Gå til innhold

Maskinførers digre nye chattetråd 😀


Maskinfører

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

@Maskinfører

Rotgrønnsaker er en fellesbetegnelse for spiselige planterøtter som vokser under jorden, for eksempel gulrøtter, beter, sellerirot, pastinakk, kålrot og jordskokk. De er næringsrike, spesielt rike på fiber og vitaminer som C-vitamin, og fungerer som viktig vintermat og tilbehør til tradisjonell norsk mat. Rotgrønnsaker kan brukes i mange ulike retter, som ovnsbakt tilbehør, i supper, sauser, puréer, moser og salater. 
 
Eksempler på rotgrønnsaker 
 
Bruksområder
  • Tilbehør:
    De er et klassisk tilbehør til både lam, fisk og kjøtt, og passer godt til nesten all tradisjonsmat. 
     
  • Suppe og saus:
    Rester kan tilsettes i supper og sauser for å gi ekstra god smak og næring. 
     
  • Ovnsbakt:
    Rotgrønnsaker egner seg ypperlig til ovnsbaking, enten i staver eller som en blanding. 
     
  • Mos og puré:
    Kålrot, sellerirot, jordskokk og rødbeter kan lages til en deilig mos eller puré. 
     
Næringsinnhold og holdbarhet
  • Rotgrønnsaker er rike på vitaminer, mineraler og kostfiber. 
     
  • De har god holdbarhet, noe som tradisjonelt har gjort dem til viktige vintermatvarer. 
     
  • Spesielt kålrot er rik på C-vitamin og blir ofte kalt «Nordens appelsin», som bidrar til et godt immunforsvar. 
  • Hjerte 2
Skrevet
MR SPEED skrev (32 minutter siden):

@Maskinfører

 

Rotgrønnsaker er en fellesbetegnelse for spiselige planterøtter som vokser under jorden, for eksempel gulrøtter, beter, sellerirot, pastinakk, kålrot og jordskokk. De er næringsrike, spesielt rike på fiber og vitaminer som C-vitamin, og fungerer som viktig vintermat og tilbehør til tradisjonell norsk mat. Rotgrønnsaker kan brukes i mange ulike retter, som ovnsbakt tilbehør, i supper, sauser, puréer, moser og salater. 
 
Eksempler på rotgrønnsaker 
 
Bruksområder
  • Tilbehør:
    De er et klassisk tilbehør til både lam, fisk og kjøtt, og passer godt til nesten all tradisjonsmat. 
     
  • Suppe og saus:
    Rester kan tilsettes i supper og sauser for å gi ekstra god smak og næring. 
     
  • Ovnsbakt:
    Rotgrønnsaker egner seg ypperlig til ovnsbaking, enten i staver eller som en blanding. 
     
  • Mos og puré:
    Kålrot, sellerirot, jordskokk og rødbeter kan lages til en deilig mos eller puré. 
     
Næringsinnhold og holdbarhet
  • Rotgrønnsaker er rike på vitaminer, mineraler og kostfiber. 
     
  • De har god holdbarhet, noe som tradisjonelt har gjort dem til viktige vintermatvarer. 
     
  • Spesielt kålrot er rik på C-vitamin og blir ofte kalt «Nordens appelsin», som bidrar til et godt immunforsvar. 

Da vet vi det 😀

  • Hjerte 1
Skrevet
Maskinfører skrev (13 timer siden):

Da vet vi det 😀

 

MR SPEED skrev (2 timer siden):

 

Delvis skrev (4 timer siden):

Kaffe! 
Nå smakte det med god morgenkaffe 🙂Tror jeg skal ha meg et krus til 👍

Vi ønsker dere en fin og god søndag.♥️♥️

  • Liker 1
  • Hjerte 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...