Gå til innhold

Den originale kildekoden til WWW solgt for mange millioner kroner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Harald Brombach (digi.no) skrev (6 timer siden):

Tittelen handler om de faktiske filene med kildekode.

Nei, det er fortsatt ikke sånn at han har solgt filene. De er åpent tilgjengelige, så det han har solgt, er en pakke som inneholder filene, men der verdien ligger i signaturen og videon. Så det han har solgt, er et bevis på at denne pakken nå tilhører kjøperen. Ellers er de originale filene borte for lengst, på en disk som sannsynligvis er plukket fra hverandre eller knust i fillebiter. Nå er det forøvrig to overskrifter på artikkelen: en på artikkelsiden, og en på Digis forside. Den på Digis forside, som omhandler «kildekodefilene» er dermed ikke riktig grunnet at filene ikke er de originale. Den over selve artikkelen, er sann i at det er den originale kildekoden (hvis man godtar at innholdet i en fil kan være det samme uten at det er i den samme filen), men feil i at det er selve kildekoden som er solgt. Selv om de har rett i at kildekoden ligger i pakken, gir de et helt feil inntrykk, nemlig at kildekoden ikke er tilgjengelig for andre enn kjøperen. 

Endret av Memento scientiam
Lenke til kommentar

Harald Brombach skriver som undertittel: "Blokkjedeteknologi gjør filene unike". Dette tror jeg må være historieforfalskning. Kildekoden det her er snakk om, dvs WorldWideWeb,ble laget på 90 tallet, mens blokk-kjede teknologiens opphavsmann er Satoshi Nakamoti - han laget angivelig den første utgaven av dette i 2009. Selve blokk-kjede teknologien er oppskrytt til de grader på det digitale nettet. I virkeligheten er det ikke brukbart til noe annet enn hva det brukes til i dag: Skjule inntekt og formue for personer som av diverse årsaker ikke ønsker innsyn fra nasjonale eller internasjonale myndigheter.

Torbjørn Bull Jensen sier i et intervju med Trygve Hegnar 19.09.18 som følger: «Det har vokset opp et falskt narrative om at blokk-kjede-teknologi totalt kan separeres fra kryptovaluta. Det er ikke tilfelle. For å kunne bruke den åpne blokk-kjede teknologien til å håndtere andre ting, så må du også bruke kryptovaluta. Skal du altså bruke blokk- kjede som en sikker lagring av dokumenter så må du også betale for transaksjonstjenesten i form av bitcoin». Etter mitt skjønn (og erfaring) kan dette overhode ikke brukes til noe som helst i forbindelse med utvikling av WWW.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...