Gå til innhold

Fremtidsmaskina


Anbefalte innlegg

AMD Splatron 1.8 exahertz @ 2.4

Corsair/Micron 512 petabytes 200ehz QDR-RAM

Abit/Soyo XRS 200ehz QDR Pro3

Sentrifugalkraft 4 Ti80000 128PB QDR-RAM 0.1ns

SB Alive! med 40 points surroundsett

Pionéer 40x tankeleser

Oceangate Salmon 800 exabytes bio-nerve-disk

Nei det her ble for dumt, ikke mobb...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fremtidens maskiner, noe mer seriøst enn forfatterens idèer:

 

Nær fremtid;

 

1. De vil sansynligvis ha trådløse NIC som standard.

2. Det vil være null og nix mekanikk i dem. Ingen deler av betydning vil kunne beveges. (kanskje med unntak av Skjermsokkelen)

3. Veldig mange av dem vil komme i 1 komponents versjoner. Billig å lage, umulig å reparere fysisk.

4. De vil ta ekstremt liten plass i forhold til dagens, og være praktisk talt lydløse.

5. Det kan virke som om man bevegs mot terminal tankegangen igjen; En mer eller mindre dum boks hos brukerene, og større (specs-messig) servere.

6. Et fullt 3D OS som er laget slik at enkelte (tette) brukere kan forholde seg til PC-en så å si som man forholder seg til virkeligheten.

7. Lydkortet vil forsvinne fra konsumerPC, og et grensesnitt som USB vil brukes i stedet.

8. Skjerm vil kunne kobles seriellt eller trådløst til maskina di.

9. Glem CD-er, videoer, og hundrevis av dupeditter til å spille dem av. Fremtiden er en PC hvor alt dette lagres og tas frem etter ønske. Mye greiere enn hauger med CD-er og DVD-er. Det vil ligge noe langt frem før det tar helt over dagens media, fordi det er så mye penger i å selge DVD-spillere, stereoanlegg, TVer osv.

 

Noe lenger vekk;

 

1. De vil sansynligvis være laget med biologiske materialer, og etterhvert kanskje også en egen AI med intellekt som en hund eller så.

2. Kanskje også bygges en fremtidig form for PDA inn i kroppen til vedkommede bruker, evt. på et eksternt aparat som en klokke. Denne "PC"en vil foruten "vanlig" bruk kunne brukes til handel, og identifikasjon. Går du mot bilen, låses den opp. Setter du deg inn, startes den. Skjermen, en kontaktlinse eller brille. Der vises informasjon som varepriser og lignende.

3. En PC vil være standardkomponent i et hus og ta seg av ALT elektronisk utstyr. Den vil kontrollere temperaturer, mengde mat i kjøleskapet, varme på dusjvann osv. Dessuten vil den ta bilder av evt innbruddstyver, kontakte politiet, og evt stoppe tyven med "forsvarsmekanismer" som gass eller lignende. Dessuten vil den etterhvert gjenkjenne kriminelle handlinger og rapportere dem selv. (ja, tror du den grad av frihet vi har vil vare evig?)

 

[ Denne Melding var redigert av: WebWarrior på 2002-04-29 19:27 ]

Lenke til kommentar

Veit ærlig talt ikke hvorfor jeg gadd poste noe så teit! Hadde bare lært meg mega-giga-tera-peta-exa i dag. Æsj, nå tror jeg jeg glemte noe. Er det ikke noe mellom peta og exa?

 

Men, det kan da bli en diskusjon om framtida :smile: nåtidens teknologi møter snart fysikkveggen, og hva tror dere kommer da? Bio-tech, høres kult ut.. :wink:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-04-29 23:35, spn skrev:

Veit ærlig talt ikke hvorfor jeg gadd poste noe så teit! Hadde bare lært meg mega-giga-tera-peta-exa i dag. Æsj, nå tror jeg jeg glemte noe. Er det ikke noe mellom peta og exa?


Men, det kan da bli en diskusjon om framtida :smile: nåtidens teknologi møter snart fysikkveggen, og hva tror dere kommer da? Bio-tech, høres kult ut.. :wink:


 

*se meldingen jeg postet over din*

 

Mange regner med at bio-baserte maskiner kommer i løpet av en femårsperiode. Tror ikke det er s lite sannsynlig. Allerede bruker man biologisk materiale i ting som trommelen på kopimaskiner og laserskrivere. Men det er dyrt, og ikke levende. Så, det blir nok lenge til du behøver å fore PC-en din. Eller skriveren, for den saks skyld...

Lenke til kommentar

Utvikling av prosessor går vel (av komersielle årsaker) i hovedsak mot hastighet. Lite spekulasjoner rundt AI-istruksjonssett og neural-strukturer.

Interface ligger vel nærmest. Sett disse boksene som "belyser" et tastatur på bordet ? Og den brilleteknologien som sender elektronstrålene rett på netthinna (hologram)? Endelig blir VR virkelig. Og før vi vet kan Opticom få det til.

Tror AI er det vi vil slite mest med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...