Jump to content

Jan Høydahl

Medlemmer
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

79 :)

Recent Profile Visitors

422 profile views
 1. Ja, tidligere ga man elever en Microsoft PC med Internet Explorer og Office. Lukter lobbyisme fra MS dette her, sure for å ha tapt brukere til Google og Apple i skolen.
 2. Noen av disse pod-appene tilbyr også ulike tjenester som tilgang til studio, proff redigering etc. Men jeg er enig i at forbrukerne lider når vi ikke lenger kan konsumere alle podcaster i en og samme app. Litt av problemet er kanskje prising av EN podcast. Hvor mye bør man betale i mnd for å abonnere på en enkelt pod? 20 kr? 30 kr? Og hva hvis du vil abonnere på 10 stk, da blir det 300,- og det ville kanskje vært bedre med et samle-abbo. Mon tro om dette kunne vært løst med Blockchain og smart-kontrakter. Da kunne pod-produsenter fått betalt i coins per avspilling, og lyttere kunne valgt S, M eller L abbonement der de får høre "litt", "mer" eller ubegrenset e.l.
 3. TV2 er kranglefanter. Villet strategi - en del folk lokker de over til Play streaming, altså eier de kunden som de helst vil. De resterende får de også godt betalt for gjennom partnere. Kynisk. Enig i at dette er begynnelsen for slutten på "kabel-tv". Mer og mer walled gardens og eksklusivt innhold for å tvinge oss til å abonnere på både det ene og det andre.
 4. De hadde kanskje håpet å få patenter for p kunne opptre som patenttroll og tjene gode penger uten selv å lage produkter..
 5. Vi må få på plass digital id som innebygget autentisering for e-post, chat, telefon og videochat.
 6. Overskriften er jo helt bak mål. Burde vært: Er ikke dette ganske åpenbart?
 7. Sats heller på ETH 2.0 med Proof of Stake. Dyrt å bli validator, men 99,5% mer miljøvennlig. Da gir du mange ganger mer samfunnsverdi per kWt enn med Bitcoin. https://ethereum.org/en/upgrades/merge
 8. Utrolig at TU kan skrive en så lang artikkel om HY vs EL uten å bruke ordet "virkningsgrad" en eneste gang!
 9. Bra. Isoler dem på så mange måter som mulig slik at det russiske folk og næringsliv ikke har noe annet valg enn å kreve stopp i krigen og få stilt Putin for retten i ICC.
 10. Det har vel aldri vært et bedre tidspunkt å kjøpe ny bærbar på, hvis du velger en MacBook. Apple har alle disse forbedringene PC-brukere må vente på. Strømgjerrig CPU med mange kjerner og høy GPU ytelse i en flott formfaktor, beste skjerm, beste tastatur, beste styreflate, beste produkt-levetid og annenhåndsverdi, robust og sikkert OS etc. Og husk at fordi en MacBook varer dobbelt så lenge som en PC, så må du avskrive kjøpsprisen over flere år
 11. Her beviser Skagerrak energi at de ikke er et teknologiselskap ved å gå utenlands for å finne app. Her bør alle netteierne (de fleste er eid offentlig) gå sammen og utvikle en norsk plattform med API. Så utvikler de plugind til alle smarthus-systemer og strømleverandører, som kan ta imot ønske om redusert effekt fra netteier. For de som ikke har smart hus eller smart strømleverandør, kan de levere en enkel boks for styring av varmtvannstank og app for styring av lading. Utfordringen blir å finne en god måte å belønne forbruker for å senke forbruk. Men her har jo netteier data fra strømmålerne, så det bør gå an å se om forbruket senkes minst 2kw rett etter at ønske om senking er sendt, og da kan forbruker belønnes med egen linje på faktura fra netteier.
 12. Ja, her har de verdens mest avanserte sanntids-målere i alle hjem og så klarer de å hoste opp verdens minst dynamiske prismodell. Slutt å ta ut milliard-utbytte fra kraft-selskapene og invester heller i smart teknologi - Samarbeid med Tibber og andre om å få styre folks varmtvannstank, elbillader og varmekabler. Da kan netteier dempe toppene ved å kutte disse lastene midlertidig - Installer store batteripakker lokalt som fungerer som buffer - Invester i V2G systemer der elbil-eiere kan lade billig om natta og selge strøm tilbake til net-eier fra bilen sin med fortjeneste - La nettleien faktureres på timesbasis drevet av kapasitet i nettet. Da kan huseiere og strømselskaper bruke teknologi for å styre forbruk utenom disse timene, eller eventuelt velge å betale dyrt for å likevel bruke høy effekt i den timen.
 13. Det skapes i artikkelen et inntrykk av at Open Source = dugnadsjobbing. Det er en unødig generalisering, for svært mange open source prosjekter vedlikeholdes av uvikldere ansatt hos de største brukerne. Dermed betaler faktisk brukerne for open source, ikke med penger men med utvikler-timer og bugfikser som gjør produktet bedre for alle de andre brukerne. Dette er kanskje ikke så kjent fordi små norske bedrifter gjerne ikke har kapasitet til annet enn å konsumere Open Source. Men flere av de store internet-scale gigantene har folk på fulltid til å bidra til mange open source prosjekter. Det er en meget effektiv form for betaling. Så kan man selvsagt for flere prosjekter også donere kroner eller kjøpe support-avtaler.
×
×
 • Create New...