Gå til innhold

Jan Høydahl

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

622 profilvisninger

Jan Høydahl sine prestasjoner

82

Nettsamfunnsomdømme

  1. Si meg, hvordan kan man skrive en slik artikkel uten å nevne norge.no med et eneste ord? Tjenesten har eksistert i en årrekke og er en felles portal som hjelper borgere å finne frem. De har også et telefonnummer 800 30 300. Hva mer kan man ønske?
  2. Hmm, en kjapp googling av KLPs Kiran Aziz mer enn antyder en viss rolleblanding fra en palestina-aktivist, altså en høyst politisk beslutning. Synd.
  3. Du kaster ikke den gamle bilen, du selger den til noen som trenger akkurat den bilen, så de kan "bruke den opp". Så kjøper du en ny eller litt brukt elbil, viktig å velge en energieffektiv bil som f.eks. Tesla, ellers blir kostnaden per km unødvendig høy. Men selv om selve energiprisen per mil nå er sammenlignbar mellom fossil og hurtiglading, så er likevel total-kostnaden per mil vesentlig lavere på elbil. Selvsagt fordi man gjør 90% av ladingen hjemme, men også pga lavere avgifter og lavere drifts-kostnader.
  4. Her tror jeg ikke du er helt oppdatert. Et kaldt batteri kan fint lade med lave effekter som det du har hjemme (2-7kw) uten særlig "tap". Dog vil mange elbiler automatisk forvarme batteriet ved lading, noe som jo selvsagt bruker litt ekstra strøm. Men ulempen med kaldt batteri på natta oppveier ikke fordelen med lav pris og mye ledig kapasitet i nettet på natta. I Norge nå så er det vel både nett og produksjon som er utfordring. På kort sikt produserer vi nok strøm til alt nasjonalt forbruk, hvis vi bare hadde hatt overføringskapasitet mellom regionene. Men i de neste X år må man også øke produksjonen for å holde tritt med etterspørselen, bl.a. ny industri og elektrifisering av ditt og datt. Så regjeringen bør vel både begynne å bygge flere innenlands-kabler, og gi konsesjon for utbygging av mer fornybar kraft, slik at man er rustet for det som kommer. På kort sikt er det vel fint lite man kan gjøre annet enn å selge mer gass til europa..
  5. Det finnes vel hytter/fritidsboliger organisert som borettslag også? Hvordan vet staten hvem som er hva?
  6. Nok et eksempel på at det er for mange og for små kommuner - hver eneste kommune klarer ikke å rekruttere eksperter på hvert fagfelt de behøver.
  7. Og danskene forventer at ting blir mye bedre ved å låse elevene til Microsoft Windows/Office/Teams universet? For de sender jo ingen persondata til USA?
  8. Ja, tidligere ga man elever en Microsoft PC med Internet Explorer og Office. Lukter lobbyisme fra MS dette her, sure for å ha tapt brukere til Google og Apple i skolen.
  9. Noen av disse pod-appene tilbyr også ulike tjenester som tilgang til studio, proff redigering etc. Men jeg er enig i at forbrukerne lider når vi ikke lenger kan konsumere alle podcaster i en og samme app. Litt av problemet er kanskje prising av EN podcast. Hvor mye bør man betale i mnd for å abonnere på en enkelt pod? 20 kr? 30 kr? Og hva hvis du vil abonnere på 10 stk, da blir det 300,- og det ville kanskje vært bedre med et samle-abbo. Mon tro om dette kunne vært løst med Blockchain og smart-kontrakter. Da kunne pod-produsenter fått betalt i coins per avspilling, og lyttere kunne valgt S, M eller L abbonement der de får høre "litt", "mer" eller ubegrenset e.l.
  10. TV2 er kranglefanter. Villet strategi - en del folk lokker de over til Play streaming, altså eier de kunden som de helst vil. De resterende får de også godt betalt for gjennom partnere. Kynisk. Enig i at dette er begynnelsen for slutten på "kabel-tv". Mer og mer walled gardens og eksklusivt innhold for å tvinge oss til å abonnere på både det ene og det andre.
  11. De hadde kanskje håpet å få patenter for p kunne opptre som patenttroll og tjene gode penger uten selv å lage produkter..
  12. Vi må få på plass digital id som innebygget autentisering for e-post, chat, telefon og videochat.
  13. Overskriften er jo helt bak mål. Burde vært: Er ikke dette ganske åpenbart?
×
×
  • Opprett ny...