Gå til innhold

Printer problemer under Win2K


Anbefalte innlegg

Har installert win2K på en maskin som står som butikk kasse. På den maskinen er det 2 printere. En Brother 1230 laserskriver og en bongeprinter type Epson.

 

JEg installerte bare laserskriveren og brukte den til utskrift av rapporter og bongeprinter behøvde en ikke installere da kasse systemet hadde innebygget støtte for den. Alt fungerte.

 

Så fant daglig leder ut han skulle installere driverene til bongeprinteren fordi han skulle skrive ut en annen type kvitteringer på den. Dette hadde virket på det forrige maskinen hans. Etter at han installerte bongeprinteren såg alt ut til å virke. Han fikk ingen feilmelding. Men ved første salg og printeren skulle skrive ut fikk han opp en feilmelding. Etter dette virket ikke noen av printerene på maskinen. Tydelig at 2 programmer prøvde å bruke samme printeren på engang.

 

Når en går under skrivere så er alle printerene vekke. Prøver en å legge til en ny skriver ved å trykke på ikonet så får jeg feilmeldingen:

 

"Kan ikke fortsette pga manglende ressurser. Skriversystemet ikke tilgjengelig"

 

Når maskinen startes på nytt kommer det opp en feilmelding om At det er et problem med Spoolsv.exe og at den må startes på nytt. og at det blir opprettet en feil logg. Spool er vel skriverene i win?? hvor ligger feilloggen seg?? og hva heter den??

 

Den Spoolsv.exe versionen som ligger på maskinen er på 47K. Et søk på win2k cden gir en spoolsv.exe på 17K. Viss en bytter ut den orginale Spoolen med den fra cd'n forsvinner feilmeldingen ved oppstart men ingen skrivere og den samme feilmeldingen viss en prøver å legge til.

 

Viss en prøver å legge til ny hardware og velger alt selv. så installere den alt men når den er ferdig kommer feilmeldingen

 

"RPC-server er ikke tilgjengelig"

 

Dette finner en under windows hjelp_

 

Støtte for RPC

RPC-funksjoner (Remote Procedure Call), som brukes til å videresende kall etter programfunksjoner til et eksternt system over nettverket, kan brukes over IPv6. Et vanlig bruksområde for RPC er ekstern administrasjon.

 

Noen som vet hva denne feilmeldingen betyr? bruker en windows hjelp virker det som om det har noe med nettverket å gjøre.

 

Mange spørsmål. Noen som har vert borte for det samme og kan gi meg en løsning bortsett fra å formatere eller legge inn linux :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...