Gå til innhold

Captured DV med Pinnacle gir elendig DV-kvalitet


Anbefalte innlegg

Jeg har et nyinnkjøpt Sony PC330. Avspilling av opptak direkte mot TV viser glitrende videokvalitet. Utfordrende kontraster som mørke greiner på trær med snø mot en knallblå himmel er helt fremragende. Ingen tendenser til korning, etterslep, skygger eller fargefeil.

 

Så kjører jeg Capture med Pinnacle 8 over FireWire-kort, med full DV-kvalitet. Filmen i capture-vinduet ser helt fin ut. Men når jeg så avspiller DV-filen som Pinnacle lagret på PC'n, ser det skuffende dårlig ut: Selv ved små bevegelser av bildet virker det kornet med flimrende overganger mellom snø og mørke greiner. Det virker nærmest som at Pinnacle har prøvd å mappe DV-oppløsning over på færre pixler. Overførte filmen til DVD med beste kvalitet (som dog er MPEG med dårligere kvalitet enn DV, ja). Samme flimrende kontraster ved avspilling på TV som avspilling av DV-kvalitet på PC.

 

Det er ikke MPEG-komprimeringen som lager den dårlige kvaliteten - det som skulle være full DV-kvalitet etter Pinnacle capture er like elendig. Det er ingen flere parametre å skru på i Pinnacle.

 

Hva er feil? Captured DV kan da ikke bli så mye dårligere enn den originale DV? Så på andre temaer på dette forumet at feil codec kan være en grunn. Hvordan velger jeg dette i Pinnacle? Hvorfor skulle ikke den Pinnacle leveres med være den beste? Hvor kan jeg evt. få tak i en fullgod codec? Vil i så fall formatet være kompatibelt med Pinnacle-softwaren? Andre grunner?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du winxp? Prøv å capture til Windows moviemaker. Se om det er noe forskjell?

 

Har du testet med å kjøre filmen tilbake på DV-tape?

Det med interlace vet jeg ikke hvordan fungerer etter at er brent på DVD.

 

Men at det er snøete bilde kan kanskje være noe galt med firewirekortet? Men dette kan jeg lite om.

Får du noe dropped fremes?

Lenke til kommentar

Takk for tips!.

 

Jeg har nå også prøvd med WinXP MovieMaker. Samme resultat.

Får 0 dropped frames. Har 60MB/s båndbredde mot disc'en. Har en P4 2.6GHz, 512 MB RAM.

 

Kjørte filmen tilbake på DV-tape slik du foreslo. Perfekt resultat!

 

Av dette trekker jeg følgende konklusjon: AVI-filen Pinnacle lager på PC ved capture er ved full kvalitet (som jo DV/AVI burde være). Det må være MPEG-enkodingen når DVD-filen lages som ødelegger kvaliteten.

 

Det er DVD-plater som jeg ønsker å bruke til de ferdige filmene (pga håndtering, DVD-funksjonalitet som bl.a. menyer). Så spørsmålet nå er om MPEG komprimeringsnivået kan settes på noen måte. Ser ikke noe felt for dette i Pinnacle når jeg velger Create AVI. Create Disc har dette, men programmet (DVD Movie Album SE) som jeg må bruke for å skrive DVD-RAM plater, kan ikke lese .ifo og .vob filer (resultatfilene fra Pinnacle Create Disc), kun .avi, .mpg, .bmp og .mtv. Ser heller ikke dette omtalt i Pinnacle manualen.

 

Det er ikke snøete bilder, men ser ut som et interlace-problem.

 

Noen flere tips?

Lenke til kommentar

Du har en egen settings-knapp på Create AVI. Der bør du velge DV-kvalitet. Alt annet gir dårligere kvalitet.

 

Men du kan også velge Create MPEG, og under settings velge beste DVD-kvalitet. Det kan hende MPEG-kodingen er bedre i Pinnacle Studio enn i det andre programmet.

 

Interlace-effekt vil du alltid få så lenge det vises på PC. Den vises helt ok på TV

Endret av MagneH
Lenke til kommentar

Takk for tips. Spesielt nyttig å få vite at interlace kun er et PC problem og at det skulle være støyfritt på TV. Men i og med at jeg HADDE interlace på TV, skjønte jeg ut fra tipset at på et steg i prosessen var kvalitet unødvendig gått tapt. Eksperimenterte derfor en del og fant ut følgende, som sikkert være nyttig for andre også:

 

Pinnacle Studio 8 lager helt toppkvalitet AVI og MPEG filer, fordi Pinnacle gir brukeren mulighet til å stille kvaliteten på MPEG komprimeringen (som siste innlegg ganske så riktig påpekte). Den elendige kvaliteten på DVD-RAM platen fant jeg endelig ut ligger i DVD-Movie Album programmet. Med Pinnacle laget jeg AVI-fil (full DV kvalitet), som jeg så leste inn i DVD-Movie Album. Siden DVD-Movie Album ikke kan lese AVI filer, må jeg la DVD-Movie Album gjøre AVI -> MPEG konverteringen - og her gis brukeren ingen mulighet til å spesifisere MPEG komprimeringsnivået!

 

Create Disc i Pinnacle kan ikke brenne DVD-RAM plater (det var derfor jeg måtte bruke DVD-Movie Album til det). Derimot går DVD-R helt fint. Jeg brente derfor en DVD-R med Pinnacle der brukeren altså kan full kvalitetskontroll. Resultatet ble glimrende, uten antydning til interlace på TV!

 

Moralen er: gjør konvertering til MPEG kun med et program der en kan spesifisere komprimeringsnivået og dermed kvaliteten! Takk for kommunikasjonen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...