. :)

Synes MS fortjener mye ros for Officepakken sin til OSX, de kunne jo bare ha laget en slapp port fra windowversjonen men har tydeligvis gjort et helhjertet forsøk på å benytte de styrkene OSX har.

Lenke til kommentar

Det er ikke helt sant at office for mac er helt lik, eller kanskje et hakk bedre enn windows-versjonen av office...

 

Jeg skal være helt enig i at det ser mye bedre ut, og er mye mer behagelig å arbeide med på grunn av de "flytende" menyene. Men, det er også et par problemområder du bør være klar over

 

Grafer, windows metafile-objekter, er generelt et problemområde. Ofte fungerer det helt perfekt, men av og til blir formatteringen merkelig og jeg har hørt om folk som har enda større problemer med grafer og lignende objekter.

 

På osnews.org ligger en artikkel som belyser bla dette emnet.

 

Etter å ha sjekket artikkelen på osnews.org fikk jeg et lite innfall av å sjekke saken ut selv med office 2004. Jeg har ikke fått testet det skikkelig, men på en powerpointpresentasjon som jeg hadde litt formateringsproblemer med under office 2003 fungerte bedre nå.... Noen andre som har opplevd dette i overgang til office 2004?

Lenke til kommentar

Nei! Office til Mac og PC er ikke helt likt. :no:

 

I Excel er det en del forskjeller. Jeg bruker blant annet et stort regneark som IKKE virker slik det skal i Excel på Mac. Jeg må derfor finne meg en PC en plass eller bruke Virtual PC. Og siden VPC er sinnsykt treigt (venter på v7 som skal være raskere) er det ikke gøy å jobbe med disse Excel-arkene.

Lenke til kommentar

Så hvis diverse funksjoner er forskjellig så er de fremdeles like?

 

Om GUI'en har foskjellig farge eller ikke er jo det det er snakk om. Og om du synes de er like har ikke mye å si når fakta er at Excel er forskjellig på Windows og Mac. Det var vel du som nevnte tidligere at det kan ha noe med programerte funksjoner i det spesifike regnearket jeg refererer til som gjør det, men det igjen viser jo at Excel til Windows og Mac IKKE er like.

 

Skulle ønske jeg kunne maile deg det spesifike Excel-arket, men det er for internt bruk i et firma, og da kan jeg desverre ikke maile det til deg. Men trust me, det funker i Windows, men ikke på Mac.

Lenke til kommentar
Det var vel du som nevnte tidligere at det kan ha noe med programerte funksjoner i det spesifike regnearket jeg refererer til som gjør det, men det igjen viser jo at Excel til Windows og Mac IKKE er like.

Jeg har da ikke nevnt det.

 

Stoler på at det du sier er sant, ta det med ro. Alt jeg sier er at det fungerer perfekt for meg, og alle dokumentene jeg jobber med. :)

 

Skjønner ikke hva du hisser deg så fælt opp for, jeg kom bare med mine erfaringer.

 

EDIT:

 

Har muligens med hvilke funksjoner/formler man bruker...

 

Er det denne setningen du har hengt deg opp i? Alt jeg mente med det var at jeg har ikke prøvd alle formler og funksjoner, derfor skrev jeg at det muligens hadde noe med det å gjøre. Det viser seg at du har rett i det, men jeg har selv ikke erfart det.

Endret av Swag
Lenke til kommentar

Resultat: Office til Mac er veldig bra, men ikke likt Windows versjonen. Enig?  :yes:

Jeg har heller aldri sagt det var likt Windows-versjonen. Hvis du ser på første svaret mitt, så ser du at jeg skriver stort sett likt. Du har bare vært kverulant.

 

Nok om det, vi har jo vært enige siden starten, så jeg ser ikke noen grunn til å fortsette her. :-)

Endret av Swag
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...