Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Nettverk mellom ulike OS


Anbefalte innlegg

Jeg skal om ikke lenge installere Windows 2000. Det jeg da lurer på er om det er mulig å ha NTFS på denne maskinen, og likevel ha nettverk mellom husstandens andre maskin med Windows 98. Dette OS'et har jo FAT 32. Jeg er fullt klar over at man kan velge mellom NTFS og FAT 32 i Windows 2000, men NTFS er jo best. Jeg vil følgelig ha det..........

 

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

NTFS er bare måten disken velger å lagre filene på. Filene blir sendt via TCP/IP protokollen, og kommer frem som biter/pakker, som igjen blir satt sammen på den andre siden. Deretter er det opp til denne disken hvordan den ønsker å lagre dataene.

 

Det du bør være obs på er at NTFS har støtte for å dele mapper med mappenavn som er lenger enn du måtte ha bruk for. I FAT32 kan man ikke dele mapper, og navngi ressursen med lenger ressursnavn enn, ...hm.. ja si det, husker ikke hvor langt det er, men det får du uansett beskjed om når du deler ut en mappe. Dersom den har et for langt ressursnavn altså. Da er det bare å gi et kortere navn. Om du deler ut med for langt ressursnavn, vil ikke denne ressursen bli gjennkjent i Win9x.

 

Ellers bør det gå fint.

 

-Chief-

Lenke til kommentar
Husk at hvis du skal logge deg på en delt ressurs som ligger på Win2K med en 98 maskin må du kanskje logge deg på 98 maskina med et brukernavn og passord som har tilgang til win2k ressursen.

Det slipper man om man legger til everyone som brukere som har tilgang til den delte ressursen på 2k maskinen. Da kommer alle inn på den delte ressursen.

 

Det er og mulig det kommer spørsmål om å logge seg på ressursen, og da kan man logge seg på med en brukerkonto som er på 2k maskinen.

 

-Chief-

Endret av Chief
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...