Gå til innhold

la bærbar stå på hele døgnet


dc

Anbefalte innlegg

hvordan er dette for bærbare pc'er, samme som for desktop maskiner?

 

det jeg lurer på, er hvordan batteriet takler å stå på 24 timer i døgnet (kjører selvfølgelig via strømforskyninga hvis noen lurte). bør jeg ta ut batteriet når den står på så lenge via strømkabelen?

 

og hvordan er det med skjermen, kan den være lukket mens pc'n står på? kjenner at skjermen blir varm rundt området hvor prosessoren er når den ligger sammenslått.

 

tusen takk på forhånd for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har hørt akkurat det samme tidligere, men min bærbare har blitt brukt mer eller mindre på denne måten i snart 16 mnd, og jeg merker ingen endring på levetiden til batteriet... (Compaq Evo). Av de mer originale tipsene jeg har hørt er å legge batteriet i kjøleskap osv. Jeg tror det kommer mye an på produsenten hva levetiden er.

 

Noen fakta eller tester hadde vært fint :)

Lenke til kommentar

Det er stor forskjell på gamle og nye batteri typer. Ni-Mh batterier skades ved klattlading og overlading. Li-On batterier tåler klattlading og er mye mer robust med tanke på overlading. Har du en bærbar produsert innen det siste året, er sjansen stor for at den benytter Li-On batteri.

Lenke til kommentar

På det vanlige batteriet i i8600 står det at det er LION-kjemi, som jeg da har forstått at skal kunne "klatt-lades" uten at dette er noe problem. Med denne batteri-typen vil også batteriet slutte å lade når det når 100%, slik at batteriet kan stå i data-maskinen hele tiden uten at dette er noe problem.

 

Det jeg stusset litt over er at når jeg setter inn E-bay-batteriet står det at det er "LiP-kjemi", hva betyr dette og kan dette batteriet også "klatt-lades" og bli stående i maskinen når batteriet når 100%? Stod ikke noe om LiP-skjemi på linken fra amobil, og jeg har heller aldri hørt om dette før.

Lenke til kommentar

Hvis maskinen brukes over lengre tid på strømadapter er det vel en fordel og ta ut batteriet? Greit nokk at det slutter å lade når det er fullt, men det vil vel tape seg litt etter en stund...

 

Når det da har tapt seg litt, så starter ladingen til det er fullt igjen. Deretter taper det seg litt igjen, for så å lade...

 

Hvis det holder på slik over tid så vil det vel merkes på kapasiteten...?

 

Står iallefall i min "owners manual" at batteriet skal tas ut hvis man skal bruke maskinen på strømadapter over en lengre periode.

 

Batteriet skal også brukes minst en gang i måneden og da skal det tappes helt ut, deretter lade det helt opp....

 

Eller'no :p

 

Edit; Har aldri prøvd edit-funksjonen før, så det var mest av nysgjerrighet :)

Endret av christian_lenvik
Lenke til kommentar

Jeg jobber til daglig med fly elektronikk og lading av batterier. Har eget kurs i batteriteknologi og lading...

 

Batterier er i bunn og grunn snakk om kjemi. Du har 2 forskjellige materialer som har forskjellig spenningspotensiale. Mellom disse vil det sirkulere en strøm til forskjellen i potensiale er utjevnet. For at dette skal skje trenger vi en veske (elektrolytt) til å transportere elektroner.

 

Det stemmer som det sies over at dagens lithium ion batterier kan klattlades og at laderen kutter ved 100% MEN !!! Pc'er utvikler varme! Noen mere enn andre.

Varmen gjør at veske fordamper. Batterier skal i utgangspunktet være tette, men ved overlading/stor varmeutvikling vil det dannes gass/damp inne i batteriet som vi trenge ut. Mindre veske vil etterhvert resultere i dårligere kapasitet!!!

Konklusjon: Varm pc? Ta ut batteriet når det ikke er behov for det over lengre perioder...

Lenke til kommentar
Rymored måtte du gjøre noe spesielt for å få det e/bay-batteriet til å bli registrert i windows, eller kom det opp av seg selv. Har ikke fått mitt til å fungere skikkelig ennå, kunne trenge til hjelp ;)

hum.. gjorde ingenting, bare tok ut CD-rommen og stappet inn batteriet. Fant batteriet med en gang, og virker som en drøm. : )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...