Gå til innhold

Maskin vil ikke slå seg av


Anbefalte innlegg

Har oppgradert maskinen til en kompis (fra en 700mhz P2/3 med et i440BX chipset til en XP2600 med Abit NF7-M/nforce2 chipset). Problemet er at nå vil ikke maskinen slå seg av, hverken om jeg bruker strømbryteren på forsiden av kabinettet eller benytter Windows' "Slå av maskinen"-funksjon. Resultatet er det samme hver gang; først høres det ut som om den slår seg av (kan høre diskene spinner ned osv.), men etter et halvt sekund eller noe sånt så slår den seg på igjen!

Siden akkurat den psu'en ikke er strømbryter på baksiden, så må han trekke ut kontakten mens maskinen POST'er, og det er jo ikke akkurat en optimal løsning.

Noen som har vært borti noe lignende ? :blink:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, den skal slå seg av fullstendig (velger "Slå av" i windows, ikke dvale/hvilemodus), og det samme skjer om jeg prøver å bruke power-knappen mens BIOSen POSTer, og der er det vel ikke noe mulighet for dvalemodus?

I BIOSen står "power button" (eller hva den derre innstillinga het) til "Instant Off", har prøvd med "Wait 4 sec", men akkurat det samme.

Lenke til kommentar

Kan det være PSU? Er den ny eller gammel? Hvis den er gammel kan det jo tenkes at den ikke er atx kompatibel, slik at det ikke er noe "power on" signal på 20-pins atx-kontakt 8eller tilsvarende, da).

 

Du er sikker på at kontaktene mellom HK og kabinett er ok, samt at det ikke er noen spacere som holder HK på ville veier?

 

Lykke til, uansett.

Lenke til kommentar

Det er en litt gammel PSU, men hovedkortet som var i maskinen før var også et ATX-kort, og den fungerte fint med det, så jeg skulle tro det burde være et "power on" signal på den. Hadde det ikke vært det, så hadde vel ikke maskinen startet i det hele tatt ?

Spacere skal være standard ATX, så de er der hullene i HK er.

Snodige greier, det her..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...