Jump to content
Sign in to follow this  
SuperChris

Hjelp! Vil ikke overklokke..

Recommended Posts

Hovedkort: MSI KT3 Ultra 2

Prosessor: AMD Athlon XP 1800+@1,53MHz

Minne: 2100/266

Skjermkort: Asus GeForce 4 Ti488SE

 

I Biosen er Multiplyer satt til Auto, og det må jo være 11,5x siden FSB er 133. Satte multip. ned til 10x for å se om den var låst eller ikke. Da ville ikke maskinen boote. Reset. Satte den til 12x og samme resultat. Reset.

 

Satte så FSB til 140, men det stod fremdeles bare 1800+ under booting.

 

Kan min maskin overklokkes i det heletatt?

Ser at CPU temp ved idle er 56 grader så kanskje jeg bare skulle la være til jeg får bedre kjøling?

 

Hva med Spread Spectrum. Den står på +/- 0.25. Står i manualen at systemet blir mer stabilt med denne disabled, så sant jeg ikke har mye spikes som skaper electro magnetic interference. Har dette noe med overklokkingsproblemer å gjøre?

 

Mange spørsmål. Takker for svar.

Share this post


Link to post
Hovedkort:  MSI KT3 Ultra 2

Prosessor: AMD Athlon XP 1800+@1,53MHz

Minne: 2100/266

Skjermkort:  Asus GeForce 4 Ti488SE

 

I Biosen er Multiplyer satt til Auto, og det må jo være 11,5x siden FSB er 133.  Satte multip. ned til 10x for å se om den var låst eller ikke.  Da ville ikke maskinen boote.  Reset.  Satte den til 12x og samme resultat.  Reset.

 

Satte så FSB til 140, men det stod fremdeles bare 1800+ under booting.

 

Kan min maskin overklokkes i det heletatt?

Ser at CPU temp ved idle er 56 grader så kanskje jeg bare skulle la være til jeg får bedre kjøling?

 

Hva med Spread Spectrum.  Den står på +/- 0.25.  Står i manualen at systemet blir mer stabilt med denne disabled, så sant jeg ikke har mye spikes som skaper electro magnetic interference.  Har dette noe med overklokkingsproblemer å gjøre?

 

Mange spørsmål.  Takker for svar.

Tyder vel på at det er en Palomino 1800+,som har låst MP,

og ditt HK har VIA chipsett,som ikke kan låse AGP/PCI til fast frekvens.

Tror ikke det er så lett å overklokke med denne kombinasjonen... :ermm:

 

Men det er godt mulig andre har noen bedre råd... :blush:

Share this post


Link to post
Har du sjekket i cpu-z hva det står når du setter fsb til 140?

Jeg sjekket i 3DMark03 når jeg hadde FSB på 138. Da var det jaggu 1,6 Ghz i stedenfor 1,53.

 

Men setter jeg FSB til 142 starter Windows NESTEN før maskinen drar en reset om og om igjen. Skyldes det varme? CPU temp er 57 grader ved idle @ 1,6 GHz. System temp er 34 grader. Litt varmt i stuen i dag, men..

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...