Gå til innhold

Valp 4 mnd knurrer mot meg, bjeffer og biter


Anbefalte innlegg

Hei:)

Vi har en 4 mnd gammel blandingshund (jack russell, tibetansk og chiuahua). Vi har en veldig fin relasjon, og han er en trygg og glad valp. I det siste har han begynt å knurre og bjeffe en del, og d spesielt mot meg som er husets "overhode" (har tre barn i alderen 10-20). Hvis jeg sier strengt "nei" knurrer og bjeffer han mer. Fikk tips om å ha en liten sprayflaske med vann som jeg kan spraye mot han akkurat i det han bjeffer og samtidig som jeg sier nei. Gjør jeg dette hos noen andre slutter han, men ikke hjemme. Gjør datteren min det fungerer det, men når jeg gjør det hjemme bjeffer og knurrer han enda mer og biter gjør han også. Tar selvsagt høyde for at han er i en hormonell fase og at melketennene er i ferd med å byttes ut, men det er ikke greit at han knurrer og bjeffer mot meg. Jeg kan roe han ned hvis jeg tar han opp og bærer han, feks - men jeg må finne en annen måte å snu situasjonen på uten å trenge å gjøre dette. Av og til fester jeg han i bånd til sofabenet, og da roer han seg med en gang, men jeg synes det er viktig at jeg klarer å få slutt på denne atferden med en kommando. Har dere noen gode råd og tips? Eller vil dette bare gå over av seg selv, og evn når i så tilfelle?

Lenke til kommentar
  • Annemor123 endret tittelen til Valp 4 mnd knurrer mot meg, bjeffer og biter
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+513

Grunnen til at han ikke slutter når han er hjemme kan være at han er hakket tryggere der, så han tar igjen. Borte får du kanskje skremt han mer, noe som ikke er en god ting for å endre adferd. Dette er ikke en metode jeg vil anbefale. I hvilke situasjoner knurrer og bjeffer han?

Kan anbefale denne boka varmt. Her får man knep og triks til å takle mange forskjellige situasjoner: https://www.adlibris.com/no/bok/hverdagslydighet-fra-valp-til-voksen-9788281402324

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...