Gå til innhold

D70 +Tok.24-200 MØRKT!


Anbefalte innlegg

Hei!

Fikk idag mitt Nikon D70, og en Tokina 24-200 f3,5-5,6 som jeg hadde bestilt fra statene. Alt ser helt topp ut bortsatt fra at bildene blir veldig mørke!

 

Om du ser på bildet inne på linken til linsa har den et blender-hjul (riktig?) hvor man manuelt setter blenderen. Kameraet nekter å ta bilder om ikke denne står på f22, altså maks. På kamera står det f3,5 (i maks vidvinkel) og ser ut til å fungere greit. Det står også i manualen at dette må gjøres. Men bruker den virkelig f22? eller er det som står på kamera riktig? Kan vel forklare de mørke bildene?

 

Hadde 300D før dette med 18-55 f3,5-5,6 før og den hadde aldeles ikke så mørke bilder. På ISO800, maks eksponering, og 200 lukkertid blir det omtrent svart selv i lyse rom! Fine farger med disse innstillingene og 15-20 lukkertid men dette blir jo ikke akkurat bra.

 

Noen som har noen tips? Linsen er jo AF-D! Vanvittig taknemlig for hjelp! :thumbs:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du satt f22, så stenger du jo omtrent alt lys ute, ikke rart det blir mørkt :)

Sett maks åpning 3.5-5.6, så blir det nok bedre :)

 

Som anderfo sier;

f22 er minste blender (liten åpning, lite lys slipper inn)

3.5 er største blender (stor åpning, mye lys slipper inn)

 

Siden jeg ikke kjenner Nikon kan jeg ikke uttale meg spesifikt om det objektivet, men; lysstyrke osv er helt ok.

 

Bor du i Oslo kan jeg anbefale fotokurset som oslo kameraklubb arrangerer.

Andre kameraklubber holder også kurs. Eventuelt kjøp/lån bok om fotografering.

Fotografering "manuelt" med speilrefleks krever at man setter seg litt inn i teorien, eventuelt bruker prøve-feile-metoden mye.

 

 

Lars

Lenke til kommentar

Tusen takk igjen for svar, men om du leser hele teksten ser du at kamera ikke vil ta bilder med mindre det manuelle hjulet står på f22!! Men på kamera-displayen står det fortsatt 3,5-5,6. Og som sagt står det i manualen at jeg må gjøre det slik! Men det står bare en linje så jeg vet ikke om det skal være slik, eller om kamera ikke støtter annet og det faktisk ER f22. Det er jo AF-D...

Lenke til kommentar

Hørtes rart ut at det MÅ stå på f22, og enda rarere at det står i manualen at det skal være slik... Står det *hvorfor* det må være slik?

 

Du skriver at kameraet ikke vil ta bilder hvis det ikke står til f22, får du noen feilmelding?

 

Funker alt greit hvis du tar bilder på (skrekk og gru) auto? hva hvis du bruker lukkerprioritet?

 

 

Hva AF-D betyr aner jeg ikke :) (AF er vel autofocus, men D???)

 

 

Er det ikke noen som kjenner Nikon som leser dette og kan hjelpe?

Lenke til kommentar

Hei! Tusen takk igjen! Var akkurat innom en fotobutikk hvor en kar hadde jævelig skils! Han mente tvert imot at linsa var sinsykt bra, og anbefalte meg ny blitz. Jaja, vet nå ikke jeg. Og han sa forsåvidt at det var jo selvfølgelig mulig. Vi testet med en annen linse (MYE dyrere) og det ble ikke noe lysere, så jeg får kanskje legge det dødt! Tusen takk igjen alle sammen!

Lenke til kommentar

Mye rart fra folk som tydeligvis ikke helt vet hva de snakker om her.

 

Blenderen på selve objektivet SKAL stå på f22 for at du kan styre blenderen fra kameraet. Det er uansett blenderen som oppgis/stilles på selve kameraet som gjelder. På dagens moderne kamera, kan du ikke stille blenderen på objektivet. Du får bare feilmelding om du prøver, og det vil uansett ikke hjelpe.

 

Kjøp en ekstern blits i DX serien, evt SB800.

 

EDIT : Objektiv med bokstaven "D" i betegnelsen, f.eks AF-D, har manuell blenderring, som ditt objektiv. Dette betyr kun at du kan bruke objektivet også på kamera, der du ikke kan stille blenderåpning fra selve kameraet. Der "D" ikke finnes, eller tror det står "G" på mange av disse, er det ikke blenderåpning. De objektivene kan kun brukes på kamera, der blenderåpning stilles fra kamera.

 

Om du kjøper ett Tokina objektiv, og det fysisk passer på kamera, så er det kompatibelt. Det virker rart at bildene skal bli så mørke, men det er jo mange innstillingsmuligheter man kan ha vært borte i. Eksponeringskompensasjon, lysmålerpunkter, ISO verdier og så videre. Har ikke hatt gleden av å prøve D70 så grundig selv, men bør være en måte å resette kamera til fabrikkoppsett og ta det derfra.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

HEi

 

Jeg bruker disse innstillingene på kameraet

 

f22 er minste blender (liten åpning, lite lys slipper inn)

3.5 er største blender (stor åpning, mye lys slipper inn)

 

..men jeg synes ikke bildene blir mørke, bare hvis jeg bruker kort lukkertid innendørs. Blir nok nødt til å bruke blitz eller stativ inne vil jeg tro. Jeg har også akkurat fått kameraet og det imponerer enormt når det gjelder hurtighet!!!

 

Noe jeg synes er rart med dette kameraet er at det holder ikke å slette bildene på kortet for så å ta nye bilder, for da får jeg ikke overført dem til maskinen, jeg må formatere først. Hvis jeg skal formatere hver gang, vil ikke kortet fort bli utslitt da?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...