Gå til innhold

NSM etterlyser bedre kontroll av datasentre


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var jo dette man med den nye sikkerhetsloven og ikke minst forskriften var ment å skulle fange opp gjennom å definere såkalte Grunnleggende Nasjonale Funksjoner, GNF-er og ansvaret for utpekingen ligger til det enkelte departement. 

Det fremkommer ikke her hva NSM mener problemet er, mener de at departmenetene er for lite flinke til å utpeke disse GNF-ene eller mener de at forskriftene til sikkerhetsloven ikke fungerer eller at den er uklar?

Lenke til kommentar

Rapporten er publisert her: https://nsm.no/regelverk-og-hjelp/rapporter/temarapport-om-norske-datasentre-og-digital-autonomi/

Den består av totalt 11 sider synsing, hvis vi er snille og inkluderer forside, sammendrag og innholdsfortegnels, samt de 3 linjene som endte opp på en side for seg selv på slutten.

Ingen referanser.  Ingen forskning, statistikk eller annet tallmateriale.  Ingen som helst diskusjon av forholdet til eksisterende regelverk, slik  @Arturo Bandini etterlyser.  Jeg er ingen jurist, så jeg klarer ikke å forstå hvordan NSM mener at anbefaling  nr 1 og 3 ikke er dekket av Sikkerhetsloven.  Men det er jo interessant at de ser det slik.  Det hadde kanskje vært litt mer interessant hvis rapporten diskuterete hvorfor de mener dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...