Gå til innhold

Tv-kort & RAW innspilling


dapre

Anbefalte innlegg

Hei. Er det noen som kan gi meg noen tips og forklaringer til denne problemstillingen :

Jeg har skaffet meg et Pinnacle Pc tv Pro tv-kort, men kvaliteten på real-time opptak blir for dårlig. Derfor vil jeg gjerne lagre opptak i et RAW format, altså ikke komprimere opptaket, bare en ren kopi av tv signalet. Og deretter kjøre denne filen/opptaket gjennom feks TMPGEnc til endelig SVCD format.

Dette gir en dramatisk bedre kvalitet en realtime lagring til SVCD.

Men jeg regner med at filstørrelsene da blir gigantiske å jobbe med, stemmer det ?

Ser feks at en lagring til DV formatet gir en filstørrelse på 11,50 GB (!) på et 50 minutters opptak. (testet med 1 minutt x 50) Jeg har forstått det slik at der er AVI formatet som regnes som RAW opptak. Stemmer det ?

Men det AVI valget man har i PCtv Pro er låst og gir dårligere kvalitet en både DVD og DV opptak. Regner med AVI valget er låst i en lav oppløsning, og at det er det som gir denne dårlige oppløsnngen. (?)

Tror det finnes andre opptaksprogrammer der man kan øke AVI oppløsningen, og dermed øke kvaliteten, men vil man ikke da til slutt få samme problemstillingen som ved DV opptak at filstørrelsen blir gigantisk ?

Er dette en problemstilling man må leve med ; at ønske om penest mulig resultat betyr at man må jobbe med gigantiske filer inntil de er komprimert til feks SVCD ?

Hvis jeg har forstått alt sånn noenlunde til nå, er det noen som anbefaler et komprimiss i forhold til filstørrelse og endelig kvalitet på opptak ? Eller har jeg missforstått så mye at jeg trenger å bli oppdatert ?

Uansett, jeg setter pris på all hjelp - Hilsen Danny :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...