Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Mamma og pappa skal ha ny Bærbar PC


Anbefalte innlegg

Halois,

 

mamma og pappa slår til på eit jobb tilbud der dei bestemmer seg for å kjøpe seg ein bærbar datamaskin med trådløs router, slik dei kan bevege seg fritt i huset med internett.

 

Eg har ein PC oppe på loftet, og den andre PC'en er nede i kjellaren attmed ein router og eit ADSL modem fra Telenor.

 

Vi har allereide kabla nettverk og alt fungerar flott.

 

Eg skal fortsatt ha kabel opp til mitt rom og lurer derfor på korleis eg skal gjere det når den bærbare maskina og den trådlause routeren kjem på plass?

 

den routeren vi har i hus nå er : http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=121673&cks=PRL

 

Trådlause routeren vil bli ein 3com som følger med (inkludert eit trådlaust nettverkskort i den bærbare maskina) 3com routeren trur eg er av type:

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=118982&cks=PRL

 

Kan eg connecte Den routeren vi har nå med den nye 3com routeren? Og ha 2 nettverkskablar kopla mellom routeren/ane og PC'ane, og ein trådlaus "connection" mellom bærbare PC'en og den trådlause routeren, som eventuellt er kopla til den 'gamle' routeren?

 

Kanskje litt invikla kanskje..

 

Men om eg bytter ut den gamle gode SMC routeren min som eg er strålande fornøgd med med 3com routeren, er det bare plug and play då? Ikkje noke serlig med configs etc etter eg har kopla til 3com routeren (med Nett.kablar) med PC'ane vel?

 

Er det noko uforståelig vil eg editere om det trengs :)

 

Håper på svar :]

 

btw: trur det er ei bærbar maskin med 9700pro mobility something :p (eller om dei velger ein billigare utgåve med 9200 eller 9600..)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er såre enkelt egentlig. Du bare setter det trådløse aksesspunktet fra 3com i en av LAN portene på den ruteren dere allerede har. (Der er fire tilgjenngelig)

 

Den skal nesten fungere rett ut ifra boksen, men for sikkerthetens skyld aktivere WEP, MAC begrensning, avslått SSID og eller en kombinasjone av disse...

Og ikke minst, endre default passordet på 3com gateway'en!

 

Edit: du bruker vanlig nettverks kabel for å koble gateway'en til ruteren deres.

Endret av Fury
Lenke til kommentar

Anbefaler ikke å bruke 2 routere, det går greit men som oftest skaper det forsinkelser. Unntak er dersom routerfunksjonen kan slås av, og den kan fungere bare som switch/AP. Dersom det er 3com routeren vist til på Komplett har den 4 utganger for kablet nett.

 

Bruker å være kurante å sette opp, selv om jeg ikke har prøvd 3com.

 

Gir jobbtilbudet mulighet til å kjøpe bare AP + bærbart kort til en rimeliger penge, bør det vurderes, særlig dersom SMC fungerer bra. Men min erfaring er at AP som oftest er dyrere enn de rimelige trådløse routerene.

 

Ellers så vil det eneste problemet du virkelig risikerer å være at du ahr en router for mye. Dvs det kan også hende at du trenger å flytte plasseringspunkt av routeren for å få optimale signalforhold for trådløs.

 

PS! Har kjørt kablet tilkobling på trådløs router, og det gikk som bare det.

Lenke til kommentar

ok, so viss eg kjøper den 3com trådløse routeren og kopler opp dei 2 stasjonære maskinene med nettverkskablar og den bærbare med trådlaust.. det går flott right?

 

Dei to stasjonære bruka allereide router, so blir det "plug and play" då?

 

eg må vell konfigurere først slik at det går bra med den trådlause sambindinga.. Og der etter går det kanskje å "plug and playe" med dei stasjonære right?

 

litt rot, but anyway :)

 

takker for svar as always :thumbup:

Lenke til kommentar

du kan enten koble alt via den nye routeren som mora og faren din bestiller, eller du kobler den nye routeren til den gamle, og skrur av DHCP, velger en adresse slik:

 

eksempel:

 

eksisterende router: 192.168.234.254

gir ut ip'er: 192.168.234.100 - 192.168.234.200 f.eks.

ny router gir du fast ip: 192.168.234.50

 

bare pass på at den nye routeren har ip utenfor DHCP-range'n. Funker hvertfall hos meg med SMC og en trådløs DLink-router.

 

bertie

 

 

gikk litt fort, så kan ha skrivd noe feil...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...