Gå til innhold

Panasonic AG-DVX100A vs Canon XL-1S


Anbefalte innlegg

Hei

 

skolen jeg jobber på vurderer å kjøpe inn et "semipro/pro"dvkamera og jeg har endt opp med disse to kameraene. Er det noen som har noen tanger om dette? Hvilken vi bør gå for. Panasonicen er ca 10 000,- dyrere og har bl.a en fin 24 bilder i sekundet funksjon som visstnok skal etterligne analog filmstil ganske bra.

 

Men jeg er allikvel usikker på hva jeg skal velge...så..noen synspunkter?

 

På forhånd takker så mye :)

 

Vegar

 

panasonic:

http://catalog2.panasonic.com/webapp/wcs/s...odel=AG-DVX100A

 

Canon:

http://www.canon.no/navigator/webprod10.ns...light=0,DM-XL1S

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Ville nok valgt dvx100a.

 

Med mindre du tenker på å bytte linser (aldri møtt noen med XL som faktisk bytter linse) så får du et mer kompakt og meget kompetent kamera i dvx100a. Bruker selv vx2000, trv900 og pc330 og kunne gjerne tenkt meg en dvx100a.

 

Men selvsagt er xl-1s et godt kamera det også.

Lenke til kommentar

Jeg(vi i GHL) har netopp gått til innkjøp av et panasonic AG-DVX100a og kan ikke akkurat si oss misfornøyde. Det er ingentling negativt med det for å si det slik :cool: Vi tenkte lenge på Canon XL-1S men etter og ha snakket med Arild Østen Amundsen(regisøren av mongoland) så bestemte vi oss for å gå for panasonicet.

 

*Edit, det eneste som ikke er helt topp med panasonicen er lyden( i standard mikrofonen) Men etter at vi gikk til innkjøp av mikrofon så har det blitt helt perfekt :cool:

Endret av Gandalf the Grey
Lenke til kommentar

skulle bare si meg enig i at DVX100 er et bedre kamera. Men du kan også vente på Canons XL2, som skal være like bra som DVX100 PLUSS at det har utskiftbare linser.

 

Forresten: linsene til XL-kameraene er såpass dyre at dette ikke blir et kjøpsargument før du har gode budsjett.... På den andre siden er det jo skolen din som kjøper, og det kan være en grei investering for at folk bedre skal lære seg å bruke forskjellig optikk og sånt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...