Gå til innhold

Man blir fort lei..


Anbefalte innlegg

..av overklokking. Liksom, fins det noe mer ensformig i hele verden? Man tar en liten sak, taster på noen taster, og ser hvor langt man kommer. Hvis man mot formodning kommer lenger enn andre, er det jo en liten seier, og det er jo litt kult. Men hvis ikke, så er det egentlig bare kjedelig, for da visste man jo allerede hvilket resultat man ville få. Og hvem er det som egentlig gidder kjøre med et ekstremt overklokka system, og risikere systemkræsj? Er jo ingen som gidder å ha et noenlunde kjapt system i bytte mot at hvis man midt inne i et spill (uten å ha savet) blir avbrutt av en schvær blå skjerm som forteller hvor mye galt en eller annen driver har gjort.

 

Greit nok, man kan kanskje få følelsen av å ha spart penger ved å overklokke en cpu eller gpu (eller hva som helst) 5-10%, men hvor er nytteverdien i dette? Det blir jo ingen merkbar forskjell?

 

Dette er selvfølgelig min personlige oppfatning av overklokking. Jeg begynnte å interessere meg for dette for 3-4mnd siden, nå bryr jeg meg ikke filla om det lenger (bortsett fra at ethvert system JEG bruker, skal IKKE være overklokket). Og helst ikke prøv å overbevise meg om at med riktig kjøling, voltmodding, og jeg vet **** ikke hva, så vil et overklokket system bli stabilt. For det blir det ikke. Basta. (med stabilt mener jeg altså et system som kan stå på og være i aktiv bruk i flere dager i strekk uten å vise tegn til problemer)

 

Derimot, jeg er fortsatt svært interessert i trimming og optimisering av biler, noe jeg har vært i flere år. Dette kan jo til en viss grad sammenlignes med overklokking, men kanskje på å litt annet plan. Men det viser kanskje hvor ensformig og tåpelig overklokking egentlig er (for meg, ihvertfall).

 

Så til helvete med dette, overklokking er ikke interessant lenger, og jeg antar mange av dere vil finne ut det samme etterhvert.

 

Plansliping du liksom..

 

MTC (my two cents)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jaja. Noen liker mora, andre liker dattera :grin:

 

Sjøl driver jeg faktisk fortsatt med begge deler. :smile: bilene forbeholdt asfaltracing, overklokkinga forbeholdt meg sjøl.

Synes vel egentlig det blir litt for snevert å si det på den måten du gjør; "Trykke på noen taster" etc.

Etter å ha holdt på med overklokking i over et år, finner jeg det fortsatt både spennende og utfordrende å se hvor mye jeg kan tyne ut av maskinen min!

At denne blir ustabil og tryner må jo nødvendigvis bli en konsekvens, som når rådene tyter ut av blokka på en blodtrimma bilmotor på 8200 omdr.

 

Begge deler kan jo være like "spennende", det kommer jo an på øynene som ser!

 

Det er i allefall _min_ oppfatning! :smile:

Lenke til kommentar

*Preparere snowboardet skikkelig.

*Overklokke pc`en.

*Kjøpe ny xtr girskifter som er 20g lettere enn xt.

*Spise vitaminer og kosttilskudd.

*Trimme bilen.

*Trimme skjegget.

*Sette spikes på høytalerne, og rense alle tilkoblinger på stereoen med spesialrensemiddel.

 

Man kan argumentere for at alt dette er unødvendig og teit, men så kan man også argumentere for at det er heeeelt nødvendig, og totalt uaktuelt å ikke gjøre det.

 

Smaken er som baken, den er delt.

Lenke til kommentar

Jaja.. Noen synes sikkert det er teit å skvise en 1400 til 1610, for å få en 5% bedre ytelse.. Andre kan si det er teit å trimme bilen sin til et par-tre hundre hester, så den går som et uvær.. Andre kan si det er teit å dytte i seg Rød Rip Fuel Extreme + Aspirin, litt CLA og Super Mass Fuel..

 

Men alle hjelper ytelsen til forskjellige ting, så om vi liker det, så.. Hvorfor ikke la oss gjøre det? Istedet for å lage en diskusjon, kinne du vel bare droppet å overklokke? :grin:

Lenke til kommentar

Stort sett alle driver med et eller annet som folk syns er helt på jordet. Noen drimer biler mens andre trimmer datamaskinner. noen er mer ektrem en andre men jeg trur de fleste som overklokke ikke tenker bare på og tjene penger men også at det er kult og se hvor grensene går.

 

Noen bruker nitrogen til og kjøle PC-en, andre setter en formel 1 motor i en Volovo 240. Likheten er at det er moro så lenge det varer :lol:

Lenke til kommentar

Hvis det var så teit og TOTALT undødvendig å overklokke, hvorfor er det da så mange som driver med det ? Ok, mange vil ha bedre enn andre, men mange synes det er moro (inkudert meg selv) og det går an å tjene noe på det, og allikevel ha en stabil maskin. Jeg skal etterhvert bygge en dual p3 1000 som server (forhåpentligvis) og vannkjøle denne. Fyre opp linux på den, og se hvor lang oppetid jeg greier å få på den.

Lenke til kommentar

Det finnes masse interessant innen dette temaet. Man kan Casemodde, overklokke, skru på vifter, få stillegående maskin og vannkjøling.

 

Det finnes mange ting som ikke er vits og som er idiotisk, ingen vits å trimme en moped slik at den går i 110 km/t i tredje gir!

 

Jeg kjenner en med en slik moped, den kom opp i 110 km/t i tredje gir så skar den seg.

 

Vaske seg er også like unødvendig hvis du tenker slik. Alt blir unødvendig dah

Lenke til kommentar

Whoops, jeg hadde egentlig ikke planlagt å få noen svar i det hele tatt. Jeg skrev dette innlegget for å få utløp for litt frustrasjon (og hvilken plass er vel bedre å gjøre dette på enn midt i "vepsebolet"?), ikke for å skape en stor debatt om hvorvidt det ene eller det andre er meningsløst eller ikke.

 

Grunnen til at jeg skrev innlegget var at jeg plutselig fant ut at jeg ikke _gidder_ å lage ferdig de kjøleribbene til skjermkortet, for maskina _kræsjer_ jo hvis jeg overklokker det (og det gjør det, uansett hvor bra kjøleribber jeg har). Og hvis jeg ikke overklokker det, så trenger jeg jo slettes ikke noen kjøleribber i det hele tatt.

 

Det var etter å ha dratt den konklusjonen at jeg innså hvor tåpelig denne hobbyen kan være til tider. Hvis jeg fikk noen til å gråte fordi de innså det samme som meg, er jeg virkelig lei for det :)

 

(Og nei, når jeg snakket om trimming av biler mente jeg IKKE å sette formel1-motorer inn i en Volvo 240. Slik business (hvis man sammenligner) er det nok overklokkere som driver med. Og jeg snakket om BILER, ikke mopeder. Den idioten som trimmer mopeden sin 900% kan da ikke forvente annet enn at den skjærer seg.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...