Gå til innhold

Vifter i kabinettet


Anbefalte innlegg

satt å tenkte litt her, vurderer å smelle inn noen vifter i kabinettet mitt. har plass til to stk. 80*80 vifter. den ene blåser inn og den andre ut. bare lurte på om det blir et slags "vakum" inni siden PSU'et også blåser ut luft, ergo det går mere luft ut av kabinettet enn inn. kan dette bli et problem ?

 

om jeg har formulert meg dårlig så er det bare å beklage.

 

Epz.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er riktig at det er best å ha en vifte (eller flere) som blåser inn lavt nede. Det er fordi luften er kaldere der, noe som dermed bidrar til bedre kjøling. Det er på samme måte greit å ha vifter som blåser luft ut av kabinettet høyt oppe, siden den varme luften stiger oppover.

 

Det er også best å ha overtrykk i kabinettet for å få minst mulig støv inn. Hvis du har overtrykk, "tyter" det luft ut av diverse sprekker og hull istedenfor at det skal komme luft inn sammen med støv. Men hvis det skal være noe poeng i å ha overtrykk for å minske støvmengden, er det også greit å bruke støvfilter på de viftene som blåse luft inn i kabinettet. Det er kanskje spesielt viktig siden disse viftene sitter såpass lavt der det er mest støv.

 

Når du har overtrykk er det enten flere vifter som blåser luft inn enn ut, hvis alle viftene er like da. Du kan si det sånn at luftmengden inn må være større enn ut. Det bør være oppgitt luftmengde som vifta kan flytte der du kjøper den.

 

Altså, hvis du driter i støvet ville jeg satt en vifte oppe bak i kabinettet til å blåse luft ut sammen med PSU, og en nede i front for å trekke luft inn. Men pass på, blir det for mye støv, minsker effekten til kjøleribbene betraktelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...