Gå til innhold

c-kompilator, WinXP


Anbefalte innlegg

Jeg er helt ny med c-programmering. (Har programmert litt Java tidligere).

 

Har skrevet min lille variant av den legendariske "Hello world" i TextPad.

 

Så gjenstår bare å få meg en kompilator og kompilere det hele.

 

Har søkt på nettet etter feks 'c compiler download' etc, men søkeresultatene er så forvirrende, kommer bare til omfattende sider hvor jeg føler jeg må vite så mye mer før jeg klarer å velge rett.

 

 

Lurer på om noen kan hjelpe meg med å finne den rette kompilator med tilhørende filer. Har fått inntrykk av at en ved navn "gcc" er ganske vanlig.

 

 

Bruker Windows XP. Foretrekker TextPad, så en komplett "programmerings-suite" trenger jeg ikke.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken av filene på denne siden trenger jeg?

http://mingw.sourceforge.net/download.shtml

Denne siden inneholder mye flott informasjon om fildistribueringssystemet til gruppa, men hjelp til å velge filer ser jeg ikke.

 

Det er så fantastisk mange filer å velge mellom på den siden, jeg søker bare en enkel kompilator. Lastet ned og kikket på

-gcc-objc-3.3.1-20030804-1.tar.gz

-MSYS-1.0.9.exe

 

..uten å bli noe klokere. Er det en av GCC-filene jeg trenger? Hvilken?

 

 

Med java lastet jeg ned JVM, la denne inn, la til installasjonskatalogen i path og kunne så kompilere .java-filer med javac. Enkelt og greit.

 

:)

Lenke til kommentar

Det står informasjon om de ulike filene på websiden, men jeg kan forstå at det er litt vanskelig å få noe fornuftig ut av det :] Jeg har ikke brukt Windows på en stund, men jeg tror det holder å laste ned MinGW-3.1.0-1.exe. Tingen er at GCC er ikke utviklet for Windows, så MinGW inneholder det nødvendige limet for å bruke bla. GCC i Windows. Jeg kan ikke si deg så mye mer, mitt råd er å laste ned den nevnte .exe og lese tilhørende dokumentasjon (det ser også ut som det er en del info under dokumentasjonsseksjonen på mingws hjemmeside).

Lenke til kommentar

http://www.parinya.ca/download.html

Last ned den på 23 MB. Da får du med et IDE (editor), og en kompiler (MinGW, som er navnet på Windows-porten(versjonen) av GCC).

 

Dev-Cpp (på bloodshed.net) er ikke å anbefale faktisk, sist jeg sjekket viste ikke dette IDE'et meldinger fra kompileren på riktig vis.

 

Hvis du er minimalistisk og bare vil ha kompileren kan du laste ned: http://prdownloads.sf.net/mingw/MinGW-3.1.0-1.exe?download

Endret av søppel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...