Gå til innhold

Næringslivet må gi mer tilbake enn vi får – vi skal bli kvitt nær sagt alle utslipp


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fornuftig og godt skrevet. Jeg er veldig enig i hvordan forfatteren skriver at selskapene må bygge tillit for å jobbe på lag med fremtiden når de nå også mottar støtte for å overleve. Mange av oss som er under teknisk utdannelse er grovt misfornøyd med ambisjonsnivået- og tempoet mange norske bedrifter viser i det grønne skiftet. Og det er klart at det ikke bygger særlig tillit.

Lenke til kommentar

Landbruket planlegger allerede tiltak for karbon-fangst og lagring. Det skjer gjennom skogplanting og gjennom produksjon av biokull. Veldig billige tiltak. Snart kommer Norges første fabrikk for produksjon av biokull og det tilnærmet helt uten subsidier og tilskudd. Biokull kan brukes både til dyrefôr og til jordforbedringsmiddel/gjødsel. Istedenfor at avfall fra jordbruket og skogbruket råtner opp (og slipper ut CO2) så kan man isteden lage biokull av dette. Sintef mfl anslår at man ganske enkelt på dette vis kan fange rundt 2 millioner tonn med CO2 hvert år i Norge. Og man kan også gå til det skritt å hogge en del tømmer som går direkte til produksjon av biokull. Men dette blir kanskje en for billig løsning for en del aktører som heller ønsker seg en kostbar CCS løsning?

https://www.nationen.no/landbruk/nytt-anlegg-skal-gjore-rester-fra-landbruket-til-energi-og-biokull/

Og hva med andre tiltak for CO2-fangst og lagring som ikke har blitt nevnt i Klimakur2030 i det hele tatt? Burde man ikke også ha vurdert slike andre teknikker? Kanskje det hadde blitt billigere en CCS?

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2019/02/27/195556537/en-ny-effektiv-og-billig-mate-a-fjerne-co2-fra-luften-pa

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Økningen av CO2 i atmosfæren har stimulert plante- og algevekst og gjort planeten grønnere.

Bidraget fra CO2 til økt global temperatur er minimalt og fokus på denne plantematen som forurensning er forfeilet. Fokus må være å redusere reell forurensning som NOx og patikler i byer og tettsteder og der er vi på god vei med elektrifisering av bilparken. Mange som ser muligheten til å utnytte godtroende og inkompetente politikere og byråkrater til å tappe statskassen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...