Jump to content
Sign in to follow this  
Knut B

Ranvei skadet solceller med vilje – fikk en svært uventet effekt [Ekstra]

Recommended Posts

Flott ny kunnskap! Jeg har hatt panel på taket hjemme i ca halvannet år, og har nok tenkt flere ganger på om jeg skulle gått opp og kikket på panelene for å se om de ser OK ut etter montasje, etter vinteren, om snø vil kunne skade dem osv. Og all den tid at panelene tross alt er ment å bidra positivt i både miljøregnskap og økonomiske regnskap så bør evnen til å opprettholde funksjonalitet tross ytre påvirkninger være av stor interesse for mange, både leverandør/montør, eier, myndigheter og andre som er involvert i prosesser knyttet til slik miljøteknologi.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Hva med salt vanninntrengning frostsprengning skitt sopp algevekst i de knuste panelene. Det burde jo være den viktigste delene av testen, den reelle virkeligheten. Hvordan reagerte panelene på det? Dårligere stivhet i konstruksjonen når glasskallet er knust og derav vind og vær-last / snølast som bøyer og bryter panelene i stykker. Hvordan gikk det? Slike skader kan ikke "fungere" lenge. Tom en vanlig gammeldags lyspære med knust glass og noe lavere last gløder og lyser en stund.

Mener det burde være nei nei til å akseptere at du skal leve med ny-montert anlegg eller etter 5 år (reklamasjosrett) med en sprekk i glasset til et panel eller to. Klar garantisak reklamasjon.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Hei Ranvei, suppert du gjør undersøkelser på dette. Mye forskjellig innformasjon der ute. Har gjort en tilsvarende undersøjelse i USA. 12V, 11watt solceller på stolpe spredt ut over hele USA. Effekt på et betydelig anntal (~10%) solceller gikk betydelig ned (<50%) etter et år. Ikke synelig skade, temmelig sikkert pga. vind. Simmulerte belastninger i laboratorie etterpå ga tilsvarende resultat. Typen solcelle har betydning. Om du vil diskutere videre så kan vi ta en egene tråd inntil videre. Takk

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...