Gå til innhold

Nedlasting av podcasts sluttet å virke 1.2.2021 kl 00


Anbefalte innlegg

Jeg har lenge brukt Winamp og Feedreader fra w.softonic.en.com til nedlast av podcasts fra Nrk, men 1.2 kl 00 stoppet det plutselig. Nrk sier at alt er ok, men ikke hvilket program de brukte til test. Feedreader henger med en roterende sirkel. Har også prøvd en gammel PC med Win XP og Juicereceiver som jeg brukte før 2014, men nå henger programmet. Dette viser at det ikke er en blokkering i W10 som er problemet. Har noen en løsning?

Podcast-adresser: http://podkast.nrk.no/program/kulturnytt.rss Nrk har fjernet nedlastings-adressene på podcast-nettsiden, men oppgir disse ved forespørsel til [email protected]                    Fra VG: https://api.vg.no/podcast/helgestart.rss

 Installasjon og test med Winamp:

Gå på http://winamp.en.softonic.com/download, klikk grønn knapp ’Free Download for Windows’. Klikk vekk bildet med ’free antivirus’, rull siden ned og klikk på grønn knapp ’Free download for PC’ til venstre på skjermen. Etter noen sekunder kommer ’Open file’ nederst venstre. Klikk på ’Open file’ og klikk Yes. Deretter Next, Standard install og Next igjen. Klikk på den orange firkanten som blinker nederst på skjermen, og klikk på ’Winamp classic’ og Next. Klikk vekk haker på ’Launch winamp’ og ’Show winamp’ og klikk Finish. Klikk igjen på den orange firkanten som blinker nederst og klikk Yes. Ikke installer bibliotek, men klikk bare Close. Klikk på krysset øverst høyre for å få vekk nett-bildet. Dra spilleren midt på skjermen ved å klikke på den øverste linjen ved siden av krølltegnet til venstre og dra med muspekeren. Bildet av spilleren er ganske lite, men kan forstørres ved å plassere muspekeren i nedre høyre hjørne og dra. Så plasserer du muspekeren på nedre høyre hjørne på den delen som fortsatt er liten og drar til samme størrelse. Deretter kan du justere rammene i spilleren ved å legge muspekeren på stolpene. I de grønne tekstene står ’Podcast Subscriptions’ nesten nederst. Klikk på ’Subscriptions’ og deretter Add og legg inn en adresse, f-eks podkast.nrk.no/program/kulturnytt.rss, og merk at her skal http:// ikke være med. Klikk ’Use custom settings’ og klikk på v-tegn bak Day og klikk Manual og ’Add’. Etter ca 10 sekunder vises podcast’ene og du kan klikke på en eller flere ved å holde Shift-tast nede slik at de får blå ramme og klikke på Download-knappen nederst. Det lages automatisk en mappe under Music-mappen på maskinen og her legges mp3-filene inn. Men det skjer ikke etter 31-jan 2021. Deretter klikker du på krølltegnet øverst venstre og klikke Exit. Så dobbel-klikker du på iconet på skjermen og starter spilleren igjen.

 Installasjon og test med Feedreader

Gå på https://feedreader.en.softonic.com. Klikk ’Free download’ og installer. Etterpå klikk New og New Feed og legg inn adresse og klikk Ok. Etter en liten stund kommer podcast’ene. Høyreklikk på en eller flere av dem og velg Download. Nederst til venstre begynner en sirkel å rotere, men ingen nedlasting skjer, akkurat som i Winamp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...