Jump to content
Sign in to follow this  
Walter

Hva skal bli mitt første Videokamera

Recommended Posts

Hei,

 

Jeg er på utkikk etter videokamera.

 

Bruk:

Video av vår lille datter, inne og ute. Ferievideo (reiser til Thailand i mars). Kort og godt et vanlig familiekamera. 16:9 foretrekkes da vi har et 100Hz 16:9 TV.

Video skal brennes på DVD og sendes til svigers i utlandet.

Vi har et Canon S40 stillbildekamera og et EOS 30 for skikkelig fotografering. Fotografering er en hobby for oss, men video er noe helt nytt.

 

Hva skal vi velge?

 

Kvalitetsmessig er det vel kun mini DV som gjelder?

 

Sony TRV 33 ser bra ut, men er liksom litt gammelt?

 

Sony PC 330 ser jo veldig bra ut, men jeg tviler sterkt på kvaliteten på fotoene, men linsen er nok overlegen den på TRV 330, men er det verdt det kun for video? Jeg tviler.

 

Andre?

Share this post


Link to post

Hei, totalt grønn på digitale videokameraer, så jeg kan ikke gjøre annet enn å gi min inputt etter min egen sjekke og kjøperunde:

 

Jeg holdt på å kjøpe dette kameraet (fåes på smartklub for 7000 nå) men passet ikke helt mine spesifikasjoner. Bl annet er det et veldig 'point and shoot' kamera med få/ingen manuelle override muligheteter.

 

Problemet med kamera er at man vil ha allt, og det billig. Det er desverre ikke mulig, så noen kompromisser må man inngå. Jeg skal bruke det til noe mere amatørfilm enn det virker som dere skal, så tror nok min personlige vurdering er at sony er et godt valg (jeg endte opp med en panasonic GS-70. )

 

Om jeg bare skulle filme ferie og familie ville jeg valgt sonyen.

Share this post


Link to post

Takk for svar! 7000, det skulle jeg ha sett tidligere. Jeg kjøpte TRV33E i dag. Fikk prutet det endel, men ikke så mye. Tror uansett det er et veldig bra kamera for mitt bruk.

Jeg har også sett på GS70. Du har sikkert et kjempekamera der. Lykke til!

Share this post


Link to post

Jeg har lite sammenligningsgrunnlag med andre kameraer, holdt på med film for mange år siden og da var det digre VHS kasetter i digre kamera vi brukte.

 

mørkefilming er 'ok'. Kunne vært bedre, kunne vært værre.

 

Ingen av disse kameraene kan lage godt nok bilde i lavbelysning ment for film (i min mening). Sonyen vil nok være bedre her siden GS70 har 3 ccd chipper og splitter lyset til primærfargene. Jeg personlig bryr meg ikke om det, jeg er for gammel til å filme rølpefester uansett (nå vil vi helst ikke ha videobevis på slikt ;)

 

 

Med lys er gs70 veldig bra. GS-70 har også mye bedre zoomkontrol til film (vistnok :) + de manuelle instillingene er fraværende på Sony.

 

Jeg pratet med noen venner som har gått filmskole (nei, det gjør ikke at de har bedre peiling på digitalkamera i denne prisklassen) og summa summarum konkluderte vi med at panasonicens 3 ccd, instillinger og zoom gjør dette kameraet bedre egnet for amatørfilm, mens sonyen vinner der point and shoot på ferie og fritid er det viktigste. Vi tittet på et par andre kameraer også, slik som sony TRV80, men i budsjettklasse syns ikke jeg den er verdt 3000 mer enn trv33.

 

Jeg tror begge er bra kameraer til sin pris, og hvis man er litt realistisk med hensyn til hva man får for pengene tror jeg de fleste vil bli godt fornøyd med begge. det er ikke kameraer til 200.000 dette her, ikke engang 20-30.000 amatørfilmklassen.

 

Kos dere med film :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...