Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Forklar hvorfor ikke vi har 10Mbit\24Mbit i Norge!


Anbefalte innlegg

La meg ta ett eksempel.

Det fantes lagringsmedier for 5 år siden som kunne huse 100GB, men det var ikke mange som kjøpte det da. Dette ville sikkert kostet 100.000 eller mer for å ta et tall ut av luften. Dersom du hadde ventet 3 år kunne du kjøpt et par harddisker på tilsammen 5-6000 og oppnådd det samme.

 

La oss si at det 1998 nå. Det dere vil er at vi betaler 100.000 nå fordi da vil det vare lenger og at det er bortkastet penger å kjøpe 500MB disker nå, fordi de vil være fulle om et år eller to. Dersom vi da følger deres utmerkede, fremtidsrettet plan hiver vi 90.000 ut av vinduet.

 

Det er noe av det samme med bredbåndsutviklingen her til lands. Det lønner seg ikke å kjøre ut 100Mbit/s til en masse kunder idag for å være fremtidsrettet når disse investeringskostnadene vil være 60-70% lavere om 3-5 år. Ihvertfall når 99% av behovet for 10-100Mbit/s linje idag i privatmarkedet er for warez.

Infrastrukturen må komme først og tjenestene etterpå. ellers blir det som å starte en radiokanal uten å tenke på at folk må ha radio for å bruke tjenesten. Med 10-100 mbit/s til hver leilighet så er bredbåndsbehovet dekket for flere decennier, kanskje mer framover. Investering i denne infrastrukturen vil åpne for nye tjenester, men samtidig åpne for billigere og bedre tjenester som allerede finnes i dag.

 

Men uansett er jeg ikke så pessimistisk som for et par år siden. Kommer ADSL2 osv i nær fremtid går det på skinner snart i Norge også.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Hvorfor skjønner ikke folk at 99% av det du betaler inn i skatt og avgift kommer ut igjen til akkurat deg, eller folk som trenger det mer enn deg?

Dæven steike, du har et optimistisk syn på menneskeheten.

Samfunnet bruker 40 000 000 000 kroner i året på uføretrygd. Tror du alle disse virkelig ikke kan jobbe?

30% av de i arbeid i Norge jobber i det offentlige. Trenger vi virkelig så mange i denne sektoren?

 

Majoriteten av befolkningen lever av staten. Enten ved å jobbe der, uføretrygd, pensjon, attføring, arbeidsledighetstrygd eller annet.

 

Jeg har ikke noe problem med å finansiere sykehusopphold til de som har fått kreft eller uføretrygdede som har helseproblemer, men jeg har ikke noe ønske om å finansiere oppholdet til folk som har kræsjet i fylla, eller som ikke gidder å stå opp om morgenen.

Lenke til kommentar
Du forutsetter da at materialer og teknologi er blitt så mye bedre/billigere at det vil oppveie for økte kostnader mht. arbeidskraft spesielt i forbindelse med legging av kabelen eller satser du på polsk arbeidskraft :)  ?  Du kan ikke uten videre sammenlikne med hw kostnader da legging av kabel innebærer store arbeids/lønnskostnader.

Et eksempel på at det lønner seg er eiendommer, det å bygge hus for fremtiden har lønnet seg siden krigen.

For det første vil teknologien bli bedre og billigere, der sier seg jo selv, det er markedsstyrt. 5-bånds VDSL er rett rundt hjørnet med ~70/50Mbit/s på kobberet og takket være Japan og Korea er ikke port-prisen på 4-bånds DMT VDSL så dyrt nå.

 

Videre må infrastrukturen bli bedre og 10gigabit/s moduler er fortsatt for dyre men det blir billigere etter hvert.

Endret av Rim
Lenke til kommentar

Kanke staten bare bygge ut som pokker a? De får jo så utrolig mye tilbake igjen i skatter og avgifter uansett.. Når de betaler arbeidskraft får de jo masse igjen i skatt av arbeiderne... Og materialet de kjøper er det masse moms og andre avgifter på, som går rett tilbake til staten?

 

Syns staten kunne spandert litt så jeg kunne fått 100Mbit.. hvis det er sånn som jeg sier da ;) Det hadde ikke vært noe minus :p

 

2,4 Mbit var jo særiøst bra da jeg fikk det for 2-3 år siden, men merker at det er litt for treigt for meg nå..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...