Gå til innhold

Overføre Custom Curves?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selv om jeg ikke er 100% sikker så tror jeg nok at du må ha Nikon Capture for å kunne gjøre dette...

 

NC er egentlig delt i to forskjellige applikasjoner. Nikon Capture Editor som du bruker for å editere/redigere bildene, og Nikon Capture Control som du kan bruke til å fjernstyre kameraet ditt. Det er NC Control du bruker til å overføre Custom Curves med. Du bruker også. som sagt, Nikon Capture Control til å fjernstyre alle funksjoner. Du kan altså ha kameraet stående på stativ og fotografere ved hjelp av kommandoer fra PC'en. Ellers stille inn de aller fleste parametre.

 

Du kan jo høre med de du har kjøpt kameraet av, eller kanskje ta en kjapp telefon til Interfoto som importerer Nikon.

 

 

Lykke til

 

 

Roger

Lenke til kommentar

Hei!

Du er nødt til å ha Nikon Capture for å kunne bruke custom curves. Etter min mening en sleip måte fra Nikon's side til å "tvinge" folk til å kjøpe programvare som burde fulgt med kameraet gratis. :mad:

 

Men hvis du har Photoshop CS, og skyter NEF-format (RAW) er det ikke noe problem. Der har du alle muligheter til å justere for mørke bilder mens du fremdeles er i 16-bit modus; Levels (ctrl-L), Curves (ctrl-M), Brigtness/Contrast, og den beste av dem alle - Shadow/Highlight. Den sistnevnte bruker jeg på nesten alle bildene mine, og jeg skjønner ikke hvordan jeg har greid meg uten... :yes:

 

Den nye Camera RAW 2.2 plugin fra Adobe (kan lastes ned gratis herfra: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=2460 ) har også en del innstillinger som er så bra at jeg nesten vil påstå at Nikon Capture blir overflødig.

Lenke til kommentar

Takk - Takk!! :)

 

Synes også det er litt sleipt......kan jo nesten begynne å lure om de har valgt å lage standardkurven for mørk for å få folk til å lage og overføre egen og dermed kjøpe NC. :hmm:

 

Jeg skyter i både NEF og Jpg, NEF når jeg skal ta ordentlige bilder og jpgFine til alt mulig rart. Jeg vil derfor gjerne ha custom curve. Ellers bruker jeg PS til NEF og det er kjempebra.

 

Kan du fortelle shortcuts til Brightness/Contrast og Shadow/Highlights? Er ikke så flink i PS - Skal gå kurs i høst......

Lenke til kommentar
Takk - Takk!! :)

 

 

 

Kan du fortelle shortcuts til Brightness/Contrast og Shadow/Highlights? Er ikke så flink i PS - Skal gå kurs i høst......

Det er ingen shortcuts til Brightness/Contrast eller til Shadow/Highlight, men du kan lage det selv ved å gå inn på Edit->Keyboard Shortcuts og følge det som står i dialogboksen (blir litt innviklet å forklare dette i detalj).

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...