Gå til innhold

Minne-kræsj


Anbefalte innlegg

Har i to tilfeller, ved utlån av kamera, opplevd av minnekortet (SanDisk SD) har kræsjet med bilder lagret. Det er ikke mulig å ta flere bilder og kameraet forlanger at kortet må formateres. Det går heller ikke å overføre bilder som ligger lagret på kortet.

 

Har PC Inspector Smart Recovery programvare på PC som påstår at det skal kunne hente frem bilder som er slettet eller formatert, men programmet finner ingen bilder på minnekortet.

 

Personen som har lånt kamera gir ikke noen god beskrivelse over hvordan problemet oppstod, men mener å ha vært inne på bildevisning (Review) og trykket på noen knapper (fingertrøbbel?) på kamera. Det har ikke skjedd under spesielle værforhold. Har selv tatt ca 1000 bilder med kameraet i "all slags værfohold", bla på høyfjellet i vinter uten noen problemer.

 

Kameraet er Kodak CX6330.

 

Har noen hatt tilsvarende erfaring?

Kan det skyldes en "kortslutning" i minnekortet ved at kamerat f.eks har blitt skrudd av mens kameraet samtidig har lastet inn bildet for review?

Er det i så tilfelle en svakhet med dette kamera?

Noen som har lykkes med å gjennopprette bilder på minnekort som kreves formatert av kamera?

Vil det være noen forskjell i bruk av ovennevnte recovery programvare dersom det hadde blitt benyttet kortleser istedenfor kamera koblet til PC?

 

Takknemlig for tilbakemeldinger

 

HH

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Samme minnekort? Sannsynligvis en feil med kortet. Det kan i såfall byttes på garanti.

 

Ellers bør ikke kameraet slås av verken ved skriving til eller lesing av kortet. En kortleser kan også i visse tilfeller være bedre når man skal bruke recovery program, men vet ikke om det har så mye å si. Hvis kameraet behandler minnekortet som en flyttbar disk (harddisk), har nok ikke kortleser noen fordeler på det punktet.

Lenke til kommentar

Forresten...

 

Afseth i tråd "Minolta Dimage A2/ Microdrive 4GB, How too..."

--

La meg forklare

 

Han trekker frem noen CF kort som det var problemer med. Merket er Microtech (fullstendig ukjent) og ett noname kort. Så trekker han frem en microdrive som fungerer utmerket. Merket er? Iomega... ett av de største produsentene av lagringsenheter i verden. Han har prøvd noen få kort, og baserer sin "å så grundige erfaring" på disse få kortene jeg nettopp nevnte.

 

Han trekker også frem Sandisk som ett av verstingselskapene fordi Mac har en feil i operativsystemet. Er det Sandisk sin feil? Vi selger masse Sandisk der jeg jobber, både kortlesere og kort, og vi får ikke inn noen reklamasjoner av noe slag. Andre merker, derimot.

 

Selv om vi kun selger CF kort, får vi også fortvilte rop om hjelp fra fotografer med Microdrive... den har krasjet og er beyond repair.

 

Så å stole på en fotografs mening, og i tillegg en som har så lite peil som han er, er ikke ett sjakktrekk.

 

:

 

Jeg bare lurte på en ting Afseth. Byttet du om og mente Sandisk når du sa Microdrive??

Jeg skjønner ingenting... Dere som driver en stor dataforretning har jo aldri, som du sier for et par dager siden, fått inn noen reklamasjoner av noen slag.

 

Tror du han "her" lyver? Eller at han har pusset Sandisk`n med tannbørsten sin eller drevet noen annen form for sabotasje??

 

J

Endret av happaranda
Lenke til kommentar

Vi er ikke en stor dataforetning, men en liten fotobutikk, og der jeg har skrevet Sandisk har jeg ment Sandisk. Vi har ikke fått reklamasjon på noen Sandisk kortlesere, som denne fotografen mener er så ille. Han baserer sin hets av Sandisk på ett eneste tilfelle av en Sandisk kortleser som ikke funket på grunn av en mangel i Mac sitt OS. Mener bare at å basere en uttalelse på så lite grunnlag, ikke virker troverdig. Han baserer også sin uttalelse på at Microdrive er så solid, på 2 CF kort og ett Microdrive kort, hvor CF kortene er av ukjente merker, mens Microdriven er av fra en produsent kjent for å lage bra produkter.

 

Håper det var mer forståelig nå :-)

Lenke til kommentar

Hei, og takk for svar så langt.

 

Ja, - det er samme minnekort. Men siden jeg aldri har hatt noen problemer selv med minnekortet etter ca 1000 bilder i 1/2 år faller min mistanke på kombinasjonen person/kamera som mest sannsynlig årsak. Kameraet bør vel uansett ha en innebygget funksjon som forsinker valg (f.eks Off) mens det jobber med lesing av bilde?

 

Det kan imidlertid være et forsøk å bytte minnekortet, men gjelder garantien her?

 

HH

Lenke til kommentar

Minnekort har stort sett veldig bra garanti. Lexar og Sandisk tror jeg har 10 år, faktisk. Hvis kameraet har fysisk av/på bryter, kan strømmen fysisk kuttes når man slår av kameraet. Det kan føre til feil på minnekort om det leses/skrives til når det skjer. Så det kan være brukerfeil, så klart. Men det er godt gjort å krasje ett minnekort på den måten.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Har nettopp fått beskjed fra personen som lånte kameraet at bildene er reddet av lokal fotoforhandler som måtte benytte et spesialprogram (for recovery) siden det var formatert for å gjennopprette bildene fra minnekortet. :yes:

 

Skal prøve, sammen med personen, å kræsje minnekortet igjen for å finne ut hvordan det skjer. Bl.a ved å prøve å skru av kameraet under review av bilder på minnekortet. Skal gi en tilbakemelding på forumet hvis jeg finner årsaken.

 

Ellers takk for tilbakemeldinger.

 

HH

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...