Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

WOL på Shuttle SN85G4


Anbefalte innlegg

Har kjøpt meg en Shuttle SN85G4 for å bruke som HTPC (jada, overkill), men får ikke WOL til å virke. Jeg har enablet support for WOL i bios, men når jeg sender TCP pakken så skjer det ingen ting. (Ser forøvrig at pakken kommer frem til boksen vha lysindikatoren på LAN socketen). Slår så opp i brukermanualen, og der står det at jeg skal:

 

WOL(PME#) From Soft-Off

If this item sets to Enable, the system power will be turned on when the LAN port receives an incoming signal. You have to connect the fax/modem to the mainboard Wake On LAN connector for this feature to work.

 

WTF er vel på sin plass å si nå. For neste avsnitt i manualen så står dette:

 

WOR(RI#) From Soft-Off

If this item is enable, it allows the system to resume from software power down or power-saving mode whenever there is an incoming call to an installed fax/modem. You have to connector the fax/modem to the mainboard.

 

Forøvrig dårlig engelsk i den manualen her :wow: Ettersom jeg ikke ble klokere av dette, sendte jeg så en mail til Shuttle og fikk dette til svar:

 

Regarding your question about WOL function for SN85G4, you will need to install a modem and driver.  Enable Wake On Lan from Power Management Setup in the BIOS setting.  After that, you will need to go to My Computer's Properties>>Hardware>>Device Manager>>Modem>>Power Management and check the Allow this device to bring the computer out of standby.  Plug in the phone line and dail that phone line's number.  Thank you very much.

 

Nå bruker ikke jeg Windows jeg da, men ang avsnittet om WOL i manualen - er ikke dette bare sprøyt? Det eksisterer jo ikke engang en "kontakt" for å koble på modem/fax på hovedkortet heller. Mener de da PCI-"kontakten" da eller? Og hva har fax/modem med WOL å gjøre? På mitt *Gigabyte dual-mpx kort kan du bare enable WOL i bios og så sende TCP packeten med MAC adressen og PCen starter.

 

Kanskje noen med Shuttle SN85G4 kunne sjekket opp dette. Hvis denne funksjonen ikke virker, blir jeg MEGET skuffet over produktet - da jeg er veldig avhengig av denne funksjonen i en HTPC. Så langt har hele Shuttle-erfaringen vært en eneste stor nedtur.

 

Edit: Shuttle har senere bekreftet pr epost at får å få WOL til å virke, så enabler du bare WOL i BIOS, og sender deretter WOL-pakken. Så det som stod i manualen er feil.

Endret av Linuxguru
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Siden forrige post har jeg sendt epost frem og tilbake til Shuttle ang problemet beskrevet over. De har hele tiden hevdet at WOL funksjonen har funket, og at det er fordi jeg bruker Linux at det ikke virker til meg. Jeg krøp derfor til korset og brukte deres programvare for å få klarhet i om WOL virker.

AMD Magic Packet utility 1.00.005 og Windows *sukk* Overraskelsen var imidlertid ikke stor når ei heller dette virket.

 

Tenkte da kanskje at et eller annet default passord var satt i BIOS, slik at ikke hvem som helst kunne starte opp PCen over nett. Tok derfor "Load fail-safe settings", enablet WOL og satte user og administrator passord til "test". Lagret endringene og PCen resatte seg som normal.

 

I post derimot kom det nå en melding noe ala: "Reprogramming onboard LAN blablabla" eller "Reprogramming onboard SATA blablabla" Klarte knapt å lese hva som stod der før skjermen ble svart og viftene startet å gå på maks. Så eksakt hva som stod der har jeg ikke peiling på, annet enn at det var "Reprogramming onboard ett-eller-annet" og at det var enda en linje til under der igjen. Alt dette stod inne i en ascii boks av noe slag.

 

Hver gang jeg nå starter PCen, går viftene på maks og skjermen slår seg aldri på. Samtidig blinker HDD lys, CDROM lys og lyset på nettverksporten i et bestemt mønster. Har prøvd å resatt CMOS, fjernet alle periperals utenom det nødvendigste og strøket den fint på kinnet - men nei, den vil ikke våkne til liv.

 

Noen som har peiling på hva som kan ha skjedd?

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Jeg har akkurat det samme problemet..

min SN85G4 ser ut som et mini discotek forran..

alt lyser og blinker når jeg slår den på, og skjermen finnes det ikke respons i..

nå kom jeg aldri så langt som å få installert OS på maskina, kom så langt som å få sjekka Bios..

satt inn xp cd'en men når bios skulle boote fra cd'en så ble bare skjermen svart.. så...

 

:w00t::nei::w00t: hæla i taket og henda på tapeten for min nye shuttle maskin som ganske raskt skal returneres til Netshop.. :w00t::laugh::hrm:

Lenke til kommentar
Hver gang jeg nå starter PCen, går viftene på maks og skjermen slår seg aldri på. Samtidig blinker HDD lys, CDROM lys og lyset på nettverksporten i et bestemt mønster. Har prøvd å resatt CMOS, fjernet alle periperals utenom det nødvendigste og strøket den fint på kinnet - men nei, den vil ikke våkne til liv.

 

hva har du gjort etter dette? hva har skjedd? fikk du en ny SN85G4 som funker eller?

 

nå MÅ du svare meg!! =D pm meg på msn hvis du har ! [email protected]

 

SMÅ irritert over at jeg ikke får min nye pc til å funke som den skal...

Lenke til kommentar

Jeg venta i nesten 2 måneder (yay!) på at hovedkort.no skulle få ut fingern, og reparere min SN85G4. Den kom faktisk tilbake igår, og hva de har gjort har jeg ikke peiling på. Den virker iallefall nå.

 

Men det er *garantert* noe muffins med denne modellen fra Shuttle. Jeg fikk som sagt min til å tryne permanent ved noen enkle bios-endringer. Venter fortsatt på at noen kan teste ut WOL på denne. Får det fortsatt ikke til å virke :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...