Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Fjernlys: Purelux vs Lumen


Anbefalte innlegg

Ny bil på tunet, tid for ny runde med lys. Snart eit tiår sidan sist, så det er plutseleg mykje meir å velje mellom.

 

Noko begrensa av kamera, sensorar og dritt, men eg har konkludert med at eg trur det skal funke med ein LED-bar over skiltet og to runde ved sidan av skiltet i WRC-formasjon. Har landa på Lumen Helios DX20 over skiltet, og trur det skal funke bra. Er eg på jordet der?

 

Når det gjeld dei runde slo eg til på Purelux 9110 UNLIMITED Gen3. Tanken var at baren vil gje meir enn nok breiddelys, og at to billige Pureluxar med maks fokus framover kunne stå for lengden. Men så byrjar eg å fryse så smått på føttene. Eg ser jo at Purelux ikkje eksisterar nokon annan plass enn på Valostore, som eg heller aldri har høyrd om før, så då må vi anta at det er snakk om rebrand kinavare. Eller? Nokon som har faktisk erfaring eller nok kunnskap til å seie noko om desse ut frå spesifikasjonane utanom dei som har skrive reviews på Valostore? Eg bestilte brakett saman med lysa, dei er komne, og butikken har fysisk adresse i Noreg, så eg er ikkje redd for den biten, kun (lys)kvaliteten på sjølve lyktene. God returfrist enno.

 

Så, når ein først byrjar å grave seg ned med kaninene, får ein jo lyst på meir og betre. Eg ser at Lumen Cyclops CX9 kjem på dagssal i Black week, og vil tippe den kjem til å koste ca 2000,-. Berre marginalt lågare specs enn Pureluxen, men etablert merke. Ikkje noko ulempe at den er E-merka, sjølvsagt, men ikkje eit must (er jo uansett ulovleg om ein skal bruke heile lykta). Vil kvaliteten på Lumen gjere denne til ein betre lykt? Tenkjer då i all hovudsak lysmessig. Vil den vere nok betre til at den er verdt dobbel pris? Nokon som har erfaring med denne?

 

Eller burde eg finne noko heilt anna? (Har ikkje råd til Lazer Sentinel 9 Elite 🥲)

 

PaladinNO?

Endret av OlavEmil
Obligatorisk språkleg opprydding
Lenke til kommentar
Annonse

[1] Random productId 4875815 from forum_150

Valostore er en helt kurant butikk å handle fra. Har dog ikke hatt noe garantisak med de så skal ikke si noe om det.

Purelux er rebrandede "kinalys". Du får kjøpt samme lyktene med flere forskjellige logoer stemplet på. Faren min har en Purelux Major S530. Mye lys for pengene.

OlavEmil skrev (52 minutter siden):

Ikkje noko ulempe at den er E-merka, sjølvsagt, men ikkje eit must (er jo uansett ulovleg om ein skal bruke heile lykta).

Bare greit at lampen er E-merket. Så blir du ikke sendt på visning hvis du blir tatt ut i teknisk langs veien :) Aner ikke hvordan de skal kunne kontrollere om du kjører med boost av eller på med mindre de vet hvordan koblingen fungerer. (Har også fått med meg at politiet har begynt å bøtelegge folk som kjører med parklysfunksjon i ekstralysene sine, 3.700 i bot)

Av runde lys så har BriodLights OZZ fått mye skryt på facebook. Har faktisk ikke sett så mye av Cyclops CX9 der. Men kan ikke forstå at det skulle være noe dårligere.

Alternativet er led bar. Flere på jobb kjører med Biltema bar. Jeg synes de har dårlig spredning.

Har hatt Lazer Linear Elite på privatbil før. De har helt fantastisk spredning av lyset med behagelig farge som ikke skjærer så mye mot snø og veiskilt. De er også designet sånn at de kan monteres lavt/under skilt uten at alt lyset samles i asfalten foran bilen. Lazer Linear har dog ikke så syk kastelengde. Så hvis det er lengde du foretrekker hadde jeg hellet kjøpt to eller tre 9" lamper. Men om god spredning av lyset 5-600 meter foran bilen er prioritet så anbefaler jeg Linear 18 Elite 😃 Hvis du vil ha lys overalt frem til 1.5 km så kjøper du tre Sentinel 9 Elite :p Det jeg kjører med selv

Endret av Sydvest
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...