Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

WV Caddy som ungdomsbil


Goof

Anbefalte innlegg

Sitter å tenker ett år framover mot førstebil.

 

Har kikket litt rundt på nettet og synes faktisk en WV Caddy virker som et godt valg (særlig økonomisk). Vet det ikke er noen typisk ungdomsbil, men det kan jeg leve med.

 

Er jeg helt ute å kjører nå? Noen som har erfaringer? Tenkte da på å kjøpe en nyere en som ikke hadde gått så langt (80-100k)...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde en Ford Courier som første bil. Det var en diesel bil så den var ikke alltid kjappest ut av krysset, men forbruket var ikke så ille. ca 0,7 på smkåkjøring.

Forsikringen var ikke akkurat kjempebillig, var vel ca 10k for full-kasko, 70% bonus og 12.000km i året hos gjensidige. Billigste service jeg hadde de 3 siste årene var på 8.000. Dette var riktignok Ford. Har inntrykk at VW er bedre, og kunne jeg valgt mellom Ford og VW i etterkant ville det nok blitt en VW. Du kan jo kanskje stikke innom et VW verksted og forhøre deg litt når det gjelder priser og kjente feil.

 

Rent bruksmessig var bilen helt grei. Tok meg fra a til b og jeg kunne ha med MYE bagasje. Eneste problemet at jeg ofte ble brukt som flyttebil av venner, noe som betød masse tunge løft osv... :p

 

Før du kjøper burde du sjekke bilen grundig. Denne biltypen er ofte brukt som nyttekjøretøy. Så vedlikehold kan det være så som så med. Mange småbulker, riper og lignende. Sjekk at bilen har servicehefte som er fyllt ut (jeg glemte det og fikk angre på det).

 

Når det gjelder ungdomsbil så kan du jo gjøre mye for å sette ditt preg på den. Jeg hadde ett forholdsvis stort stereoanlegg, 15" felger og mye annet smårask som gjorde at den skillte seg litt ut fra en gjennomsnittlig courier.... ;)

Lenke til kommentar

Vurdert en pickup?

Har egentlig ikke noe behov for å transportere noe, så pickup er utelukket. Tenkte at det var mulig å gjøre noe kult bak i caddyen, man har jo litt plass til rådighet.

 

Edit: Takk for flere bra svar foresten :D Tror det lønner seg å gjøre litt research på forhånd. Ønsker gjerne flere inspill :)

Endret av Goof
Lenke til kommentar

Vel, kan gjøre ganske mye gøy med en pickup da + at den er ganske solid og få problemer med de. 4x4 på vinteren er en drøm, en kommer seg frem over alt + en trenger ikkje vere så nøyen på ting :D

 

Som sagt har vi 4 stk på jobb tror ikkje det har vert noe spesielt med de. Er ett par ford courier firmabiler kjøpt 2 år før caddyene og de er fullsendig utslitt alle sammen. Men litt rust er det jo på caddyene også.

Ting går galt med alle biler før eller senere. Har du bestemt deg for en caddy så gå for den, har sikkert ganske lik driftsikkerhet som en golf.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...