Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sameie, utbedringsplikt


Gjest 9732f...103

Anbefalte innlegg

Gjest 9732f...103

Jeg kjøpte bolig i et sameie for noen år siden, og det viser seg at det har vært noen skader (trolig med forsikringsutbetaling etc.) på fasader i fellesareal som sameier (eneste) har utbedret selv. Det har vært vinduer som har hatt råteskader og naboen har fjernet disse og hengt noen paneler utenpå. Dette er i et rekkehus, og slike fasadeendringer er søknadspliktige. Det har selvfølgelig blitt nye skader som nå må repareres, men naboen nekter å gi noen opplysninger om hva som har skjedd, når, hvordan etc. Det eneste jeg vet er det som kommer fra salgsannonsen, og tidligere eier er også umulig å få tak i.

Nå er det også råteskader på et annet vindu på en annen fasade (i naboens "del") og hun har kontaktet et snekkerfirma for å få utbedret dette, og har fått prisoverslag på 93.000 for å bytte dører og vinduer for å modernisere "sitt eget", mens jeg har bedt om at det "i min del" tilbakeføres til det originale. Hun går med på å bytte selve døren nede (som ikke ble byttet da de "reparerte" sist) og ikke har vært mulig å åpne/bruke på mange år. 93.000 er altså for å bytte to vinduer og en dør oppe, og en dør nede. Det høres mye ut? Da jeg kontaktet en snekker tidligere anslo han 5000,- i arbeid + dør for å bytte døren nede. Dette var før jeg ble klar over at skadene trolig var mer omfattende og at naboen bare hadde spikret noe panel over den opprinnelige fasaden.

Vi blir ikke enige om hva som skal gjøres og hvordan, og hun truer nå med å gjøre det slik hun vil og gå til rettssak (!). Jeg har bare stilt rimelige krav. Hvilke omstendigheter må til for at hun skal kunne gjøre slikt? Altså gjøre ting på egen hånd, for så å kreve pengene tilbake senere? Døren oppe er gammel og mindre pen, men helt fungerende. Jeg er selvfølgelig enig i at den med fordel kunne vært byttet, men nå er realiteten at nabo uten noen snekkerkompetanse (som blir veldig tydelig når man ser på arbeidet) selv har "utbedret" en fasade på "min side" ved å fjerne vinduer og spikre noen planker over.

Hva skjer videre om hun kjører på uten at vi blir enige? Jeg har prøvd å lese meg opp litt, men det meste omhandler større sameier, og det er veldig lite som er relevant for min situasjon, der nabo/sameier har utført "vedlikehold" selv uten noe kompetanse, og så nekter å være med på å betale for retting. Nabo sier bare at "jeg kjøpte som det var".

 

Anonymous poster hash: 9732f...103

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...