Gå til innhold

En enklere måte å kompilere kjerne på?


Anbefalte innlegg

Mulig dette er et totalt newbie-spørsmål, men jeg tar allikevel sjangsen.

 

Er det en grei måte for bare å "trekke i en spake og så blir det bra"?

 

Litt lei av alt maset med å kompilere kjerne, hvor man går inn i make xconfig og roter i en time (med mer eller mindre velvalgte alternativer) for å få oppgradert.

 

Har SuSE 8.1, om det har noe å si, og ønsker å oppgradere til siste xfs-i-kernel samt promise SX-6000.

Blir litt lei av alt maset og feilene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det ikke greit å ta utgangspunkt i den gamle .config-fila som følger med (burde ihvertfall følge med :p ) distroen? Også bare gjøre litt småendringer og kjøre 'make oldconfig'. Dermed slipper man å begynne fra scratch.

 

Akkurat hvor denne fila ligger kan nok variere litt fra distro til distro. Kan f.eks ligge i "kernel-source-blabla.rpm" eller muligens i "kernel-bablabla.srpm"

Lenke til kommentar

Hvis vi antar at jeg er komplett Idiot, og at det er endel kluss med systemet, slik at config-bra-og-sesam-stasjon ikke eksisterer, er det da en enklere måte å installere, si 2.6 over 2.4 på, enn å rote rund ei feit kjerring for å prøve å komme til "bunns" på?

 

Har ikke noe mot å rote (med dykkermaske og snorkel, seff), men det begynner å bli litt slitsomt når man må gjøre dette hver dømrade gang man skal oppgradere.

 

Går det egentlig greit for folk flest å bare ta utgangspunkt i siste konfigurering, eller har dem lure metoder for å slippe å bruke 2-3 timer på å velge vekk "chrisoffer-schau-og-paris-hilton-patch".?

Lenke til kommentar

om du skal frå 2.4 til 2.6 bør du nok droppe å bruke den gamle configen. men det kan jo hende suse har ferdigkompilerte kjerner tilgjengelig. i slackware kan ein iallefall få swaret til å oppgradere kjerna også. alt skjer automatisk. men dei er ikkje komt lenger enn til 2.4.24 (som burde være godt nok for ein vanleg desktop, og den er jo trygg. relativt sett) og det er vel uansett å foretrekke å kompilere sjølv. legge litt tid og hjerte i det. kanskje suse har eit pakkesystem? du burde lese litt om det om dei har det

Lenke til kommentar

Det som står under forutsetter at du allerede har kompilert en kjerne og har tilgang til .config fila. Om ikke har det må du gjøre dette først (det er også lurt å ta en kopi så du kan kopiere tilbake i tilfelle du gjør en "make mrproper"...)

 

Om du bruker samme "hoved-linje" på oppgraderingen, som 2.4.20 til 2.4.24, eller 2.6.0 til 2.6.2-pre3, så er det bare å kopiere over .config fra /usr/src/linux-2.4.20 til linux-2.4.24 (eller hvor du nå pakker ut kjernene dine) og kjøre "make oldconfig". Da må du bare svare på de alternativene som er nye siden sist, kanskje en 10 stk (y/n). På min PII350 tar det ikke mer særlig mer tid enn et minutt. Så kan du kjøre make bzImage etc. Det enkleste og mest tidsbesparende for min del er å kjøre et lite bash skript, a la (tar dette fra hukommelsen, skriveleif?).

Kjøre det i bakgrunnen med " mongo@maskin:/bin/sh # ./ny-kernel&

 

--------------------------------------------------------------------------------

#!/bin/sh

cd ~/linux-<ny>

make mrproper;

cp ~/linux-<gammel>/KONFIG-KOPI .config;

make oldconfig && make dep && make bzImage \

&& make modules && make modules_install

ln arch/i386/boot/bzImage /boot/vmlinuz-test

-----------------------------------------------------------------

 

Da bruker jeg ikke stort mer enn 2-3 min ved keybordet ved hver kompilering (PII'en min bruker derimot en del lenger...)

 

PS. Oppgraderer du fra 2.4 til 2.6 må du også oppgradere binutils, mod-utils og noe annet. Søk på google etter en "2.6-HOWTO".

OT:Hva betyr advarselen som står under nicket mitt? "0%"?

Endret av 8086
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...