Gå til innhold

Projektor kjøp, noen ideer?


Anbefalte innlegg

det er en myte blant nybegynnere at det er beste med mest mulig ansi lumen. det går ut over sortnivået, som bør ligge et sted rundt 0,5. de skikkelig kresne blir ikke fornøyd før dette er under 0,2. du regner det ut ved å dele ansi på kontrast. f.eks har infocus x1 i video mode ca 700 ansi lumen, og med 2000:1 i kontrast så gir dette et sortnivå på ca 0,35. dette tallet må seff tas med en klype salt, da oppgitte nivåer ikke alltid er det samme som reelle nivåer, men det gir hvertfall en pekepinn.

Jeg klarer ikke helt å forstå dette her (er helt uten erfaring med prosjektor til hjemmebruk). En prosjektor viser normalt bilde på et hvitt lerrett ikke sant? min begrensede logikk tilsier da at du er avhengig av et helt mørkt rom for at sortnivå beregningene du viser til skal stemme. Sort kan uansett altri bli sortere enn den refleksjonen (fargen) lerretet har før prosjektoren skrus på (altså bakgrunnsbelysningen i rommet)?

Er det noe jeg har missforstått her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har du helt rett i. Sortnivået bestemmes av hvor mye lys som slipper gjennom når det skal være helt sort. Hadde svart vært helt svart uten lys (akkurat som når projektoren er av) så hadde det vært perfelkt. Desverre er det ikke slik på DLP og LCD projektorer.

Lenke til kommentar

Eg har et rom på en ca 3 x 5m (eller noe slikt). Er et lite kjellerrom med et bittelite vindu. Tror eg kan få tettet lyset vekk fra vinduet helt hvis eg bare kjøper en rullegardin og litt slikt.

 

Hvis eg da har projektoren i den ene enden av rommet og lerreteti andre enden, 5m borte, vil da bildet bli bra hvis en sitter i den enden projektoren er? Er dette god nok avstand for at en LCD projektor viser bra bilde?

 

Kanskje noen har et forslag til projektor til denne bruk? Vil helst ikke så lang over 10.000, men kan kanskje strekke meg til 15... ;)

Lenke til kommentar

For de som ikke må ha 16:9 eller trenger større en 80-90" (4:3) er X1 fortsatt blant de bedre kjøpene. Ved å kjøre 16:9 på X1 misnter du noe oppløsning eller du må bruke en linse som strekker bilde horisontalt.

 

AE500 er ganske mye dyrere en en X1, men gir meget gode bilder. AE500 har nok oppløsning til 100" i 16:9 format. (personlig mening)

Lenke til kommentar

Hei, jeg ramlet innom AVFORUM etter at jeg postet dette, men jeg takker for linken til hjemmekino, selv om det jeg skal bruke den til er litt annerledes..vi snakker om lysdempet rom her...maks.. ikke total mørke.. den trenger ikke og være nødvendigvis stillegående heller.

 

Den skal brukes til kursvirksomhet i hovedsak..men klarer den og vise film greit og er det en koslig bonus :)

 

Janster

Endret av Janster
Lenke til kommentar
Er det noen av DLP projektorene som selges på nettbutikkene som bruker 3 DMD brikker?

Nei, etter det jeg kjenner til er det få eller ingen projektorer med 3 DLP brikker på markedet enda. Trodde de var venter en gang til sommeren.

 

Det blir nok projektorer i øvere pris gruppe, dvs High-End rundt 100 stor.???

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...