Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg heter Morten N. Slettemoen og er for tiden styreleder i myFragTheatre E-Sport Klubb.

Siden den offisielle stiftelsen 1. september 2020 har discordserveren vår gått fra å være en vennegjeng på 20brukere, til vel 700 brukere medio februar 2021

Vi arrangerer ukentlige turneringer i CS:GO og kjører samtidig ca 250 CSGO Gather kamper pr mnd.

Klubben baserer seg på gode holdninger i sitt arbeide, i praksis vil det si at vi jobber for god oppførsel og fair play blant våre brukere.

Vi tolerer ikke dårlig oppførsel, drittslenging og mobbing.

Vi ønsker å skape en sosial og inkluderende samlingsplass i den norske e-sport scenen, vi ønsker å samle ildsjelene slik at vi sammen kan ta del i å samle den norske e-sport scenen, sosialt.

Bakgrunnen for stiftelsen var at vi selv mente det var ett vakum eller ett tomrom om du vil, som måtte fylles i den norske e-sport scenen.

Det er på tide at både lag, spillere, organisasjoner og arrangører samarbeider og sammen tar steg for å utnytte potensialet i den norske e-sport scenen.

Vi er nå i 2021 og vi ser at «e-sport» begynner å bli mer «stuerent», mye takket være covid-19 og sosial nedstenging. Norske idrettslag, videregående skoler og folkehøgskoler satser også friskt på e-sport.

Allerede på begynnelsen av 2000 tallet vokste det godt i den norske e-sport scenen hvor lag som eolithic med «elemenT» i spissen i 2002 vant CPL Europe Oslo, før de i 2003 vant ESWC, den norske scenen yret og nye talenter og lag kom til nesten daglig og det kuliminerte med at Catch Gamer vant CPL Istanbul en herlig dag i mars 2005. Vi var for alvor med i de største internasjonale turneringene og hevdet oss godt.

 Så, en kald, våt og trist høstdag i 2005 (for de av dere som husker sålangt tilbake) kom det en forferdelig nyhet.

Catch Communications hadde valgt å trekke seg ut av satsingen på Catch Gamer.

 Det norske e-sport miljøet har vel egentlig manglet noe siden Catch Communications valgte å selge seg ut fra Catch Gamer, selvom portalen holdt det gående med ildsjeler frem til 2012.

 Nå begynner jeg dog å se ett lite lys i tunnelen.

 NESF har begynt å få på plass grunnmuren sin, og sakte men sikkert begynt å påvirke og involvere seg mer i den norske scenen, også med turneringer.

Personlig tror jeg NESF kommer til å lykkes med å skape ett skikkelig forbund, utenfra virker det som om de jobber rett.

De «skynder seg sakte» og er nøye og tålmodige i arbeidet de legger ned og forhaster seg ikke.

Gamer.no jobber også ekstremt bra, spesielt når det gjelder aktivitet og er blitt en ekstrem kontinuitetsbærer i den norske scenen, de samler utøvere i portalen og håndhever ett seriøst og professjonelt reglement for deltagelse. Sammen med Telia har vi jo også fått norges største e-sport turnering via Gamer.no, Telialigaen.

I tillegg utvikler de stadig tjenestene sine, for at også andre kan være med å arrangere turneringer via egen plattform.  Gamer.no er definitivt med på å stabilisere og profesjonalisere den norske scenen.

Her har vi altså to store organisasjoner som jobber godt i den norske scenen, så får vi håpe dem jobber sammen mot felles mål.

Vi skriver 2021, men kan vel i teorien dra 16 år tilbake i tid. Til denne våte og kalde høstkvelden.

For selvom vi har kontinuitetsbærere i den norske scenen, er det ingen som har klart å fylle vakumet etter Catch Gamer.

Catch Gamer var en sosial fokusert plattform som skrev om hva som rørte seg i den norske scenen, ikke bare om 3 av lagene i 1. divisjon og betalte produkttester.

For å lykkes med å skape en attraktiv norsk e-sport scene, er vi avhengige av at både klubber, organisasjoner, arrangører og tilskuere jobber sammen mot felles sosiale mål.

Det er på tide at vi får ett sosialt samlingssted, ett sted man kan skape nye relasjoner.

Skal den norske scenen bli attraktivt både sportslig og  kommersielt er vi nødt til å jobbe sammen.

Sammen er vi sterkere.

 

 

Hvordan skal vi sammen klare å samle scenen også sosialt ?

Tankene mine.pdf

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...