Gå til innhold

Batteriholdbarhet og kapasitet


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte et HP 635 kamera for en stund siden på elkjøp, kostet ikke rare greiene, men testene viste gjennomgående dårlig batterikapasitet.

 

Faktisk, så prøvde jeg først med vanlige AA batterier fra Varta, og sjokkerende nok så klarte jeg ikke så mye mer enn 25-30 bilder!! uten LCD skjerm på. Dette på en to ukers periode,

 

Jeg fikk låne et par 1800 mAh batterier som antakeligvis ikke var skikkelig ladet engang og knipset med kameraet konstant og klarte å ta over 250 bilder, en dramatisk og meget akseptabel forbedring i forhold til brøkdelen tildligere.

 

Jeg investerte derfor i oppladbare NIMH batterier.

 

Jeg har ikke hatt bruk for kameraet så mye, så det blir liksom bare to-tre knipsinger i måneden men jeg må si at NIMH batteriene (eller kameraet?) egnet seg heller dårlig til dette bruksmønsteret, jeg lot oppladede batterier ligge urørt en tid, og disse hadde mistet alle ladning, og i tillegg lot jeg et par være i kameraet mens det var av i samme periode, og resultatet var jo mer eller mindre det samme; lite gjenværende ladning.

 

Det jeg da lurer på er om noen her har erfaringer med å la kameraet stå av en lengre periode og utslag på batteriene dette gir? Kan man forvente bedre "holdbarhet" i kameraer med Lithium Ion batterier?

 

Håper noen kan belyse dette litt.

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er ingen guru på området, men jeg skal svare så godt jeg kan...

 

Grunnen til at vanlige batterier har så kort levetid er at digitalkameraer drar mer strøm (ampere) enn batteriene klarer å levere, med det resultat at spenningen faller uforholdsmessig fort. Enkelt sagt: Vanlige batterier er uegnet for digitalkamera, sats heller på oppladbare.

 

Når det gjelder oppladbare som ikke holder på strømmen så er dette helt normalt og dessverre umulig å gjøre noe med inntil noen utvikler en ny batteriteknologi.

Både NiMH og Li-Ion batterier vil utlades selv om de ligger på hylla og er såvidt jeg vet relativt like med tanke på hvor lang tid det tar. Problemet med Li-Ion i forhold til NiMH er at levetiden er tidsbegrenset til noen få år ( 2-3? )før de har så dårlig kapasitet at de bør byttes mens NiMH har en levetid som går på antall oppladinger og er ikke så følsomme for alder.

 

Skal du ha noenlunde friske batterier så bør du lade dem minst en gang i måneden selv om de ikke har vært i bruk, det er dessverre ikke så mye annet som kan gjøres med de batteritypene vi har i dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...