Gå til innhold

Hvem du har som mobil­operatør, er offentlig informasjon [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Opplysninger om operatør er åpenbart personopplysninger dersom man kan koble enkeltperson med nummer/operatør med rimelige midler. Dette vil omfatte alle som ikke har hemmelig nummer. 

At opplysningene er offentlig tilgjengelige betyr heller ikke i seg selv at man har rett til å samle inn og bruke dem i slik virksomhet. Man må ha et gyldig behandlingsgrunnlag.

Endret av fatfinger
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
1 hour ago, Jan Høydahl said:

98877665 er et telefonnummer. Men det blir ikke en personopplysning før det knyttes til en person, f.eks. Ola Nordmann: 98877665. Personnummeret 01012199909 tilhører en norsk baby og er ikke en personopplysning før du klarer å finne ut hvem det tilhører :)

Tror du har misforstått dette. Det er en personopplysning så lenge man kan knytte opplysningen til en enkeltperson ut fra tilgjengelige kilder.

Det er riktignok en diskusjon om personopplysningsbegrepet er relativt, slik at vurderingen av om man har med en personopplysning å gjøre eller ikke eksempelvis vil kunne bero på hvem som behandler opplysningen og hvilke tilgjengelige kilder mv vedkommende har, men de opplysninger du nevner vil nok ganske klart være personopplysninger med mindre de benyttes som helt tilfeldige tall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...