Gå til innhold

en liten linux server


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ClarkConnect er en utmerket distro til bruk for en liten server, og meget meget enkel og sette opp. Anbefaler deg ot sjekke denne ut. Det følger ikke med X på den, men sånn er det.. X skal ikke eksistere på en server, enkelt og greit. kjører denne på en liten P200 m/64mb ram selv, og det funker glimmers.. http://www.clarkconnect.org, iso'en er på ca. 125mb (siste offisielle release er 0.9.1, siste beta er vel 1.0 - det er dog ikke så mye forskjell mellom disse, for det meste oppdateringer som en uansett installerer gjennom update-funksjonen).

Lenke til kommentar

ClarkConnect er en firewall, ikke en linuxdistro. Lær deg forskjellen.

 

men, som svar til det spørsmålet egentlig var.

 

Du kan bruke alle linux-distroer, men la vær å installere X, samt alle mulige pakker du ikke trenger (de fleste distroer har flere konfigureringsnivå, helt fra hvilke pakker du vil ha, og opp til om du vil ha "server" eller "workstation".)

 

_Mitt_ valg for en server ville vært Debian, men det trenger ikke nødvendigvis å være ditt.

 

/Dozer

Lenke til kommentar

clarkconnect er a vel ikke bare en firewall, tror du heller bør lære deg forskjellen. clarkconnect inneholder alt en server trenger, samba, dhcp-server, squid proxy server, proftpd ftp server, apache http server, openssh ssh server, + mye, mye, mye mer. den supporterer CGI, PHP, SSL, WebDAV, Print server support (CUPS), + mere. Er dette en basic firewall - ? nei. ClarkConnect er ment som en internet gateway/liten server. ikke kun som firewall.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-04-27 18:30, Dozer skrev:

ClarkConnect er en firewall, ikke en linuxdistro. Lær deg forskjellen.


 

Definer linuxdistro...

Siden du kan konfigurere en linuxdistro til å bli en firewall server++ som f.eks. Clarkconnect/smothwall og på samme måte "modde" clarkconnect til å bli akkurat som en forvokst linuxdistro vil jeg vel si at de går for det samme (en linuxdistro). LFS (linuxfromscratch) er noe annet igjen. En distro er jo en variant av et Linux system.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...