Gå til innhold

Sony DCR-PC330


Anbefalte innlegg

Er det noen som har noen bruker erfaring med dette kameraet (Sony DCR-PC330).

Med dame i USA er det mulig å få det "billig" i forhold til de rundt 12.000 det koster her så jeg er gira på å vite mer om det fra brukere.

 

Grunnen til jeg har lyst på dette kameraet er omtalen det fikk her:

her.

 

Vil bare gjøre et supert kjøp av et kamera som jeg kan bruke i mange år som er bare veldig bra. 10x optisk zoom er nok for meg egentlig. Det som virket extra stili med dette kameraet er hvoran det filmer i mørket, handy det ;)

 

Få litt tilbakespill da. Mange kameraer ble mer fristende da jeg tenkte på å få det kjøpt i USA. Norge er bare skrekkelig, hehe.

 

Jim

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har også tenkt å bestille kamera fra USA, og har vurdert noen av ulempene. Et kamera kjøpt i USA tar som nevnt opp i NTSC-format. Det burde dog ikke være noe problem å få avspilt filmer direkte fra kameraet ettersom de fleste TVer av nyere dato som er større enn 20", og som er av kjent merke (Sony, Philips, Panasonic, Toshiba osv), er kapable til å vise NTSC. Er du i tvil bør du sjekke bruksanvisningen til TVen. Å brenne filmen på DVD går også greit, ettersom alle europeiske DVD-spillere kan behandle NTSC-signaler.

 

PAL er som regel å foretrekke fremfor NTSC på grunn av høyere oppløsning 720 x 576 (PAL) mot 720 x 480 (NTSC) og bedre gjengivelse av farger. Den eneste fordelen med NTSC er en noe høyere bilderate på 60 Hz mot 50 Hz.

 

Er det noen andre som har erfaringer med videokameraer bestilt i USA, og vet om andre problemer man bør være klar over (sett bort fra at man også må ha et adapter for strømforsyningen)?

Endret av Mr_Snuffles
Lenke til kommentar

For ordens skyld: Strømforsyningen til PC 330 vil ikke trenge adapter. Den tar både 110 og 220V, du trenger bare en helt enkel nettledning av den typen man ofte setter inn i bærbare radioer o.l. (20-30 kr).

Men jeg synes det vil være surt å ikke kunne spille av direkte fra videokameraet i alle vanlige TV'er (på reise, møter osv), derfor ville jeg selv ikke reflektert på et NTSC kamera. Tror egetntlig du kommer til å ergre deg litt når den første tilfredsheten over å ha spart de pengene har gått over. Til syvende og sist er det selvsagt du selv som må avveie økonomisk gevinst/garantivilkår/reparasjonsmulighet og fleksibilitet mht tilkobling til annet AV utstyr.

Lenke til kommentar

Vil det være umulig å få tak i et PAL kamera av DCR-PC330 typen i USA da? Kan jo være man får kjøpt den versjonen via en website... Da ville det egentlig vært liten tvil om hvilket kamera jeg skulle gått for.

 

@ Dykkern

Har lest at du har dette kameraet å liker det godt. Det høres ut som om at jeg vil bli å bruke det på samme måte som deg, men det ville vært godt å ha hatt lengre levetid på batteriet. Har du prøvd/vurdert et nytt batteri fra Sony's accessories avdeling? Jeg er veldig spent på hvor lenge man da kunne filmet. Når man skal ut i naturen er 1 time helt absurd lite da! Jeg håper at det fins en løsning for meg her.

Lenke til kommentar

Joda, jeg er blitt glad i det kameraet. Synes det gjør en solid jobb - for mitt bruksområde. Det er mye greiere å ta med seg rundt omkring.

Jeg har mye Sony-utstyr og har nettopp funnet ut at jeg kan bruke batteripakkene NP-FM30, NP-FM50 og NP-FM70 om hverandre. Det kan hende du finner enda flere batteripakker hvis du går på nettet. Hvis du tenker på dette så ikke kjøp FM70. For all del - den pakken har størst kapasitet, men "bygger" kameraet ut for kraftig. FM50 er etter min mening et bra valg, kjøper du deg et ekstra slikt så holder det for lange turer i skauen.

Og når det gjelder kjøp av PC330 PAL i USA så koster det ca 1400 USD på B&H. Legger man på 5% local tax så runder man NOK 10000. Fortsatt et godt kjøp i forhold til norske nettbutikker. Må man derimot importere selv/Postordre er min mening at vinninga går opp i spinninga (24% MVA gjør at man i praksis blir matchet av de fleste nettbutikkene).

Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Ja, $1400 er det kameraet seller for på Sony's USA version av hjemmesiden deres. Jeg har sett det så lavt som $1000, da snakker vi om at kameraet går ned 1/3 i pris i forhold til i Norge. Men om det er mulig å få et PAL kamera til $1000... (skulle da tro det).

 

Uansett. Kan ikke du legge ut noen videoer da? Er virkelig nysgjerrig på hvilken kvalitet vi snakker om her. Har lest at bildet skal være særdels krispt og klart. Bruker du det i 4:3 eller 16:9 format når du filmer?

 

Show us something :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...