Jump to content
Sign in to follow this  
juleribba

Rare lyder

Recommended Posts

Hello!

 

Har akkurat bygd meg ny pc ( første gangen ) fungerer bra bortsett fra at den piper når jeg starter den. høres nesten ut som en varsellyd! tut.....tut...tut...tut osv ( prøvde å beskrive lyden :p Men uansett: det er ikke cpu temperaturen, den er helt normal, ingen komponenter er, eller blir spessielt varme heller.

 

Denne lyden holder på i ca 4-5 min før den slutter. Alt fungerer men hva er denne lyden? høres ut som den kommer i ommerådet rundt hardisken/ frontpanel/nederst på hk. lurer veldig!!!!

Share this post


Link to post

Såkalte 'beep codes' - det er en hardware feil der, og iblant grei og lokalisere. Står ofte beskrevet i manualen til hovedkortet, men kanskje like ofte utelatt hvis manualen er tynn - har inntrykk av at feilkoder i lcd-panel på hovedkortet funker noe bedre.

 

"pipkarakter" varierer mellom de enkelte Bios ( Award/ AMI ), men det hender man kan finne opplysninger på hk-produsentens hjemmeside.

 

eneste jeg kommer på er at hvis det er feil på minnet på et hk med Award Bios-program, er ett laangt førstepip + 3 korte...

 

hvis dette ikke hjelper deg, legg inn spesifikasjoner på maskina di her ( evt. i profil ).

Share this post


Link to post

hmmm finner ikke helt løsningen. den lyden passer egentlid ikke. har phenix BIOS. Men lyden jeg har er en ganske høy tone så en litt lavere, så en høy igjen så en litt lavere. Uten pause imellom, å det fortsetter selv om jeg er inne i windows i flere minutter.

 

det er litt merkelig, for alt med pc'en fungerer perfekt ( bruker et pc'health program ) alt er absolutt normalt der også. hmmm........

Share this post


Link to post

Phoenix og Award er slått sammen ( samme firma idag ), og som det blir skrevet på siden 'Killer336' linker til er det ingen entydige 'beep codes' referanser etter at hovedkort produsenten har fått kloa i programmet.

 

Foreslår at du gjør som det står i manualen ( Appendix E ): 'we highly reccomend that you clear CMOS before you install a new motherboard'.

 

... før du gjør det, napp ut strømkabel og sjekk atter en gang at alle ide-kontakter sitter riktig ( + ram, cpu og cpu-kjøler ), at jumpere på brenner etc. ( cmos fra jumper 1-2 --> 2-3 -->1-2 ) og kontakter ( cpu-fan ) er plassert der de skal, rett vei og hardt nok: så tilslutt clear cmos og start opp.

 

...du har jo installert OS'et ? fatter nesten ikke a du har, med de feilene som beskrives ...er hk-driverne påplass o.s.v. ?

 

edit: det er nærmest uråd å beskrive hver enkelt ting - skru om nødvendig hovedkortet ut og start fra "ground 0" ( noe kan ligge imot på baksiden av kortet og rister fritt etter maskina har gått litt ) - hvis det ikke hjelper foreslår jeg at PSU'et feiler i oppstarten, og forsyner nok etter at alt er sveiva igang. ( Q-tec er visstnok ikke verdens mest stabile, men jeg har ikke hatt problemer med de ).

Edited by Zink

Share this post


Link to post

ok burde kanskje nevne at dette ikke skjer når pc'en har gått litt( hvis jeg skrur den av så på igjenn etter en liten stund) så jeg heller litt mot psu, men har byttet den også skjedda akkurat det samme.

 

edit: alle drivere er installert, men jeg har ikke formatert enda( gammel harddisk) skal gjøre det i morgen, men dette kan vel ikke være med å fikse problemet!

 

ps lyden kommer helt klart fra front panelet eller harddisken! takker for alle svar hittil

Edited by juleribba

Share this post


Link to post

føyer til en snutt, siden jeg ser du har en gammel hdd: enkelte skal jumpersettes i forhold til: Master if slave present. D.v.s. en annen jumper hvis den er alene på kabelen.

Share this post


Link to post
ps lyden kommer helt klart fra front panelet eller harddisken! takker for alle svar hittil

usikker på om jeg forstår deg riktig, men uansett - pipet kommer fra høyttaleren i kabinettet og forsøker fortelle hva som er i veien...

 

edit: ...ikke formatert ? OK, på den disken ligger en haug med drivere fra en gammel/ forrige installasjon - det går en stund, men som oftest blir det full kræsj etter en tid.

Edited by Zink

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...