Jump to content

Jan Høydahl

Medlemmer
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 :)

Recent Profile Visitors

170 profile views
 1. Hva skjedde med standardisering og bruker i fokus? Nå har Apple og Google bevist at de kan samarbeide med Contact Tracing. Nå kan de bevise at de kan samarbeide ved at Apple open-sourcer AirDrop spesifikasjonen og at Google implementerer den. Så kan endelig alle, uavhengig av telefon, dele bilder, filer og kontakter med hverandre. Så kan de utvide med NFC så man kan dele med den du står ved isteden av uten å skru på noe som helst. Etter det kan Apple og Google gjøre det samme med AirPlay/Chromecast teknologiene. Enten at begge implementerer begge teknologiene i sine telefoner, eller at de blir enige om en. Makan til proprietært surr. Er ingen som kjøper en Android-telefon fordi den har så bra Chromecast-støtte, eller en iPhone fordi den har så bra AirPlay. Man vil bare at ting skal funke. Over alt. I stua til mormor. På møterommet hos kunden. Aaaargh!
 2. Jeg har en 49" samsung. Flott skjerm, men neste gang tror jeg at jeg velger 2 x 27" ved siden av hverandre isteden. Fordi Stor og tung å flytte Upraktisk med ett stort workspace - f.eks. Slack konferanse klarer ikke å dele et vindu, og å dele hele den brede skjermen med de andre funker dårlig Jeg har endt opp med å kjøre to kabler fra Mac'en til skjermen og bruker den i praksis som 2 x 27" allerede, da kan man også benytte OSet sin støtte for skjermer og spaces mer aktivt Det oppstod en feil på skjermen etter ca 9 mnd. Da hadde jeg ingen fungerende skjerm før service-tekniker hadde vært her og skiftet hovedkort. Hadde jeg hatt 2 skjermer ville jeg hatt redundans
 3. Håper de putter inn Hydrogen også i modellene, så vi enkelt kan bevise hvor håpløst ineffektiv den teknologien er (med mindre du har overskudds-strøm fra en vindmølle tilgjengelig)!
 4. Jeg vil vurdere å laste ned når appen tilbyr Google+Apple APIer med lokal lagring, samt separat og frivillig deltakelse i forskningsprosjektet på bevegelsesmønstre. Dette er to helt ulike formål. Det at de blander de sammen gjør at de får færre deltakere på begge.
 5. Anbud er fornuftig av flere grunner. Men det tar noe tid for å overholde diverse frister etc. Kanskje man her kunne vært mer kreativ i utlysningen for å spare tid. Ikke be om klassisk anbuds-svar i form av bunker av dokumenter. Men heller be om svar i form av en fiks ferdig Proof-of-concept app med backend. Ikke feature complete, men nok til å kunne kjøre demo og få opp mange alternativer løsningsforslag. Når anbudsfristen utløper kunne man så tildelt jobben til de som har best kombinasjon av pris, innebygd personvern, kjapp utviklingstid og kodekvalitet (fordi man skal bygge videre på koden). Det ville kanskje kostet noen hundre tusen for et selskap å delta i et slikt anbud men jeg er sikker på at de ville fått inn mange gode svar uten å tape for mye tid, siden kode skrives (gratis) i anbudsperioden
 6. Nettopp. Vi har to dugnader her - en for mer effektiv smittesporing og varsling - en annen for forskning på bevegelsesmønstre. Når nye APIer kommer i iOS/Andorid bør FHI forbedre appen ved å skille disse to dugnadene og la folk velge å enten være med på begge som i dag eller bare bidra til personvern-vennlig smittesporing. En annen fordel med Apple/Google's og den felles-europeiske løsningen er at de er internasjonale. Når grensene åpnes igjen litt om litt, er det av interesse å bli varslet om man har vært i nærkontakt med en dansk forretningsmann i Norge eller selv har deltatt på et møte i Tyskland og vice versa.
 7. Eeh, hvem ønsker seg all koden ned i databasen? De fleste har vel gått bort fra den fella for en god stund siden til fordel for mer åpne og skalerbare systemer som man faktisk finner utviklere med kompetanse på
 8. Hvorfor ikke alle? Hvilke tiltak er ikke innført og hvordan kan vi som forbrukere vurdere dette? Dette er epler og appelsiner. Apple+Google's kommende løsning ivaretar personvernet og sender ingen data fra mobilen. Når en person er smittet velger personen å dele sine data, som fortsatt ikke kan knyttes verken til individet eller til geo-lokasjon. FHI's app sender alle posisjonsdata til sentral database, identifiserbart via telefonnummer. STOR forskjell!
 9. Mon tro hvorfor ikke SIMULA inviterte fagmiljøene til en åpen debatt FØR de startet å kode? Da hadde man kanskje innsett at det muligens er en dårlig ide å sende så mye persondata om så mange til en sentral database. Både USA/MIT og EU har jo bevist at det går an å lage personvern-vennlige smittesporings-apper der posisjonsdata ikke forlater brukerens mobil, og prosessering skjer lokalt på telefonen. Ikke før personen tester positivt vil myndighetene få tak i personens bevegelses-mønster de siste ukene, og da kun i en anonymisert form.
 10. Det er en tvilsom taktikk å sende posisjonsdata for alle borgere, koblet med telefonnummer, til sentrale myndigheter for sentral prosessering. Selv om vi liker å tro at vi har "snille" myndigheter så er slike tiltak for inngripende. Det er det mange som tar til orde for om dagen. Isteden bør vi bidra med penger og utvikling til MIT sin PrivateKit app som er åpen kildekode. Denne appen løser nøyaktig samme utfordring, og samtidig respekterer borgernes personvern. Mens den planlagte norske appen sender alle data sentralt, sender MIT appen ingen data uten at brukeren ber om det. Derimot vil appen laste ned anonymiserte data fra WHO og ulike myndigheter om hvor smittede personer har oppholdt seg. Så kan app-brukeren se lokalt på egen telefon om man har vært i nærheten av smittede, og oppsøke lege for testing. Hvis man tester positivt, kan man så dele posisjons-historikk (ikke person-identifiserbar) med myndighetene fra appen. Dermed kan enda flere varsles og gå i karantene. Jeg tror PrivateKit appen ville hatt mye større potensial til å bli lastet ned og brukt av kritisk masse nordmenn, og dermed kunne blitt mer effektiv, enn dette inngripende forsøket fra Simula. Min spådom er at for få velger å la seg overvåke og at det hele derfor flopper og blir en "lost opportunity" for norge
 11. Sett i sammenheng med økt skjermstørrelse på mobiler så tipper jeg dette er helt forventet - er mye du måtte ha nettbrett til for 3 år siden som du gjør på mobil i dag.
 12. Detaljert statistikk over hvem som bruker parkeringen, hvor de bor etc bør da kunne løses ved å lage en InnfartsParkerings-app. La normal pris være 10kr/dag og pris ved bruk av app 5kr/dag og krev at man registrerer seg og svarer på spørsmål for å få denne prisen. Forøvrig mener jeg de fleste innfarts-parkeringer er altfor små. BaneNor bør ha som primær-strategi å bygge disse ut, gjerne i høyden der det mangler areal. Det vil være god samfunnsøkonomi.
 13. Apple kan jo bare dra en OO-XML og få standardisert Lightning pluggen som en standard uten royalties, så må EU godta det LIghtning var forut for sin tid i enkelthet, størrelse, vendbar etc. USB-micro må man ofte knote endel med før man finner hvilken vei den skal inn. Men enden på visa blir noen USB-C også for iPhone.
 14. Dette er flott, at ansvarlige fagfolk nå også får en egen-interesse i å stille spørsmål ved kvaliteten til de utførende partene. Også bra at forbruker har flere å gå på hvis useriøse bygg-firmaer bare slår seg konkurs og løper fra ansvar for elendig jobb. I denne saken burde man kanskje kunne gått personlig etter styreleder hos utbygger også? Spesielt hvis disse har tappet selskapet for verdier før konkurs?
 15. Litt søkt å gå etter Apple her. Apple har vært særs stabile i plugg-valg, noe som ikke kan sies om andre produsenter, som har hatt hver sin ladeplugg. Og selv om Android enheter ofte har brukt USB, så har de brukt 14 forskjellige versjoner av Micro USB. Jeg har tro på USB-C som felles fremover, men Apple har ikke vært noen versting. Tipper at Apple hopper bukk over hele USB-C for iPhone og isteden går for 100% trådløs, og fjerner SIM-kort porten med det samme :)
×
×
 • Create New...